Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Cum sa treci peste stresul examenelor

Sambata, 09 Iunie 2012, ora 10:13
4707 citiri
Cum sa treci peste stresul examenelor

Ai vazut vreodata vreun student linistit in perioada examenelor? Este foarte posibil sa nu existe asa ceva. Chiar si numai in dimineata testarii, si tot inima fiecaruia incepe sa bata de parca ar vrea sa iasa din piept de teama ca nu va "pica pe subiecte".

Stresul face parte din acesti ani ai tineretii, dar asta nu inseamna ca nu poti sa te lupti pentru a-l combate, conform College Fashion. Iata ce poti incerca:

Evita alti oameni stresati

Stresul este contagios, asa ca in timpul examenelor evita pe cat posibil compania celor la fel de ingrijorati ca tine, caci nu vei face decat sa-ti amplifici starea de tensiune.

Mananca sanatos si fa exercitii

Asta pare banal, dar este uimitor cat de multi oameni uita de acest aspect. Din cauza stresului, multi studenti ori mananca prea mult, ori pe fuga si putin, ori la ore nepotrivite, iar putinul timp liber si-l petrec stand in pat si odihnindu-se, asa ca organismul se va resimti dupa sesiune. In plus, o alimentatie adecvata si putin sport te vor face sa te simti mai bine, mai pregatit sa infrunti provocarile acestei perioade.

Spune "nu"

Sigur se va gasi vreo prietena care sa se planga legat de viata ei romantica sau vreun amic care sa te cheme la meci. Pur si simplu spune "nu" ofertei si scuza-te, invocand lipsa de timp - ceea ce oricum e adevarul gol-golut. Daca vei incerca sa le faci pe amandoua, este posibil ca una sa nu-ti iasa asa cum trebuie, iar cum distractia e mai frumoasa decat invatatul, este foarte posibil sa pici examenul.

Forteaza-te sa iei pauze

Pentru fiecare ora in care lucrezi, ia o pauza de 10 minute, facand ce stii ca te relaxeaza mai bine. In acest interval, creierul se va odihni si, cand vei incepe din nou munca, el va fi pregatit sa asimileze mai multe informatii.

Vizualizeaza succesul

Imagineaza-ti ca totul a trecut cu bine, ca munca ta a dat rezultatele dorite si acum te relaxezi, stiind ca ai scapat de pericol. Asta te va face sa te linistesti cu adevarat si fara atat de mult stres te vei putea concentra mai bine la ceea ce ai de facut.

Daca ai studiat cat ai putut de mult, fii increzator

Atunci cand vine momentul testului, nu ai de ce sa mai fii stresat, mai ales in cazul in care ai invatat cat ai putut tu de mult. Convinge-te ca vei face bine si, avand mai multa incredere in tine, si rezultatele vor fi mai bune.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#studenti examene eliminare stres, #studenti stresati examene, #studenti sesiune sfaturi, #sfaturi reusita examen , #studenti