Cum si unde poti obtine un loc la camin

Luni, 06 Septembrie 2010, ora 10:28
22418 citiri
Cum si unde poti obtine un loc la camin
Foto: Adevarul

Odata intrat la facultate, principala grija a proaspatului student este cazarea. Pentru cei mai multi, optiunea inchirierii unui apartament sau a unei garsoniere iese din discutie, intrucat chiria in Capitala tinde sa depaseasa salariul mediu pe economie. Asa ca singura optiune ramane obtinerea unui loc in camin.

Parintii care isi trimit odraslele la studiu in Capitala asociaza viata de camin cu petreceri zgomotoase, nopti pierdute, mizerie si harmalaie. Inconveniente pentru viata de caminist ar fi destule.

Totusi, caminul reprezinta si un prilej de socializare, ocazia de a cunoaste oameni interesanti si, mai ales, sansa de a trai, cu adevarat, ceea ce inseamna viata de student. Pe undeva, traiul in camin reprezinta un imperativ pentru orice student veritabil.

Procedura obtinerii unui loc este relativ simpla. Proaspat admis la facultate, studentul trebuie sa completeze o cere de cazare, care va fi insotita de doua fotografii. Dosarul de cazare mai trebuie sa contina copii dupa bulletin si, dupa caz, xeroxuri dupa actele care dovedesc situatia sociala deosebita.

Mai departe, o comisie de cazare, formata din profesori si reprezentanti ai studentilor, va repartiza locuile, in limita celor disponibile. Criteriile de care se tine cont sunt anul de studiu, continuitatea in camin, situatiile sociale grave, copiii de cadru didactic. Bursierii statului roaman si cei care au obtinut note mari la admitere au, de asemenea, sanse mai mari sa primeasca un loc in camin.

Daca mai sunt locuri, se va incerca rezolvarea cererilor si studentilor admisi pe locurile cu taxa. Important este ca fiecare student sa se intereseze, la facultatea la care s-a inscris, despre conditiile de cazare stabilite, programul de cazare, taxele necesare, garantia solicitata etc.

La caminele private, primul venit, primul servit

Tinerii care vor sa se cazeze intr-un camin particular trebuie sa urmeze aproximativ aceeasi procedura ca la stat, doar ca distribuirea se face pe criteriul "primul venit, primul servit". Se incheie un contract valabil in intervalul 1 octombrie - 30 iunie si se plateste, in avans, chiria pentru primele trei luni.

Universitatea Bucuresti ofera locuri in Grozavesti, Kogalniceanu, Poligrafie, Th. Pallady, Stoian Militaru si Panduri.

Campusul Grozavesti gazduieste in jur de doua mii de studenti, cazati in cele sapte camine. Camerele, de doua persoane, sunt compuse din doua parti: un fel de hol, cu lavoar si dulap si camera propriu-zisa. Studentii pot manca la cantina aflata la parterul unuia dintre camine ori pot opta pentru cele doua localuri aflate in campus. Si, de ce nu, in timpul verii, tinerii pot renunta la resoul electric si pot incinge un gratar in locurile special amenajate din parcul campusului. De asemenea, cei pasionati de sport au la dispozitie un teren dotat cu nocturna, aflat in spatele caminelor.

In camerele din Kogalniceau, cu o capacitate de cazare de 638 de locuri, isi duc traiul cate patru studenti. Dusurile comune reprezinta un inconvenient. Totusi, tinerii din cele patru camine au avantajul de a avea, in apropiere, Opera Romana si cea mai cautata cantina printre studenti.

In Poligrafie e ceva mai liniste, aici exista un sigur camin. Camerele sunt de patru persoane, cu cate doua grupuri sanitare de pe fiecare palier. Pentru acest an, Universitatea Bucuresti a pus la dispozitie 222 de locuri.

Caminul Stoian Militaru este, de fapt, un bloc de apartamente cu camere de doua/trei/patru paturi, balcon si bucatarie. Cei 473 de studenti beneficiaza, pe langa accesul usor la statia de metrou Nicolae Grigorescu, si de avantajul de a avea grupuri sanitare proprii.

Si cei 200 de studenti, care vor fi cazati in Fundeni, vor avea bai proprii si un singur coleg de camera.

In Panduri exista camere cu doua/cinci paturi si doua grupuri sanitare la fiecare etaj. Pentru acest an, Universitatea Bucuresti a alocat 224 de locuri. Caminul a fost renovat si izolat termic in 2007.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#locuri camine Bucuresti, #loc camin Grozavesti Kogalniceanu , #studenti