Doi studenti si-au donat bursele pentru a cumpara elevilor kit-uri de roboti

Sambata, 21 Decembrie 2019, ora 15:35
2963 citiri
Doi studenti si-au donat bursele pentru a cumpara elevilor kit-uri de roboti
Foto: Arhiva Ziare.com

Doi studenti din Suceava si-au donat bursele pentru a cumpara kit-uri de roboti, senzori si microsisteme de dezvoltare. Donatiile au mers catre licee, pentru a sprijini elevii care vor sa faca performanta in domeniul roboticii.

La inceputul anului universitar 2019 - 2020, Universitatea "Stefan cel Mare" din Suceava anunta ca cea mai mare bursa a Universitatii, in valoare de 30.000 lei, a fost acordata studentilor David Gherasim si Alexandru Maciuc, de la Facultatea de Inginerie Electrica si Stiinta Calculatoarelor.

Cei doi studenti au obtinut in ultimul an universitar un numar remarcabil de premii si medalii la concursuri studentesti de robotica nationale si internationale.

Potrivit Universitatii "Stefan cel Mare" din Suceava, cei doi studenti au inceput un proiect de initiere si sustinere a unor cercuri si cluburi tehnice in licee din judetul Suceava.

Astfel, din bursa obtinuta, cei doi studenti suceveni au cumparat kit-uri de roboti, senzori, microsisteme de dezvoltare, componente diverse, pe care le-au donat unor licee, odata cu oferta de a sprijini tinerii elevi ce doresc sa faca performanta in domeniul roboticii si nu numai.

Incepand cu liceele la care ei au studiat, Colegiul Tehnic Radauti si Liceul Teoretic "Filadelfia" din Suceava, continuand cu Colegiul National "Nicu Gane" Falticeni, Colegiul National "Eudoxiu Hurmuzachi" Radauti si Colegiul Economic "Dimitrie Cantemir" Suceava, au fost initiate o serie de intalniri cu elevii pentru a-i incuraja sa se implice in dezvoltarea unor roboti pentru a integra prin activitati practice cunostintele teoretice acumulate in orele de clasa si pentru a-si dezvolta deprinderi practice atat de utile unor viitoare profesii.

"Dorim, prin mentoratul pe care il vom face in aceste scoli, sa daruim colegilor nostri mai mici o parte din ceea ce am invatat noi", a spus Alexandru Maciuc, unul dintre studenti.

"Noi am invatat robotica in primul an de facultate si am avut sansa sa lucram cu profesori extraordinari, care ne-au pus la dispozitie laboratoarele facultatii, echipamentele necesare si ne-au indrumat spre performanta. Acum vrem sa dam o sansa elevilor de liceu pentru a se initia in acest domeniu, chiar inainte de a deveni studenti", a afirmat David Gherasim, al doilea membru al echipei.

"Prin participarea la zecile de concursuri, am avut ocazia sa discutam cu multi studenti din toate centrele universitare romanesti si, totodata, sa vizitam facultati din intreaga tara. Dupa toate aceste experiente, putem spune ca, in cazul in care ar trebui sa incepem din nou studiile universitare, cu siguranta am alege tot facultatea din Suceava", a completat Alexandru Maciuc.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#studenti donat burse elevi, #donat burse kit roboti , #studenti