Finantarea educatiei in strainatate - Misiune Posibila!

Luni, 03 Decembrie 2012, ora 11:00
2795 citiri
Finantarea educatiei in strainatate - Misiune Posibila!

Putini oameni sunt constienti de faptul ca exista si optiuni accesibile ca buget pentru a studia in licee de elita in strainatate. Totul se rezuma la informarea si alegerile corecte, sunt de parere consultantii companiei INTEGRAL Programe Educationale.

Puteti studia in orasul formatiei "Beatles", la jumatate de pret!

Din acest an, Marea Britanie ofera o educatie scolara mai ieftina pentru elevii din Uniunea Europeana, dupa ce guvernul a introdus subventii pentru anumite scoli private, au comunicat consultantii. In aceste cazuri, statul acopera in totalitate taxa de scolarizare si familiile platesc doar costul de sedere, cazare si trai. Astfel, pretul pentru unele scoli de elita din Marea Britanie scade pana la 13000 lire sterline.

Printre scolile care intra in acest program si beneficiaza de subventia de stat, se numara si colegiul de elita Liverpool College, care va fi printre participantii la targul "World Education", ce se va desfasura pe 7 si 8 Decembrie, la Hotel Hilton, Bucuresti.

Familiile din Romania vor avea ocazia sa se intalneasca personal cu reprezentantii scolii, sa depuna dosarul de admitere si sa programeze o data pentru testare. Aceasta este o oportunitate unica si prin prisma faptului ca, datorita subventiei de care beneficiaza institutia, interesul pentru aceasta scoala din orasul legendarei formatii "Beatles" a crescut foarte mult si in randul britanicilor, iar locurile se ocupa foarte repede.

Familiile care doresc sa investeasca intr-un "start timpuriu" in educatia copilului lor, cel mai des vizeaza scolile din Anglia si Elvetia, acestea fiind in topul destinatiilor pentru educatia liceala. In Anglia, taxele sunt impartite pe doua nivele de pret: mai mici - intre 20.000 si 25.000 de lire sterline pe an si mai mari - cuprinse intre 25.000 si 30.000 de lire sterline pe an. De regula, scolile care sunt situate la distante mai mari de Londra au taxe de studiu mai mici, dar asta nu se reflecta in nici un fel in calitatea educatiei oferite. In aceste scoli se invata chiar mai mult si mai bine, avand in vedere ca tentatiile sunt mai putine, iar copiii se pot concentra pe invatare si dezvoltare personala, spun consultantii.

Statisticile ultimilor ani arata ca din ce in ce mai multe persoane cu venituri mai mari au tendinta de a investi in invatamantul secundar al copiilor lor, pentru dezvoltarea lor si in plus pentru garantarea admiterii la o universitate de elita. Ulterior, finantarea invatamantului superior nu mai este o problema datorita accesului mult mai usor la credite pentru finantarea studiilor studentilor.

Scoala privata in Romania sau in strainatate?

Sunt frecvente cazurile in care parintii planifica pentru copiii lor o combinatie intre un liceu privat in tara si o universitate de top in strainatate. Ce este bine de stiut in aceste cazuri este faptul ca diferenta de pret intre studiile in tara si cele in strainatate se intelege usor analizand nivelul invatamantului secundar in cele doua medii.

Scoala privata din Romania este in continuare mai ieftina chiar daca preturile nu sunt de neglijat, acestea fiind cuprinse intre 3000 si 5-6000 euro pe an, care, de regula nu includ sporturi, activitati extrascolare si costuri de transport. Desigur, costurile sunt mai mici ti datorita faptului ca familiile isi duc copilul la scola in acelasi oras in care si locuiesc. Scolile care se apropie de nivelul si facilitatile celor din strainatate au preturi apropiate sau egale cu cele britanice - 19-20 000 euro fara cazare si transport.

Alternativa diplomelor IB

Exista si posibilitatea de a alege un program de studiu mai scurt care va fi si mai ieftin si care este o baza excelenta pentru admiterea la universitatile din strainatate. Acest program de studiu, care a devenit extrem de popular in ultimul timp, este International Baccalaurate (IB).

De exemplu, in Anglia, un an de studiu se ridica la un cost aproximativ de 30.000 lire sterline, in timp ce o scoala buna in Germania ofera programe de studiu A-Levels sau International Baccalaureate pentru aceeasi suma, dar in euro. Un alt plus este faptul ca programul IB se desfasoara in limba engleza, indiferent de tara in care invata copilul.

Bursele de studiu - o modalitate excelenta de a nu taia din bugetul familiei

Prin bursele acordate, liceele din strainatate urmaresc sa ofere acces egal tinerilor de pretutindeni la o educatie de calitate si in acelasi timp este o buna modalitate pentru ele de a atrage studenti buni si talentati. Ceea ce parintii trebuie sa stie este ca rareori se acorda burse complete. In cele mai multe cazuri este vorba de o reducere a taxei de la 10 la 20%, ceea ce nu este putin, avand in vedere costul total al studiilor. Multe familii decid sa pastreze sumele economisite din aceste burse pentru studiile universitare viitoare ale copilului lor.

Scolile partenere INTEGRAL Programe Educationale, organizatorii targului "World Education", care vor fi prezente la eveniment, acorda numeroase burse, cele mai atractive acopera 30% din taxa de scolarizare pentru elevii din Romania.

Ce alternative aveti pentru bugete mai reduse?

Pentru a face economii, multe familii ale caror copii raman sa studieze in Romania, aleg sa completeze pregatirea acestora cu diferite tabere de vara in strainatate. Ofertele sunt diverse si sunt impartite in functie de varsta copilului, a nivelului de cunoastere a unei limbi straine si preferintele in domeniul sportului sau artelor. Sunt preferate cursurile axate pe leadership, engleza academica, teatru combinate cu alte activitati de interes.

Taberele au preturi care pornesc de la 1.200 de euro pentru doua saptamani si sunt o modalitate excelenta pentru tineri de a ajunge la nivelul academic ale elevilor din scolile occidentale. Cursurile sunt tinute in cadrul bazelor colegiilor si scolilor de elita din Europa, fapt ce permite elevilor sa se integreze in atmosfera educatiei occidentale si sa decida daca doresc sa studieze sau nu in strainatate. Cel mai nou catalog cu peste 300 de propuneri pentru vara 2013 va fi lansat la targul World Education.

In cadrul evenimentului, familiile vor beneficia de consultatii gratuite si vor afla informatii despre ce inseamna si ce presupune studiul la un liceu de elita din strainatate. Consultantii INTEGRAL Programe Educationale vor ramane in urma evenimentului la dispozitia celor interesati cu procedurile de aplicare si consultatii suplimentare.

World Education Fair se va desfatura pe 7 si 8 Decembrie in Bucuresti si pe 10 Decembrie in Timisoara. Pentru detalii si inscrieri puteti accesa site-ul evenimentului www.worldeducation.ro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
După alegerile europarlamentare din 9 iunie, România va avea în continuare treizeci și trei de reprezentanți în plenul Parlamentului European (PE), dar nu toți se remarcă prin activitatea...
#studenti burse strainatate, #INTEGRAL Programe Educationale, #World Education Fair Romania , #studenti