Florin Piersic s-a inscris la facultate, la 74 de ani

Miercuri, 14 Aprilie 2010, ora 18:07
5330 citiri
Florin Piersic s-a inscris la facultate, la 74 de ani

Actorul Florin Piersic, in varsta de 74 de ani, si-a manifestat, miercuri, intentia de a urma studiile de licenta la Facultatea de Psihologie din cadrul Universitatii "Petre Andrei" din Iasi, actorul completand si un formular de inscriere in acest sens.

Actorul a declarat ca a fost impresionat de primirea pe care i-au facut-o studentii de la universitatea ieseana, cu ocazia unei intalniri care a avut loc marti seara. Actorul a marturisit ca a glumit in fata studentilor cand a spus ca se va inscrie la facultate, insa s-a decis in cele din urma sa faca acest pas.

"Eu vreau sa ma pregatesc si vreau sa intru pe bune la aceasta facultate. Am zis ca intr-o facultate asa frumoasa, intr-o atmosfera atat de placuta, cu studentii care pur si simplu m-au primit ca pe Hagi, atunci cand il primesc suporterii. O sa-mi pregatesc subiectul si intr-o zi am sa vin si in fata tuturor am sa-mi sustin disertatia. Dupa care, sigur nu voi putea sa vin la cursuri, dar la deschiderea cursurilor, din cand in cand, sa ma pregatesc pentru anul I, nu glumesc, din placerea de a studia", a declarat actorul.

Florin Piersic a adaugat ca este legat sufleteste de orasul Iasi, avand in vedere ca la varsta de patru ani locuia cu parintii lui in capitala Moldovei, in casa lui Mihai Codreanu, director al Teatrului National "Vsile Alecsandri" la vremea respectiva. Actorul a mai spus ca tatal sau era medic veterinar si isi desfasura activitatea la Iasi.

"Daca parintii mei ar afla, printr-o minune, ca eu vin in Iasi de atatea ori si am atatea spectacole, am prieteni, va am pe dvs., va dati seama ce bucurie mare ar fi pentru mine ca, si mai mult decat atat, acum, la 74 de ani, nesilit de nimeni si de bunavoie am zis ca 'Ce-ar fi dom'le sa fiu din nou student?'. De ce m-am gandit la asta? Pentru ca eu socotesc ca tot ce ne tine pe noi in viata e sufletul.

Eu am foarte mult suflet pentru multa lume. Eu vreau sa-mi pastrez sufletul tanar pana in ziua in care am sa va spun 'la revedere' si o sa ma conduceti pe ultimul drum si atunci nu va garantez, nu sunt foarte sigur, daca ma ridic din sicriu si am sa spun 'Sunteti nebuni? Vreti sa ma opriti sa vorbesc? Ma duceti la groapa? Sunteti bolnavi de nervi, am treaba' si ma ridic si plec si ii las pe toti masca", a mai spus Florin Piersic.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Florin Piersic sudent Iasi, #Florin Piersic student psihologie , #studenti