Ministrul Costoiu raspunde studentilor: Bugetul Educatiei va fi peste 3% din PIB

Vineri, 18 Ianuarie 2013, ora 23:01
1667 citiri
Ministrul Costoiu raspunde studentilor: Bugetul Educatiei va fi peste 3% din PIB
Foto: Antena 3

Mihnea Costoiu, ministrul delegat pentru Cercetare si Invatamant Superior, a declarat vineri ca indrazneste sa spuna ca bugetul Educatiei va fi mai mare decat in 2012, adica peste 3% din PIB.

"Indraznesc sa spun ca bugetul Educatiei va fi mai mare in 2013 decat in 2012. Sunt convins ca va fi peste 3% din PIB. Este primul an in care exista o perspectiva reala ca bugetul executat, finalizat sa fie mai mare decat cel prognozat", a spus ministrul Mihnea Costoiu, dupa intalnirea pe care a avut-o cu reprezentantii Uniunii Nationale a Studentilor din Romania (UNSR).

Ministrul a discutat cu reprezentantii UNSR despre statutul studentului, alocatiile bugetare pentru burse, cantine si camine, dar si despre bugetul pentru 2013.

Costoiu a precizat ca exista in buget surse speciale destinate fondurilor europene, aratand ca, daca ministerul si universitatile reusesc sa se coordoneze, va fi un plus de venit.

"Indraznesc sa cred ca bugetul Educatiei va creste si nu va scadea. Speram sa nu avem probleme in asigurarea burselor si a subventiilor pentru camine si cantine, si ca acestea sa fie cel putin la nivelul anului 2012", a mai spus Costoiu, precizand ca responsabilitatea distribuirii fondurilor de burse revine senatelor universitare, dupa organizarea cu reprezentantii studentilor.

Studentii din Romania depun o petitie de 100 de metri la Guvern

Studentii au cerut la intalnirea cu ministrul Costoiu sustinere din partea autoritatilor pentru asigurarea locurilor de munca dupa terminarea facultatii.

Costoiu a raspuns ca exista o intentie a Ministerului Educatiei de a colabora cu Ministerul Muncii si Ministerul Economiei, pentru a aduce cat mai aproape de universitati marile companii.

"Intentionam sa semnam un acord intre Ministerul Educatiei, Ministerul Muncii si Ministerul Economiei, pentru a aduce mai aproape de universitati marile companii, pentru ca stim ca exista o problema a locurilor de munca, dar si pentru perioada de practica", a precizat Costoiu.

Studentii i-au cerut ministrului ca urmatoarele intalniri sa aiba loc in campusuri.

In acest context, Costoiu a precizat ca este bucuros de aceasta invitatie, mai ales ca, pe durata cat a fost rector, a avut numeroase intalniri cu studentii, iar in 24 ianuarie, cand va fi la Iasi de Ziua Unirii, doreste sa se intalneasca acolo cu studentii din zona.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Mihnea Costoiu petitie studenti, #Costoiu buget Educatie, #petitie 100 metri studenti, #petitie semnaturi buget educatie, #petitie Alianta Nationala Studenti , #studenti