Olimpiadele Inteligentei Artificiale, la Politehnica Bucuresti: Inscrie-te si tu

Miercuri, 13 Februarie 2013, ora 12:16
2431 citiri
Olimpiadele Inteligentei Artificiale, la Politehnica Bucuresti: Inscrie-te si tu

Pasionatii de inteligenta artificiala se pot inscrie la AI-MAS Winter Olympics - AIWO, eveniment international ce va avea loc pe 23 februarie, la Universitatea Politehnica din Bucuresti.

AIWO 2013 reuneste reprezentanti din 14 universitati, dar si din industrie, din dorinta de a impartasi viziuni si rezultate ale cercetarii in domeniul Inteligentei Artificiale. Pe parcursul intregii zile, participantii la eveniment vor avea de ales dintre mai multe activitati, dedicate fiecareia dintre cele trei sectiuni AIWO.

In cadrul AI Talks, vor putea participa la prezentari tehnice interactive, referitoare la cele mai recente inovatii, descoperiri si provocari din domeniul IA, precum inteligenta ambientala, pilotare automata si tehnologii Web semantice.

Prezentarile vor fi sustinute de catre reprezentanti ai companiilor Google, Facebook, Adobe, AQUASoft, RobotsNet, Recognos si TeamNet. Agenda completa a sectiunii poate fi gasita pe Aiolympics.ro.

In AI Village, vizitatorii vor putea participa activ la o expozitie de proiecte de cercetare si vor putea asista la demonstratii ale unor aplicatii inovatoare din IA, dezvoltate in cadrul universitatilor si companiilor partenere. AI Village va fi deschis intreaga zi pentru toti cei interesati de inovatie in tehnologie, oferind totodata oportunitatea de a face networking.

Una dintre surprizele pregatite participantilor la cea de-a treia editie este o demonstratie live a faimosului robotel umanoid NAO, care in 2010 si-a castigat simpatia la nivel mondial printr-un dans sincron in cadrul Shanghai Expo.

De asemenea, vizitatorii vor putea participa la un tur al primului laborator de inteligenta ambientala din tara, AmI Lab, infiintat in 2012 in cadrul Universitatii Politehnica.

Spre finalul zilei vor rula bataliile finale din cadrul competitiei AI Olympics, concurs de solutii inteligente dezvoltate de studenti pe parcursul a doua luni. Provocarea numita Crafting Quest 3 testeaza gandirea strategica si abilitatile participantilor de a folosi tehnici de IA, iar concurentii se lupta pentru premii in valoare totala de 3000 de euro. Evenimentul se va incheia cu o ceremonie de premiere a castigatorilor.

Studentii in ani terminali vor beneficia si de oportunitati de cariera oferite de catre Google, Facebook, Adobe, AquaSoft si TeamNet.

Doritorii se pot inscrie online pe Aiolympics.ro. Biletele care includ acces la AI Talks sunt in numar limitat si pot fi cumparate doar in baza unei selectii facute pe marginea motivatiilor completate in prealabil in formularul de inscriere.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#eveniment inteligenta emotionala Bucuresti, #eveniment Facebook Google Adobe , #studenti
Comentarii
Poza MosGerila
MosGerila
rank 5
M-as inscrie cu placere, dar inteligenta mea este naturala !