Protest fata de inchiderea caminelor din Grozavesti: Studentii au dormit in corturi

Miercuri, 25 Iunie 2014, ora 19:22
4897 citiri
Protest fata de inchiderea caminelor din Grozavesti: Studentii au dormit in corturi
Foto: studentie.ro

Cateva zeci de studenti cazati in complexul Grozavesti au dormit, timp de trei nopti, in corturi, langa camine, in semn de protest fata de inchiderea acestora pe timpul vacantei si fata de conditiile de cazare, pe care le considera proaste.

Studentii cazati in Grozavesti au decis, la inceputul acestei saptamani, sa declanseze un protest inedit prin care sa determine conducerea complexului studentesc sa nu inchida, pe timpul verii, caminele in care locuiesc.

Cat costa un loc in camin? Autoritatile spun ca fac controale, studentii vand locurile in continuare

Daca nu se inchid caminele, spun ei, studentii care muncesc pe timpul verii nu vor obligati sa stea cu chirie, iar cei care au restante nu vor fi mutati in alte camine. Studentii sustin ca inchiderea spatiilor de cazare este inutila, in conditiile in care caminele se inchid pentru "renovare", insa, in realitate, aceasta "renovare" nu are loc.

Ca urmare, dupa ce au trecut din camin in camin si au stat de vorba sute de colegi, carora le-au explicat de ce ar fi nevoie de un protest in Grozavesti, in cursul zilei de luni, initiatorii acestei actiuni si-au montat corturile in fata caminelor "C" si "D" si au afisat un banner din panza, pe care au scris cu vopsea mesajele "UB-ul si ai lor, dau cu flit studentilor" si "Nu plecam!".

Studentii se plang de locurile insuficiente in camine si de taxele ilegale

Inca de la primele ore, in fata celor doua camine s-au adunat aproximativ o suta de studenti, care au ramas pana noaptea tarziu. Tinerii au facut foc de tabara si au cantat la chitara pana noaptea tarziu, cand s-a dat "stingerea".

Afara au ramas aproximativ 15 - 20 de persoane, care au dormit, o parte in corturi, iar o alta parte sub cerul liber. In acest mod, studentii au protestat timp de trei zile si doua nopti.

Claudiu Dobrinescu, doctorand, absolvent al Facultatii de Chimie si unul dintre initiatorii protestului, a declarat ca studentii se opun inchiderii celor doua camine pe motiv ca studentii care lucreaza vor trebui sa stea cu chirie, iar cei care care mai au de sustinut examene trebuie sa se mute in alte camnine, ceea ce le provoaca un disconfort inutil.

Camin studentesc din Iasi, adevarat focar de infectie

"Exista mai multe motive pentru care caminele se inchid. Un motiv este cel economic, care priveste consumul. Acesta nu are logica, pentru ca, oricum, se plateste pausal. Un alt motiv este renovarea. Or aceasta renovare nu are loc in niciun an. Conditiile de cazare sunt foarte proaste, este plin de igrasie, iar dusurile nici nu au baterie", a declarat Dobrinescu.

Studentii au strans corturile miercuri la pranz, dar au anuntat ca, in cazul in care reprezentantii complexului studentesc nu vor decide sa lase deschise cele doua camine, protestele vor fi reluate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#protest studenti camine Grozavesti, #camine Grozavesti inchise, #studenti cort camine Grozavesti , #studenti