Ziare.com

Studentii cer demisia ministrului Tineretului si Sportului

Luni, 15 Aprilie 2019, ora 12:26

   

Studentii cer demisia ministrului Tineretului si Sportului
Studentii din Alianta Nationala a Organizatiilor Studentesti din Romania (ANOSR) cer demisia ministrului Tineretului si Sportului, Bogdan Matei.

Disputa dintre cele doua parti a inceput, sustine ANOSR, dupa scaderea numarului total de locuri pentru Programul National "Tabere Studentesti" 2019 cu aproape 3.000 de locuri, de la de la 10.000 la 7.142.

Apoi, ministerul a transmis ca "numarul total de locuri alocat studentilor in anul 2018 a fost de 10.000, dar s-au ocupat doar 8.221 de locuri. In anul 2019 sunt alocate 7.142 locuri, tinand cont de faptul ca Ministerul Educatiei Nationale a comunicat un numar de studenti cu 10% mai mic fata de anul anterior".

Ministerul a adaugat ca, in 2019, numarul de locuri alocate pentru studentii care constituie cazuri sociale a crescut cu 10% fata de anul anterior, adaugand ca studentii care activeaza in Casele de Cultura ale Studentilor nu se incadreaza in categoria mai sus mentionata.

ANOSR critica aceasta crestere, sustinand ca nu este suficienta si ca ponderea locurilor alocate pe criterii sociale ar trebui sa fie de minimum 30%.

"Aceasta pondere de minimum 30% are scopul de a sprijini studentii proveniti din categorii dezavantajate, care necesita masuri suplimentare de sustinere in vederea asigurarii echitatii in invatamantul superior.

Mai mult, statul roman si-a asumat angajamentul de a sprijini diminuarea discrepantelor sociale intre categoriile de studenti, astfel incat e absolut necesar sa se aloce in mod echitabil locuri pentru cazurile sociale. De asemenea, ANOSR considera ca este benefic sa se stabileasca praguri minime, nu praguri maxime, pentru a impiedica aparitia unor bariere", se arata in comunicatul remis Ziare.com.

Studentii se plang si de comunicarea cu ministrul, despre care spun ca este defectuoasa si ca "ii face sa isi puna o serie de intrebari bine fundamentate in ceea ce priveste competenta actualului minister"."Avand in vedere ca observam o indiferenta totala de a creiona o viziune, in adevaratul sens al cuvantului, in sectorul tineret si ca exista o comunicare defectuoasa si neproductiva, ba chiar conflictuala cu partenerii directi ai ministerului, consideram ca nu s-ar putea implementa o alta solutie viabila decat demisia ministrului", a transmis Petrisor-Laurentiu Tuca, presedinte ANOSR.

A.G.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Citeste mai multe despre studenti demisie ministru Tineretului
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1093 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor