Studentii se plang lui Basescu si Boc ca Funeriu ii dispretuieste

Miercuri, 26 Octombrie 2011, ora 19:20
1445 citiri
Studentii se plang lui Basescu si Boc ca Funeriu ii dispretuieste

Studentii sustin ca ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, "depaseste orice limita a decentei si a bunului simt" neadoptand Statutul Studentilor, drept urmare solicita presedintelui Traian Basescu, precum si premierului Emil Boc, sa intervina pentru adoptarea de urgenta a acestui document.

"In ciuda faptului ca am solicitat in mod expres o intalnire cu ministrul Educatiei, pentru a clarifica aceste probleme si mai ales, tinand cont ca intalnirea s-a finalizat cu promisiune ca Statutul Studentului va fi adoptat la inceputul acestei saptamani, manifestandu-si toata consideratia si sustinerea acestui demers, constatam cu dezamagire si indignare ca vorbele domnului ministru nu coincid cu actiunile sale.

Daniel Funeriu desconsidera total, munca ANOSR (Alianta Nationala a Organizatiilor Studentesti din Romania - n.red.), manifesta un real dispret fata de studenti si amana fara niciun motiv fundamentat, adoptarea Statutului Studentului", acuza reprezentantii studentilor, potrivit unui comunicat remis miercuri Ziare.com.

"Siderati de promisiunile in van ale domnului Funeriu, ANOSR solicita presedintiei Romaniei, precum si primului ministru, interventia pentru adoptarea de urgenta a Statutului Studentului", continua documentul citat.

Reprezentantii tinerilor subliniaza ca neadoptarea statutului creeaza "nemultumire si haos in randul studentilor".

"Desi in discursul public isi manifesta un real interes fata de studenti si educatie in general, actiunile sale sunt total impotriva noastra. Lipsa unei decizii este o decizie in sine si neadoptarea Statutului Studentului creeaza nemultumire si haos in randul studentilor. Ii re-reamintim domnului ministru, faptul ca studentii reprezinta o majoritate absoluta in sistemul de invatamant superior. Daca instanta este severa si studentii vor raspunde cu severitate!", se mai arata in comunicat.

I.U.

Citeste si:
USR, un butoi cu pulbere după ultimul scandal al alegerilor din diaspora. Cioloș pierde autoritate în partid
USR, un butoi cu pulbere după ultimul scandal al alegerilor din diaspora. Cioloș pierde autoritate în partid
Noi tensiuni au izbucnit în USR după ce mai mulți membri incomozi din filiala Diaspora au fost excluși din partid ca urmare a alegerilor pentru șefia filialei. Aceștia susțin că fostul...
Fiul baronului PSD Dumitru Buzatu, numit secretar de stat prin decizia premierului Nicolae Ciucă
Fiul baronului PSD Dumitru Buzatu, numit secretar de stat prin decizia premierului Nicolae Ciucă
Tudor Buzatu a fost numit în funcţia de secretar de stat în cadrul Secretariatului General al Guvernului printr-o decizie a prim-ministrului Nicolae Ciucă. Decizia a fost publicată,...