Studentii Universitatii Bucuresti nu mai rezista: Vor hartie igienica si demisia conducerii!

Marti, 16 Decembrie 2014, ora 20:48
4314 citiri
Studentii Universitatii Bucuresti nu mai rezista: Vor hartie igienica si demisia conducerii!

Studentii de la Universitatea din Bucuresti, care s-au plans in ultima vreme de conditiile greu de imaginat din institutie, au lansat noi revendicari in cadrul unui protest organizat marti, in fata sediului rectoratului de la Facultatea de Drept.

Intr-un comunicat de presa remis Ziare.com, studentii au enumerat mai multe doleante si au solicitat solutionarea urgenta a acestora, de la asigurarea hartiei igienice in bai pana la demisia conducerii universitatii.

In primul rand, tinerii au cerut rezolvarea problemei termice din cadrul facultatilor Universitatii din Bucuresti, intrucat zeci de studenti s-au imbolnavit din cauza frigului.

Totodata, ei au solicitat renovarea salilor de curs (in care ploua, este igrasie si mucegai) si mutarea studentilor care invata in ele in alte sali care sa respecte conditiile minime de studiu.

Cum invata studentii din Bucuresti: Igrasie, mucegai, ploua in sala. Ce spune Universitatea (Video)

Internat gratuit, apa calda si caldura

Studentii mai vor ieftinirea Internetului sau oferirea unui abonament gratuit, care in prezent costa intre 20 si 30 de lei, si isi doresc ca in camine sa nu mai existe gandaci, soareci sau sobolani.

"Sa verificati fiecare camera din caminele aflate in administrare, pentru ca persoanele care stau clandestin sa fie evacuate si amendate.

Administratorii sa-si respecte programul, iar daca vor mai intra peste studenti in camera fara niciun anunt sa fie pedepsiti conform legii.

Sa nu mai fie intrerupta caldura si apa calda fara un anunt care sa precizeze cat va dura aceasta problema incalificabila.

Sa fie inlocuite usile rupte sau cu probleme si, de asemenea, sa puneti usi la cabinele de dus.

Sa oferiti studentilor o spalatorie unde sa-si poata curata rufele la un pret mic", se precizeaza in comunicatul studentilor.

Tinerii mai sunt nemultumiti de faptul ca invata in sali prea mici, in conditiile in care universitatea "gazduieste gratuit zeci de ONG-uri, iar studentii stau in picioare in sali sau imprumuta scaune din alte sali".

Probleme cu hartia igienica

In plus, caminele ar trebuie sa fie dotate cu oficii sau bucatarii, cu sali de lectura si sali de recreere. Baile fiecarei facultati sa aiba hartie igienica si sapun lichid si sa fie denuntate la Parchet situatiile inacceptabile "in care angajati ai UB fura sau omit aceste norme minime de igiena", mai solicita studentii.

"Sa eliminati din salile de la Facultatea de Litere, Facultatea de Limbi si Literaturi Straine si celelalte facultati unde exista toata aparatura (monitoare, unitati PC, retroproiectoare, etc) care nu functioneaza sau care nu este folosita si sa denuntati la Parchet achizitia ineficienta si deturnarea de fonduri

Demararea de constructie a unor camine noi, in conformitate cu cresterea numarului de locuri alocate de facultati

Igienizarea zilnica a grupurilor sanitare din camine si repararea acestora.

Inlocuirea bancilor care sunt scrise si scaunelor defecte, care risca sa accidenteze studentii", au mai cerut studentii Universitatii Bucuresti.

Studentii de la Universitatea Bucuresti, satui de "tratament inuman" si "conditii din Evul Mediu"

De asemenea, tinerii vor mai multe optiuni de transport pentru studentii repartizati in caminele din Magurele, reverificarea orarelor de la Facultatea de Limbi si Literaturi Straine, Istorie, Litere si alte facultati (unde studentii au 10 ore pe zi sau mai mult), taxe de scolarizare mai mici, precum si "stoparea persecutarii studentilor care au sesizat numeroasele nereguli din cadrul institutiei".

Totodata, ei cer transparenta decizionala la Universitatea din Bucuresti, dorind sa afle costurile delegatiilor rectorului la toate deplasarile din strainatate.

Mai mult, studentii solicita in mod public demisia rectorului Universitatii din Bucuresti, Mircea Dumitru, si a prorectorilor Maria Maria Voinea si Liviu Papadima.

Scrisoare catre Klaus Iohannis

Studentii Universitatii din Bucuresti i-au transmis, vinerea trecuta, o scrisoare deschisa presedintelui ales Klaus Iohannis, in care reclama conditiile improprii din salile de curs si din camine.

Studentii din Bucuresti ii scriu lui Iohannis: Suntem umiliti, batjocoriti si persecutati!

De asemenea, studentii au anuntat actiuni de protest, in contextul in care conducerea Universitatii Bucuresti sau reprezentanti ai Ministerului Educatiei nu le-au oferit niciun raspuns legat de plangerile lor.

D.T.

Citeste si:
Kelemen Hunor, atac la Kovesi pe tema avertizorilor de integritate. „Doamna ar fi fost mai înţeleaptă dacă făcea această declaraţie după ce legea este promulgată”
Kelemen Hunor, atac la Kovesi pe tema avertizorilor de integritate. „Doamna ar fi fost mai înţeleaptă dacă făcea această declaraţie după ce legea este promulgată”
Vicepremierul Kelemen Hunor a declarat marți, 5 iulie,, referindu-se la declaraţiile Laurei Codruţa Kovesi despre felul în care a fost transpusă Directiva UE privind avertizorii de...
Cât va fi valabilă măsura compensării prețurilor la carburanți „astfel încât să nu afecteze bugetul”
Cât va fi valabilă măsura compensării prețurilor la carburanți „astfel încât să nu afecteze bugetul”
Compensarea cu 50 de bani a preţului la carburanţi este o măsură care va funcţiona trei luni, luată astfel încât să nu afecteze bugetul, în condiţiile în care în România nu mai...