Superstitiile studentilor in preajma sesiunii

Sambata, 29 Ianuarie 2011, ora 19:52
3030 citiri
Superstitiile studentilor in preajma sesiunii
Foto: Daily Mail

Superstitiile care circula prin camine, prin sali de seminar si biblioteci, cu precadere in timpul sesiunii, au, de cele mai multe ori, rolul de a-i ajuta pe studenti sa scape de stresul dinaintea examenelor.

Fie ca studentul este superstitios ori respecta unele superstitii doar pentru ca a se amuza teribil, folclorul studentesc se imbogateste in preajma examenelor, potrivit Student Life.

Probabil una din cea mai cunoscuta superstitie este aceea a "pixului norocos". Totusi, sa scrii cu acelasi pix la toate examenele este una dintre superstitiile greu de tinut. Pasta se termina destul de repede. Si ce te faci insa daca ai cate 10 examene pe sesiune si mai esti si la o facultate unde trebuie sa scrii pagini intregi la fiecare proba scrisa?

De asemenea, celebra printre randurile studentimii este si superstitia de a nu lasa nicioadata propria lucrare prima pe catedra profesorului. O regula nescrisa spune ca trebuie amestecata printre celelalte foi, caci altfel inseamna o nota mica ori, mai rau, restanta.

O alta superstitie hilara este legata de lungimea parului. Aceasta circula insa in variante diverse: daca unii cred ca e bine sa te tunzi in sesiune, pentru ca informatiile acumulate sa iti zboare libere pe la urechi, unii cred, dimpotriva, ca daca iti lasi parul lung in sesiune, cunostintele dobandite sunt pastrate la loc sigur.

Daca mananci cu cartea deschisa, se spune ca iti mananci mintea. La fel, daca ai scapat cartea sau cursurile pe jos inseamna ca vei fi ascultat, mai spun alte invataturi din folclorul studentesc.

Alte superstitii spun ca este bine sa nu mananci inainte de examen, pentru ca asa te poti concentra mai bine sau ca iti poarta noroc sa porti aceeasi bluza la fiecare examen in parte!

De asemenea, studentul trebuie sa paseasca cu dreptul ori sa nu se intoarca din drum in ziua examenului.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#supertistii examen, #superstitii studenti sesiune , #studenti