Viitorul suna bine: Suntem asi in roboti!

Miercuri, 16 Decembrie 2015, ora 22:00
3303 citiri
Viitorul suna bine: Suntem asi in roboti!
Foto: All Japan Robot Sumo Tournament

Studentii romani au ocupat locurile doi, trei si patru la faza internationala a "All Japan Robot Sumo Tournament", care s-a desfasurat in Japonia, la Tokio, in 12 si 13 decembrie.

Potrivit unui comunicat, competitia din Japonia a reunit 43 de echipe din 15 tari din intreaga lume: Brazilia, Canada, Columbia, Ecuador, Japonia, Kazahstan, Lituania, Mexic, Mongolia, Peru, Polonia, Romania, Spania, Turcia, SUA, care au reusit sa ajunga in etapa internationala a competitiei dupa ce au castigat fazele intermediare.

In cazul romanilor, studenti ai Facultatii de Electronica si Telecomunicatii si ai Facultatii de Automatica si Calculatoare din Bucuresti, accederea in finala s-a facut dupa participarea la competitia desfasurata in Viena - "RobotChallenge Vienna" - si castigarea competitiei "RoboChallenge", din Bucuresti.

Un elev roman de 17 ani a inventat o mana robotica - Bugetul a fost de doar 200 de lei

"All Japan Robot Sumo Tournament" a inclus doua categorii, una dedicata robotilor teleghidati si alta pentru cei autonomi.

Romania a participat la categoria robotilor autonomi, cu 3 echipe, 2 din Bucuresti (Flex Team si EVO Robotics) si una din Cluj (Precision Robotics) si cu 7 roboti (Wolf, Shreddinger, Bonfire, Kraft, Wall-E, Rugina si Pufosenia), dintre care 3 roboti (Wolf, Shreddinger si Kraft) erau calificati automat in urma competitiilor de la Viena si Bucuresti, iar 2 roboti (Bonfire si Wall-E) au acces in finale dupa precalificari.

Robot-catel de supraveghere, creat de studenti romani - Interviu cu inventatorii

Pe locul intai la categoria Roboti Autonomi s-a clasat Karot Team din Turcia cu robotul Sakin, pe locul 2 fiind Flex Team cu robotul Wolf, pe locul 3 Evo Robotics cu robotul Bonfire, iar pe 4 - Flex Team cu robotul Shreddinger.

Echipele romanesti premiate au fost compuse din: Adelina Bratu, Adrian Gaspar, Andreea Beciu, Bogdan Istrate, Cristina Teodorescu, Daniela Dobre, Olguta Popescu, Ovidiu Alexandru, Petre Slavescu, Suzana Neacsu si Teodor Rosca (Flex Team), Alexandru Rogozan, Alexandru Toma, Ana Maria Radu, Mihaela Gatu si Octavian Alexandru (Evo Robotics).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#elevi romani premii roboti Japonia, #studenti Romania roboti, #Romania robotica , #studenti