Evaluare Nationala 2021. Peste 130.000 de absolventi ai clasei a VIII-a sustin proba de Matematica

Joi, 24 Iunie 2021, ora 07:21
3293 citiri
Evaluare Nationala 2021. Peste 130.000 de absolventi ai clasei a VIII-a sustin proba de Matematica
La proba de Limba si literatura romana au lipsit peste 7.600 de elevi FOTO Pixabay

Peste 3.800 de centre de examen ii asteapta pe elevii care au terminat clasa a VIII-a sa sustina joi, 24 iunie, proba de Matematica a Evaluarii Nationale. Proba incepe la ora 09.00, dar elevii trebuie sa ajunga in sali pana la 8.30.

La proba de Limba si literatura romana au lipsit peste 7.600 dintre cei 131.177 de elevi inscrisi.

Potrivit Calendarului de desfasurare a Evaluarii Nationale, joi, are loc proba de Matamatica, urmata vineri de Limba si literatura materna.

Ministerul Educatiei a anuntat ca s-au inscris la examen 131.177 de elevi, acestia urmand a sustine probele in 3.850 de centre. La prima proba, cea de Limba si literatura romana, s-au prezentat doar 123.563 elevi, iar peste 7.600 au absentat.

Un elev din Bucuresti a fost eliminat, insa reprezentantii Ministerului Educatiei au precizat ca are dreptul de a se prezenta la Matematica.

Lucrarile vor fi corectate in 94 de centre, iar corectarea se face incrucisat intre judete.

Primele rezultate vor fi afisate in 29 iunie, pana la ora 14:00 (in centrele de examen).

Contestatiile pot fi depuse in zilele de 29 iunie (in intervalul orar 16:00 - 19:00) si 30 iunie (in intervalul orar 8:00 - 12:00). Acestea pot fi transmise si prin mijloace electronice.

Candidatii care depun/transmit contestatiile prin mijloace electronice completeaza, semneaza si depun/transmit tot prin mijloace electronice si o declaratie-tip in care se mentioneaza faptul ca au luat cunostinta ca nota acordata ca urmare a solutionarii contestatiei poate modifica, dupa caz, nota initiala, prin crestere sau descrestere. Pentru candidatii minori, documentele sunt semnate si de catre parintii/reprezentantii legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi afisate in 4 iulie.

Comunicarea rezultatelor obtinute se face anonimizat, atat in centrele de examen, cat si pe site-ul evaluare.edu.ro, respectandu-se Regulamentul general privind protectia datelor personale. Mai exact, vor fi utilizate coduri individuale care inlocuiesc numele si prenumele candidatilor si care au fost distribuite candidatilor, pe baza de semnatura de primire, la prima proba sustinuta.

Media generala obtinuta la Evaluarea Nationala are o pondere de 80% in calculul mediei de admitere in clasa a IX-a. Absolventii clasei a VIII-a isi vor putea continua studiile in invatamantul liceal sau profesional, fiind asigurate locuri pentru toti elevii care au finalizat ciclul gimnazial.

A început vânătoarea de vrăjitoare în USR. Se cere excluderea sau suspendarea mai multor membri din partid. Ce acuzații li se aduc
A început vânătoarea de vrăjitoare în USR. Se cere excluderea sau suspendarea mai multor membri din partid. Ce acuzații li se aduc
În USR nu este liniște după ce la alegerile locale din 9 iunie rezultatele nu au fost conforme cu așteptările. Iar demisia președintelui Cătălin Drulă a tulburat și mai mult apele. Au...
Se ascut cuțitele în Coaliție. Lider PSD: ”Dragoste cu sila nu există”
Se ascut cuțitele în Coaliție. Lider PSD: ”Dragoste cu sila nu există”
”Dragoste cu sila nu există”, a declarat miercuri, 19 iunie, fostul premier, actualmente europarlamentar PSD, Mihai Tudose, când a fost întrebat despre prezența PNL la guvernare....
#evaluare nationala 2021, #matematica, #examen , #Subiecte Matematica Evaluare Nationala 2021
  1. Românii care au boala schimbărilor interminabile în apartament. "Aseară, la 1, goleam dormitorul ca să vopsesc azi pereții"
  2. A murit unul dintre cei mai importanţi poeţi români din ultimele decenii. Ioan Es. Pop avea doar 65 de ani
  3. Eșecul lui Iohannis la șefia NATO: Cine răspunde?
  4. Unde vor staționa avioanele de luptă F-16 transferate din SUA în Ucraina. Anunțul făcut de consilierul lui Biden
  5. Amendă penală record în România. Cum a ajuns un șofer să plătească 100.000 de lei
  6. Zeci de mii de moldoveni vor să devină cetățeni români. „Mirajul Europei e mai mare decât frica de ruși”
  7. Nicușor Dan explică prioritatea investițiilor în modernizarea sistemului de termoficare: ”Așa arată conductele vechi de 30 de ani” VIDEO
  8. Colectare selectivă sau reciclare. Asemănări și diferențe
  9. UPDATE Deținutul evadat de la Penitenciarul Poarta Albă a fost prins. Unde l-au găsit polițiștii
  10. Kievul, aproape de un Acord de Securitate cu Uniunea Europeană. Când se vor semna actele