5 motive neobisnuite pentru a studia in strainatate

Marti, 02 Octombrie 2012, ora 22:51
2253 citiri
5 motive neobisnuite pentru a studia in strainatate

Statisticile UNESCO arata ca numarul romanilor care studiaza in strainatate a crescut de la an la an, de la 12.000 (in 2000) la peste 25.000 (in 2011).

Majoritatea pleaca la o universitate din afara tarii pentru experienta academica si un proces de invatare de o calitate superioara, desfasurat intr-un mediu multicultural.

Pe langa acestea, studentii internationali se pot bucura si de facilitati iesite din comun, fie ca este vorba despre coborarea catre sala de clasa pe un tobogan, cursuri despre Harry Potter ori Lady Gaga, fie de un proces de admitere care dureaza 15 minute.

Cobori la ora... pe tobogan

Cine zice ca la scoala nu poti sa te distrezi? Pentru studentii de la Technical University of Munich, scarile sunt de domeniul trecutului. In cladirea de Matematica/Informatica din campusul Garching se ajunge la ore pe tobogan. Toti vizitatorii din cladire pot sa foloseasca 2 tobogane inalte de 4 etaje, care ii aduc pe cursanti cu zambetul pe buze la ora.

Cursuri despre Harry Potter sau Lady Gaga

Cum ar fi sa studiezi despre Harry Potter sau Lady Gaga? Asta se intampla deja in cadrul unor cursuri care se intind pe un semestru intreg. Durham University din Marea Britanie ofera un curs denumit "Harry Potter and the age of illusion", avand ca scop masurarea relevantei romanelor Harry Potter pentru sistemul educational din secolul 21.

La University of South Carolina se preda cursul "Lady Gaga and the Sociology of Fame", in care se urmareste studierea elementelor sociale care au contribuit la faima artistei.

Aceste cursuri reprezinta o parte mica din oferta bogata, care cuprinde si cursuri rar intalnite la facultatile din Romania, precum cursuri de aeronautica si aerodinamica, criminologie, design 3D (cu ateliere aplicate), terapii complementare, coregrafie, nanotehnologie.

Mai mult, exista si dotari impresionante pentru a sustine aceste cursuri, cum ar fi un simulator de zbor (utilizat de studentii de la Coventry University, din Marea Britanie, universitate prezenta la RIUF), studiouri de teatru si de inregistrare audio (accesibile cursantilor la University of Portsmouth, din Marea Britanie, prezenta la RIUF).

Un proces de admitere mai aparte

Universitati din Marea Britanie, Olanda, Grecia si Danemarca vin la RIUF pentru a sustine sesiuni de Spot Admissions. In cadrul lor se pot inscrie candidatii care pot sa inceapa sa studieze din anul scolar 2013-2014.

Acestia trebuie sa aduca un set de documente (formularul de aplicatie, un eseu personal, foaia matricola si dovada unui test de limba-in cazul in care candidatul a sustinut un astfel de test) si sa sustina un interviu de 15 minute cu reprezentanti ai universitatilor internationale, in urma caruia pot fi admisi pe loc.

Peste 500 de elevi s-au bucurat in trecut de aceasta oportunitate, iar lista completa a universitatilor si detalii privind pregatirea dosarului pot fi gasite aici.

Inveti intr-un mod distractiv

Sambata, 13 octombrie 2012, ora 11.00, in fata Clubului Maxx din Regie cei interesati de studiul in strainatate pot participi la o vanatoare de comori, la capatul careia ii asteapta premii interesante. Mai multe detalii pe www.riuf.ro/treasurehunt.

Romania Internationa University Fair se va desfasura pe 20-21 octombrie la Bucuresti si pe 23 octombrie la Cluj. Detalii despre universitatile participante si programul activitatilor aditionale ce se petrec la targ pot fi gasite pe site-ul RIUF.

Mai mult, cei interesati de alte activitati si facilitati deosebite din cadrul universitatilor din strainatate pot afla aceste informatii si multe altele legate de studiul international pe pagina de Facebook: https://www.facebook.com/grup.educativa.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#targ universitati strainatate Romania, #Romania International University Fair , #universitati