Aberatia zilei: Imparatii sunt goi

Marti, 03 Octombrie 2017, ora 11:51
8857 citiri
Aberatia zilei: Imparatii sunt goi
Foto: Facebook / Liviu Marian Pop

Deschiderea anului universitar este capcana in care cad, in fiecare an, marii barbati de stat ai acestui popor. Nu stim cine ii obliga sa tina discursurile pompoase, plictisitoare si deseori stupide pe care le tin de fiecare data in fata studentilor, dar se pare ca se distreaza copios, pentru ca si anul acesta "imparatii" nostri s-au aratat in toata goliciunea lor.

Primul care s-a facut de ras a fost chiar ministrul Educatiei, Liviu Marian Pop, care s-a impiedicat, din nou, in cuvinte, cu ocazia deschiderii anului universitar la Iasi.

"Fiecare copil merita un viitor mai bun decat cel prezent" a fost afirmatia rostita de ministru care a starnit hohote de ras pe retelele de socializare. S-a spus despre Liviu Pop ca "e ultimul roman care mai conjuga cu usurinta verbe la Mai Mult ca Prezentul, Prefectul Descompus si Conditionalul Indecis", dar si ca a inventat "viitorul dindarat" si "confunda indicativul prezent cu indicativul absent".

In fata valului de ironii, ministrul Pop s-a umplut si mai tare de ridicol, eliminand afirmatia buclucasa din varianta de discurs postata luni pe pagina sa de Facebook (ca si cand ai putea sa stergi cu guma pe Internet).

La randul sau, Liviu Dragnea s-a facut de ras in stil mare prin discursul tinut la Universitatea Valahia din Alexandria (Teleorman, desigur).

"Se tot pune intrebarea daca e mai bine sa se revina la manualul unic sau sa ramana manualele alternative. Sincer, poate atunci cand am fost noi in facultate poate eram mai prosti, dar aveam un singur manual, nu pentru toate materiile, dar pentru o materie si se pare ca au iesit totusi ingineri, economisti, profesori, adica oameni care au invatat carte intr-un mod temeinic", a spus, printre multe alte bazaconii, Liviu Dragnea.

Nuuu, nu e adevarat, cel putin nu la universitatile de prestigiu, unde chiar si pe vremea lui Ceausescu (cand nu aveam Internet) existau surse alternative de informatii. Si chiar si biblioteci. Poate in Alexandria nu, dar in alte centre universitare, da. Sau poate Liviu Dragnea n-a prea dat pe la scoala, ceea ce n-ar fi deloc de mirare, tinand cont ca absolventul Facultatii de Transporturi a intrat in anii '90 in politica si acolo a ramas pana azi, abandonand domeniul pentru care se pregatise intens.

Pe principiul "nicio masa fara peste" (atat de drag lui Nicolae Ceausescu!), Liviu Dragnea nu s-a putut abtine sa nu aduca in discutie si problemele sale penale. Astfel el le-a povestit studentilor cum obisnuia el sa chiuleasca la inceputul anului universitar, mergand la pescuit.

"Nu va sugerez, pentru ca pescuitul se pare ca a devenit ceva periculos in Romania", a lansat el o sageata catre DNA.

Nuu, nu e adevarat, pescuitul nu a devenit periculos, "periculoasa" e doar modificarea din pix si dupa bunul plac a cursului Dunarii, care a fost si, probabil, va ramane o fapta penala in Romania (daca CCR nu decide contrariul).

Si le-a mai spus studentilor Liviu Dragnea ca: "Nimeni n-o sa va angajeze doar pentru faptul ca aveti o diploma, nimeni n-o sa va angajeze si n-o sa va tina la munca doar pentru faptul ca ati terminat o facultate. Trebuie sa stiti ca orice institutie, orice companie privata vrea performanta".

Presupunem ca atunci cand vorbea de institutii nu se referea la cele ale statului roman, daca ne uitam la ce angajari s-au facut in ultimele zece luni de guvernele si primariile conduse de PSD-ALDE.

Dar in cazul in care studentii le-ar viza pe acestea, Dragnea are alt sfat: "Invatati cum sa va descurcati in viata".

Despre performanta a vorbit si ministrul de Externe, Teodor Melescanu, in fata studentilor de la prestigioasa Universitate Babes Bolyai din Cluj Napoca.

"Promovarea imaginii Romaniei trebuie sa se sprijine mult mai mult pe contributia adusa de tineri si pe performantele acestora, atat in domenii traditionale precum educatia, cercetarea, inovatia, cultura, stiinta, dar si in acele componente de actualitate sau emergente ale diplomatiei secolului al XXI-lea... Avem nevoie de noi surse de energie, de apetenta pentru formarea de expertize de nisa, de noi colegi care sa duca stafeta mai departe", a declarat ministrul de Externe.

Cata demagogie! Unul dintre tinerii alesi de Teodor Melescanu sa "duca stafeta mai departe" este Cristian Winzer, fruntasul PSD-ist care inca mai intra pe portile Ministerului roman de Externe dupa ce a fost filmat facand gesturi obscene in public.

Si presedintele Klaus Iohannis a cazut in capcana despre care va vorbeam la inceput. In discursul tinut la Constanta, seful statului a pus, inca o data, degetul pe buboiul numit plagiat.

"Pentru a putea lupta impotriva ignorantei, pentru a putea deveni un reper moral si o ancora a statului de drept, universitatile romanesti trebuie sa aiba o reputatie solida, bazata pe un nivel ridicat de credibilitate. Ani de-a randul, aceasta credibilitate a fost zguduita de o serie de scandaluri de plagiat (...)

Toate aceste probleme pot afecta credibilitatea diplomelor absolventilor nostri pe plan international, punandu-i in dezavantaj chiar pe tinerii care au depus eforturi considerabile pentru a-si finaliza studiile cu succes. Nu este de acceptat sa ne batem joc de eforturile lor, din dorinta de a proteja reputatia personala a unui numar de indivizi care si-au dorit o cariera sau un titlu academic pentru care nu au fost realmente pregatiti", a mai aratat Klaus Iohannis.

Respect, domnule presedinte! Dar doar pentru ceea ce spuneti, nu pentru ceea ce faceti. Nu uitati ca premierul Romaniei, Mihai Tudose, pe numele caruia ati semnat decretul de investitura si cu care ati dat mana dupa depunerea juramantului, urandu-i succes, a fost dovedit ca plagiator si, mai mult, si-a recunoscut vina, cerand retragerea titlului de doctor.

Si-a mai spus presedintele Iohannis ca: "Din fericire, exista deja eforturi vizibile ale universitatilor pentru a elimina problemele de verticalitate existente in mediul academic, de la utilizarea softurilor anti-plagiat, la initiative locale de publicare a tezelor la nivel de institutie. Pe toti aceia care fac asemenea demersuri ii sustin si ii incurajez sa mearga mai departe pentru insanatosirea vietii academice".

Domnule presedinte, cu respect va informam ca Sorin Campeanu, presedintele Consiliului National al Rectorilor din Romania, a deschis luni anul universitar la Universitatea de Stiinte Agronomice alaturi de Victor Ponta, intaiul si cel mai celebru plagiator al tarii.

Dragi, "imparati", credeti ca ii mai puteti pacali pe studenti cu discursuri inselatoare? Exista Google (sau Goagal, daca preferati) si orice tanar cu capul pe umeri poate vedea, daca priveste cu atentie, cum stati voi goi in piata publica. Iar privelistea este dezgustatoare...

ABERATIE, aberatii, s.f. 1. Abatere de la ceea ce este normal sau corect. 2. Ceea ce este inadmisibil, absurd; absurditate, ineptie, prostie.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Pop discurs an universitar, #Iohannis plagiat , #universitati