Academia de Studii Economice din Bucuresti - Oferta educationala 2016

Joi, 14 Iulie 2016, ora 14:00
12892 citiri
Academia de Studii Economice din Bucuresti - Oferta educationala 2016

Academia de Studii Economice din Bucuresti este o universitate de cercetare avansata si educatie, acreditata si recunoscuta de Agentia Romana de Asigurare a Calitatii in Invatamantul Superior.

In cei peste 100 de ani de existenta, ASE a dobandit un real prestigiu national si international, asumandu-si un rol complex de pol regional de educatie si de cercetare stiintifica avansata in domeniul stiintelor economice, administrative si socioumane la nivelul Europei Centrale si de Sud-Est.

ASE are 12 Facultati care ofera celor aproape 22.000 de studenti posibilitatea de a urma in limbile romana, engleza, franceza sau germana 24 de programe de licenta, 85 de programe de masterat, studii doctorale in 10 domenii si peste 145 de programe postuniversitare de formare si dezvoltare profesionala continua.

Cele 12 Facultati ale ASE ofera un parcurs academic complet: 24 de programe de studii universitare de licenta in domeniile Stiinte administrative, Sociologie si Limbi moderne aplicate, 85 de programe universitare de masterat profesional si de cercetare si studii doctorale in 10 domenii, precum si 145 de programe de studii postuniversitare si programe de formare profesionala. Programele de studii se desfasoara in limbile romana, engleza, franceza sau germana.

Pentru admiterea la licenta 2016, ASE - lider in domeniul studiilor economice si de administratie publica din Romania - pune la dispozitia candidatilor 5.881 de locuri, din care 2.819 de locuri la buget.

Inscrierile la programele universitare de licenta se fac in perioada 18-22 iulie 2016, rezulatele finale fiind afisate pe 1 august 2016.

Admiterea la licenta se face pe baza mediei de la bacalaureat si a eseului motivational.

Candidatii care opteaza pentru programe de studii universitare de licenta cu predare in limbi straine sau pentru programul Limbi Moderne Aplicate vor sustine si o proba de competenta lingvistica.

Pentru o prelucrare mai eficienta a datelor si fluidizarea procesului de inscriere la admitere, candidatii sunt rugati sa completeze formularul de preinscriere online de pe site-ul www.ase.ro.

De asemenea, candidatii sunt rugati sa urmareasca site-ul www.ase.ro pentru amanunte legate de: actele si salile aferente inscrierierii, programarea testului de competenta lingvistica pentru programele cu predare in limbi straine, optiuni de cazare pentru candidatii din provincie si insotitorii acestora, alte informatii utile.

ASE pune la dispozitia viitorilor sai studenti spatii moderne de invatamant, peste 2.000 de burse de studiu si sociale, 700.000 de volume in biblioteca disponibile in 10 sali de lectura, 500 de burse Erasmus pentru studii in strainatate si 5.000 de locuri in camine.

Competentele obtinute de studentii ASE le permit sa se angajeze in:

  • companii multinationale;
  • banci si institutii financiare;
  • institutii guvernamentale si non-guvernamentale;
  • diplomatie;
  • institutii de invatamant preuniversitar si universitar, de cercetare;
  • entitati de consultanta, audit si evaluare financiara;
  • companii de IT, publicitate, vanzari;
  • oficii de protectia consumatorului;
  • agentii de turism si in multe alte locuri.
  • Pentru admiterea la masterat 2016, ASE pune la dispozitia candidatilor 4.788 de locuri, din care 1.789 de locuri la buget.

    Inscrierile la programele universitare de masterat profesional si de cercetare se fac in perioada 25-27 iulie 2016, rezulatele finale fiind afisate pe 3 august 2016.

    Inscrierile la programele de MBA se fac in perioada iulie - septembrie 2016, programele respective avand conditii speciale de admitere, mentionate pe site-ul www.ase.ro.

    Pentru admiterea la doctorat 2016, ASE pune la dispozitia candidatilor 4.788 de locuri, din care 1.789 de locuri la buget.

    Inscrierile la programele universitare de doctorat se fac in perioada 11-13 iulie 2016, rezulatele finale fiind afisate pe 31 iulie 2016.

    Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
    Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
    Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, renunţă la funcţie după ce a devenit candidatul PSD la Primăria Constanţa. El precizează că...
    Alegeri 2024. Cine sunt favoriții în viziunea lui Victor Ponta: “Oricine intră în turul doi cu George Simion, îl bate” INTERVIU VIDEO
    Alegeri 2024. Cine sunt favoriții în viziunea lui Victor Ponta: “Oricine intră în turul doi cu George Simion, îl bate” INTERVIU VIDEO
    Conflictele din Alianța PNL-PSD continuă deși a mai rămas puțin timp până la primul test al alegerilor. Unii candidații care și-au dorit să intre în cursa pentru Primăria Capitalei nu...
    #Academia Studii Economice Bucuresti, #admitere ASE 2016 , #universitati