Ziare.com

Astarastoae, reales rector al Universitatii de Medicina din Iasi

Sambata, 17 Decembrie 2011, ora 16:28

   

Astarastoae, reales rector al Universitatii de Medicina din Iasi
Prof. univ. dr. Vasile Astarastoae, rectorul Universitatii de Medicina si Farmacie 'Grigore T. Popa' din Iasi, a fost reales in functie, in urma unui scrutin care s-a desfasurat pe tot parcursul zilei de vineri.

Potrivit Comisiei Electorale de la Universitatea de Medicina si Farmacie, Vasile Astarastoae a primit 72% din sufragiile cadrelor didactice universitare, adica 480 de voturi, iar prof. univ. dr. Stefan Georgescu, singurul contracandidat, 208. La scrutinul de vineri, Astarastoae a primit 79% din sufragii, adica 19 voturi din partea reprezentantilor studentilor, iar Georgescu, sase.

'Este un mandat de continuitate, o dovada ca universitatea 'Grigore T. Popa' este o universitate sanatoasa care nu este afectata si influentata de calomniile care mi s-au adus in ultima vreme. Dorinta mea e ca aceasta universitate sa obtina locul pe care il merita, atat pe plan national, cat si international', a declarat pentru AGERPRES prof. univ. dr. Vasile Astarastoae.

In ceea ce priveste acuzatiile de incompatibilitate aduse de Agentia Nationala de Integritate la adresa sa, Astarastoae a replicat ca ANI 'va trebui sa raspunda pentru depasirea de competente si limbaj insinuant, ambiguu si protectiv pentru agentie. Acuzatiile nu se fac nici la televizor, nici in alte media. Mi-a fost incalcat dreptul la aparare, nu mi s-a permis sa imi expun punctul de vedere si sa depun probe, conform procedurii. Va trebui ca ANI sa raspunda pentru asta'.

Profesorul Astarastoae nu isi va duce cel de-al doilea mandat la final, el urmand sa implineasca varsta de pensionare peste trei ani.

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 1308 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Felicitari, don colonel!

Traiti, traiti, inca ...

 

"Pleac-ai nostrii,vin ai nostrii"

Si ramaneti toti ca "drepti,patrula!"

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor