Care sunt cele mai bune universitati din lume? Iata topul Time Higher Education

Joi, 22 Septembrie 2016, ora 17:33
10167 citiri
Care sunt cele mai bune universitati din lume? Iata topul Time Higher Education
Foto: Facebook/University of Oxford

Universitatea Oxford a devenit prima institutie de invatamant superior din Marea Britanie care s-a clasat pe primul loc in topul anual global intocmit de publicatia Times Higher Education.

Oxford a detronat universitatea americana California Institute of Technology, liderul clasamentului din 2015, care a coborat in acest an pe pozitia a doua, informeaza Reuters.

Pozitia ocupata de Oxford se datoreaza imbunatatirii performantelor obtinute pentru toti cei patru indicatori principali care influenteaza clasamentul final - predare, cercetare, mentionari in presa de specialitate si renume international.

Insa votul prin care Marea Britanie a decis sa paraseasca Uniunea Europeana ar putea sa ameninte aceasta pozitie prestigioasa obtinuta de cea mai veche universitate engleza, deoarece profesorii si cercetatorii ei ar putea fi exclusi dintr-o serie de proiecte de cercetare extrem de importante la nivel european, a explicat Phil Baty, editor al publicatiei Times Higher Education si autor al topului.

Citeste si Patru universitati din Romania s-au clasat in topul QS World University Rankings 2016

"In contextul in care anumiti profesori de top au raportat deja ca au fost exclusi din proiectele de cercetare la care luau parte alaturi de colegii lor din UE, multi dintre profesorii de la Oxford spun ca ar putea sa se transfere la o alta universitate, in afara Marii Britanii", a explicat Phil Baty pentru BBC.

Desi universitatile britanice Oxford, Cambridge si London's Imperial College si universitatea elvetiana ETH Zurich au reusit sa patrunda in Top 10, clasamentul este dominat de universitati din Statele Unite.

Universitatea Stanford ocupa locul al treilea, Massachusetts Institute of Technology se afla pe locul al cincilea, Universitatea Harvard s-a clasat pe locul al saselea, Princeton University pe locul al saptelea, iar locul 10 este impartit de Universitatea California Berkley si Universitatea Chicago.

Universitatea Cambridge se afla pe locul al patrulea, London's Imperial College pe locul al optulea, iar ETH Zurich ocupa locul al noualea.

Pe plan global, topul arata ca institutiile de invatamant superior din Asia au progresat cel mai mult, deoarece doua noi universitati asiatice au reusit sa patrunda in Top 100 si alte patru in Top 200.

Times Higher Education (THE) este o revista saptamanala cu sediul la Londra care publica informatii si articole dedicate invatamantului superior.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#top universitati, #Oxford top universitati, #universitati Time Higher Education , #universitati
Comentarii