Celebra Universitate Harvard, data in judecata pentru discriminare

Marti, 18 Noiembrie 2014, ora 20:30

   

Celebra Universitate Harvard, data in judecata pentru discriminare
O asociatie non-profit a intentat luni un proces impotriva Universitatii americane Harvard, prestigioasa institutie fiind acuzata de discriminare rasiala in politicile sale privind admiterea.

O plangere similara a fost formulata si impotriva Universitatii Chapel Hill din Carolina de Nord, scrie Daily Mail.

Organizatia Students for Fair Admission (SFFA) sustine ca Harvard limiteaza numarul studentilor americani de origine asiatica, in favoarea altor rase.

"Universitatea este angajata intr-o campanie jignitoare de discriminare", se arata in plangerea formulata.

De asemenea, organizatia acuza Harvard de incalcarea drepturilor civile si de subminarea celui de-al 14-lea amendament al Constitutiei Statelor Unite, intrucat aplicantii de origine africana, americana si hispanica sunt favorizati in detrimentul celor de origine asiatica, desi acestia sunt mai bine calificati.Potrivit SFFA, membrii sai, printre care se numara studenti foarte bine calificati, au fost respinsi de Harvard si Chapel Hill.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3095 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
srelu
rank 5
Pariez ca SFFA este o organizatie a studentilor chinezi
Eu am facut o facultate de matematica. Pot sa insir o lista de mii de nume de mari matematicieni de pe intreg globul. Niciunul din ei nefiind chinez. Nu pentru ca i-as evita ci pentru ca nu stiu niciunul.

Acum, cam unul din sase locuitori ai planetei este chinez. Deci, normal ar fi ca unul din sase mari matematicieni sa fie chinez. Chiar de-ar fi asa, n-ar fi motiv de lauda pentru chinezi, in fond n-ar fi decat media statistica normala.

OK, nu sesime, dar NICI MACAR UNUL SINGUR din marii matematicieni ai planetei nu e chinez? Eu as zice ca, lasand fanfaronada la parte, dimpotriva, tovarasii din China au o mare problema cu matematica. Nu cu copiatul si cu executatul - la asta sunt experti. Dar in privinta creativitatii sunt la zero absolut.

Sunt complet nedumerit, ce voia sa spuna organizatia (pe care eu o presupun a fi a studentilor chinezi) atunci cand proclama despre studentii chinezi ca "acestia sunt mai bine calificati"?

p.s. Tovarasii chinezi nu fac decat sa incerce sa-i imite pe evreii care au devenit experti in a-si promova propriile nulitati pe post de geniu.
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor