Consiliul care investigheaza plagiatele are un nou sef. A dat verdict de plagiat pentru doctoratul lui Ponta

Joi, 16 Iunie 2016, ora 18:00
4172 citiri
Consiliul care investigheaza plagiatele are un nou sef. A dat verdict de plagiat pentru doctoratul lui Ponta
Foto: Universitatea Alexandru Ioan Cuza Iasi

Forul stiintific care se ocupa, printre altele, cu plagiatele demnitarilor si care a fost reorganizat recent s-a reunit joi si-a ales joi noua conducere. Presedinte este academicianul Viorel Barbu (foto).

De asemenea, vicepresedinti ai Consiliul General al Consiliului National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) au fost alesi Marius Andruh (Universitatea din Bucuresti), Mircea Dan Bob (Universitatea "Babes-Bolyai") si Dan Floricau (Universitatea Politehnica din Bucuresti), informeaza News.ro.

Tot prin votul membrilor Consiliului General, Valentina Sandu-Dediu (Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti) a fost desemnata secretar general al CNATDCU.

Marius Andruh si Viorel Barbu au facut parte si din Consiliul care in 2012 a decis ca Victor Ponta si-a plagiat teza de doctorat, consiliu care a fost rapid desfiintat de fostul ministru Liviu Pop. Mai mult, Viorel Barbu a declarat atunci ca asupra membrilor consiliului s-au facut presiuni uriase, el insusi fiind amenintat cu inchisoarea.

Citeste interviul acordat de Marius Andruh pentru Ziare.com: Plagiatul este un atentat la cultura nationala si o amenintare pentru Romania.

Intalnirea de joi a avut ca obiectiv alegerea conducerii si discutii asupra regulamentului de organizare si functionare al CNATDCU, precum si asupra problemelor curente, a anuntat Ministerul Educatiei.

In urma intalnirii, noul CNATDCU si-a preluat atributiile si a agreat modalitatea de lucru in cadrul Consiliului General, urmand ca si comisiile de specialitate sa-si inceapa activitatea, conform Regulamentului de organizare si functionare aprobat prin ordin de ministru.

Ministrul Educatiei si Cercetarii Stiintifice, Adrian Curaj, a aprobat pe 10 iunie, noua componenta a Consiliului National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare. Din comisia de matematica a CNATDCU face parte, printre altii, si matematicianul Sergiu Moroianu, sotul fostului candidat USB la Primaria Sectorului 1 Clotilde Armand.

Sesizarile privind posibile cazurile de plagiat aflate in analiza CNATDCU vor fi preluate de noul Consiliu de la stadiul in care acestea se afla pe rolul comisiilor de specialitate, mentinand termenele-limita deja anuntate, potrivit MENCS.

Pe masa noului CNATDCU se afla, printre alte cazuri, plagiatele lui Victor Ponta, Gabriel Oprea, Petre Toba Florentin Pandele sau Robert Negoita.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Viorel Barbu presedinte CNATDCU, #Viorel Barbu consiliu plagiate , #universitati