Ziare.com

Marile universitati vor da in judecata Ministerul Educatiei. Pentru 2018-2019, s-au taiat locuri de la universitati de prestigiu si s-au dat la "noii boieri medievali ai invatamantului". Miza sunt banii

de Redactia Ziare.com
Miercuri, 11 Aprilie 2018, ora 18:19

   

Marile universitati vor da in judecata Ministerul Educatiei. Pentru 2018-2019, s-au taiat locuri de la universitati de prestigiu si s-au dat la "noii boieri medievali ai invatamantului". Miza sunt banii
Trei universitati de elita, Universitatea Bucuresti, Babes-Bolyai din Cluj si Universitatea de Vest Timisoara reactioneaza critic fata de reducerea numarului de locuri pentru urmatorul an universitar. A triumfat mediocritatea, spun Mircea Dumitru si Marin Preda, notand ca pentru a conduce Romania, astazi, iti trebuie oricum diploma de inginer sau chiar una in ingineria motostivuitoarelor.

Universitatea Bucuresti taxeaza astfel extrem de dur scaderea numarului de locuri pentru anul scolar urmator pentru universitati de prestigiu, in vreme ce "boierilor medievali noilor cetati de scaun ale invatamantului universitar romanesc" li s-au dat locuri in plus. Suceava, locul unde actualul ministru al Educatiei conducea universitatea, este in mod evident "cetatea de scaun" vizata in document.

"Dupa ce, probabil, domnul Valentin Popa a decis, spre beneficiul public si personal, sa staruie, cu mai mare atentie, asupra "literelor" si nu ne-a mai desfatat, in ultima vreme, cu pronuntari publice, iata ca acum trece si la cifre", scriu Mircea Dumitru, rector al Universitatii din Bucuresti, si Marin Preda, pesedintele Senatului aceleiasi universitati, intr-o scrisoare de protest intitulata "Despre triumful mediocritatii si al gastilor politice".

Pe un ton ironic, cei doi noteaza: "Te-ai astepta, nu-i asa, din partea unui distins inginer, care, dupa cum declara, "nu are intotdeauna toate cuvintele la domnia sa", ca macar aici, in domeniul cifrelor, sa arate o ireprosabila rigurozitate."

"Cu ura si cu razbunare, dl. Ministru Popa, alaturi de colegii sai de partid, dl. Dragnea si d-na Dancila, au taiat drastic din locurile la admitere ale celor mai vechi si mai prestigioase universitati romanesti, universitatile din Consortiul Universitaria, si le-au impartit cu generozitatea boierilor medievali noilor cetati de scaun ale invatamantului universitar romanesc", se mai arata in document.

Astfel Universitatea Bucuresti reclama scaderea arbitrara a numarului de locuri repartizate Universitatii din Bucuresti pentru anul universitar 2018 - 2019, pe toate cele trei cicluri de studii: licenta, cu 60 de locuri mai putin; master, cu 335 de locuri mai putin, adica cu 10% mai putin decat anul trecut; iar la doctorat, poate va intrebati cate locuri a primit Universitatea? Stim ca studiul facut serios nu e pe placul domniilor lor, poate si de aceea au taiat din "pixul de demnitar" 59 de locuri, adica 17% fata de locurile din anul precedent.

Consecintele sunt bugetare - la doctorat, reducerea va avea un impact de peste 3,6 milioane de lei, in timp ce la master si la licenta, suma cu care bugetul Universitatii va fi vaduvit este de 5,4 milioane de lei.

"Si atunci, nu putem decat sa le facem o "modesta propunere" studentelor si studentilor nostri: din toamna, sa se duca sa isi faca masteratul sau doctoratul la tractoare, paduri sau ingineria motostivuitoarelor! Fara ifose de stiinte umaniste. Oricum, pentru a conduce Romania, iti trebuie, mai nou, diploma de inginer, luata de la universitati de anticamera politica".

Universitatea din Bucuresti va actiona Ministerul Educatiei in contencios administrativ, anunta institutia.

Si Universitatea Babes-Bolyai din Cluj si Universitatea de Vest din Timisoara au avut reactii critice fata de repartizarea locurilor bugetate pentru anul universitar 2018-2019.

Astfel, Universitatea timisoreana aminteste ca are o prezenta constanta in toate rankingurile si clasamentele internationale importante (QS Ranking, Times Higher Education Ranking, Shanghai, etc.) si ca si-a consolidat in ultimii ani locul si rolul in peisajul academic romanesc.

Numarul studentilor inmatriculati cu taxa la UVT este foarte mare, in raport cu locurile bugetate alocate anual, ceea ce arata nivelul de seriozitate, atractivitate si performanta al UVT, precizeaza UVT.

"Am luat la cunostinta, cu neplacuta surprindere, ca numarul de locuri bugetate alocate Universitatii de Vest din Timisoara este mai mic decat cel din anul universitar anterior (cu 10 locuri la ciclul de licenta, cu 32 locuri la ciclul de master si cu 3 locuri la ciclul de doctorat). Asistam, astfel, pentru prima data dupa intrarea in vigoare a LEN 1/ 2011, la o schimbare importanta privind modul de alocare a locurilor bugetate", se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Aceasta impartire avantajeaza anumite universitati si, evident, dezavantajeaza pe altele, subliniaza UVT.

Universitatea din Timisoara aminsteste ca, inainte de a se reloca locurile intre specializari, ar fi fost necesara o analiza clara si o strategie de corelare cu piata muncii.

"Cum putem justifica urmatoarea contradictie: facem eforturi de a eficientiza invatamantul scolar preuniversitar (obligatoriu) prin desfiintarea de scoli si asigurarea transportului elevilor in scoli comunale, dar nu ne gandim sa eficientizam invatamantul superior (care nu este obligatoriu) si pastram universitati neperformante, in conditiile in care potentialii studenti cu nevoi sociale pot avea toate conditiile in universitati regionale, prin relocarea resurselor si asigurarea pentru acestia a cazarii, a mesei si a unei burse?", se arata in comunicat.

UVT aduce si cateva argumente:

- Sunt universitati care au primit locuri in plus pentru scoli doctorale unde gradul de abandon este de peste 75%. La UVT abandonul la studiile de doctorat este de 32%.
- Studii recente publicate de catre Comisia Europeana mentioneaza ca pana in anii 2025 aproximativ 50% din locurile de munca vor necesita calificari de nivel ridicat. In paralel, tot aceste studii, dar si altele, arata ca peste 65% dintre tinerii care incep acum scoala primara isi vor desfasura activitatea profesionala in ocupatii si meserii care inca nu exista.
- Romania se confrunta cu o serie de realitati carora trebuie sa le raspunda cu celeritate. Printre acestea mentionam: lipsa de forta de munca superior calificata pentru o serie de domenii cum ar fi industria IT, industria automotive, industria constructiilor; migratia specialistilor romani din domenii precum cel al medicinei sau cercetarii; vulnerabilizarea pana la nivelul crizei a sistemului de invatamant preuniversitare prin lipsa cadrelor didactice specializate, etc. Cum ar trebui sa actioneze Romania, prin structurile sale guvernamentale, pentru a face fata acestor tendinte? Vom sugera cateva abordari in randurile de mai jos.

Si Universitatea Babes-Bolyai aduce ca argument faptul ca, in ultimii cinci ani, a avut o crestere semnificativa a numarului de candidati. "In ciuda acestui fapt, observam ca Ministerul Educatiei Nationale a alocat universitatii noastre pentru anul universitar 2018-2019 un numar de locuri bugetate mult mai mic fata de anii anteriori. Astfel, a scazut cu 29 numarul de locuri la licenta, 200 numarul de locuri la masterat si cu 48 la doctorat fata de anul universitar 2017-2018", precizeaza conducerea UBB.

Reprezentantii Universitatii Babes-Bolyai mai mentioneaza ca sunt decisi sa conteste decizia Ministerului Educatiei Nationale si sa protesteze impotriva acesteia pana cand solicitarile vor fi solutionate.

Cine pierde locuri - universitatile ai caror rectori au avut deseori pozitii critice fata de politica MEN din ultima vreme

Pentru cursurile de masterat, de exemplu, cele mai multe locuri le-a pierdut Universitatea Bucuresti, 335, si apoi Babes-Bolyai, Cluj (-200), in vreme ce pentru doctorat, Universitatea Bucuresti va avea cu 59 de locuri mai putin, iar Babes-Bolyai pierde 42 de locuri.

Amintim ca rectorii care au refuzat sa il sustina pe Valentin Popa pentru functia de ministru al Educatiei au fost chiar Ioan Aurel Pop, rectorul Universitatii Babes-Bolyai din Cluj-Napoca, si rectorul Universitatii Bucuresti, Mircea Dumitru, care, mai mult, a demisionat din CNATDCU in semn de protest fata de numirea la portofoliul Educatiei.

Locuri pentru anul I:

- Universitatea din Bucuresti: - 60 fata de anul anterior
- Academia Nationala de Informatii Mihai Viteazul din Bucuresti: - 43
- Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca: - 29 locuri
- Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iasi: - 25 de locuri mai putin ca anul trecut)
- Academia de Studii Economice din Bucuresti (ASE): - 20 de locuri
- Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative din Bucuresti (SNSPA): - 15 locuri
- Academia Fortelor Aeriene Henri Coanda din Brasov: - 12 locuri
- Universitatea de Vest din Timisoara: - 10 locuri

Cine primeste in plus

- Universitatea Stefan cel Mare din Suceava: + 47 locuri
- Universitatea Politehnica din Bucuresti (UPB): + 167 de locuri
- Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti: + 16 de locuri
Universitatea de Arhitectura si Urbanism Ion Mincu din Bucuresti: + 28 de locuri

Ce spune Ministerul Educatiei

Ministerul Educatiei sustine ca sunt neintemeiate acuzatiile potrivit carora repartizarea locurilor/granturilor pentru studiile universitare de licenta, master si doctorat, finantate de la bugetul de stat in anul universitar 2018 - 2019, s-ar fi realizat pe criterii politice.

"Ministerul Educatiei Nationale a urmarit sustinerea domeniilor prioritare de dezvoltare a Romaniei, cu respectarea principiului echitatii. Aceasta fundamentare a locurilor repartizate era necesara inca din anul 2014. Astfel, pentru prima data de la intrarea in vigoare a Legii Educatiei Nationale nr.1/2011, cu modificarile si completarile ulterioare, Ministerul Educatiei Nationale a fundamentat si a repartizat preliminar, distinct, locuri/granturi finantate de la bugetul de stat pentru studii universitare de licenta, master si doctorat, special cu urmatoarele destinatii: absolventi ai liceelor situate in mediul rural si locuri destinate formarii initiale a viitoarelor cadre didactice si mai ales pentru domeniile prioritare de dezvoltare a Romaniei.

Pentru anul universitar 2018 - 2019 au fost alocate, special pentru aceste domenii, 5.000 de locuri in plus fata de anul 2017 acelor programe de studii care sustin domeniile prioritare, asa cum sunt ele definite in Strategia Nationala de Cercetare, Dezvoltare si Inovare 2014 - 2020, respectiv in Strategia Nationala pentru competitivitate 2014-2020: Bioeconomia, Tehnologia informatiilor si a comunicatiilor, Spatiu si securitate, Energie, Mediu si schimbari climatice, Eco-nanotehnologii si materiale avansate, Sanatatea", se arata intr-un comunicat de presa al MEN.

Reprezentantii institutiei sustin ca numeroase studii si analize - inclusiv cele realizate in cadrul Raportului de audit al performantei realizat de Curtea de Conturi a Romaniei, Raportului privind analiza functionala a sectorului invatamantului superior realizat de Banca Mondiala, cat si in cadrul proiectului Romania Educata - ajung la o concluzie comuna, si anume aceea ca structura institutionala si cea a ofertei educationale nu sunt corelate cu nevoile pietei muncii.

"Din aceste studii reiese ca peste 56% dintre programele oferite apartineau stiintelor socio-umaniste (sursa ARACIS, 2017). In contextul celor prezentate mai sus, avand in vedere alocarea a 8% din locurile la licenta si a 12,5% din locurile la programele de studii de master pentru sustinerea domeniilor prioritare de dezvoltare a Romaniei, universitatile care nu aveau in portofoliu preponderent astfel de programe au suferit in acest an o usoara diminuare a locurilor repartizate, desi aceasta corectie trebuia sa aiba loc inca din anul 2014", mai precizeaza MEN.

Scandalul care a precedat modificarea cifrelor

Reamintim ca, la sfarsitul lunii martie, Ministrul Educatiei a fost acuzat ca a emis un ordin ilegal prin care a schimbat peste noapte consiliul care se ocupa cu cifrele de scolarizare la universitati.

Este vorba despre Ordinul 3330 semnat in data de 14 martie de ministrul Valentin Popa, prin care au fost inlocuiti toti membrii Consiliului National de Statistica si Prognoza a Invatamantului Superior (CNSPIS), cel care monitorizeaza evolutia invatamantului superior si elaboreaza o "prognoza in raport cu dinamica pietei muncii". Cu alte cuvinte, CSNPIS este consiliul care propune ministerului modalitatea de alocare a cifrei de scolarizare pentru universitati.

La acel moment, presedintele demis al Consiliului, Bogdan Murgescu, ne-a declarat, in legatura cu miza acestei schimbari:

"Scopul exact nu vi-l pot spune, mi-e greu sa ma pun in mintea cuiva, mai ales cand nu consider ca ar fi putut avea motive indreptatite sa faca asa ceva".

"Ceea ce pot spune este ca dl Valentin Popa avea nemultumiri in legatura cu CNSPIS dinainte sa fie ministru. La sedinta Consiliului National al Rectorilor de la Iasi din noiembrie 2017, dansul a exprimat nemultumiri legate de propunerea de metodologie privind alocarea cifrei de scolarizare pe anul universitar 2018-2019 si de faptul ca aceasta contrabalansa solicitarea expresa a dansului de a tine cont de strategiile de dezvoltare si de planul de guvernare cu un element care tinea de cererea exprimata de candidatii la invatamantul superior", ne-a declarat presedintele CNSPIS.

Intrebat daca este vorba despre o posibila dorinta de a creste numarul de locuri in universitati, Bogdan Murgescu a spus ca din punctele de vedere invocate in spatiul public ar fi vorba despre o crestere a numarului de locuri "in universitatile tehnice (...) in timp ce candidatii sunt mai putin interesati de respectivele domenii si opteaza pentru altele".

Bogdan Murgescu ne-a explicat ca, din analizele facute de CNSPIS, bazate pe numarul absolventilor de liceu si simularile facute, a reiesit un raport si o alta recomandare pentru fundamentarea cifrei de scolarizare.

"Nu este vorba despre date, pentru ca atatia sunt elevii care termina liceul, ci criteriile de alocare a locurilor nu i-au placut, probabil", a mai comentat Bogdan Murgescu.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 12328 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
27 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Si securitatea ? Se impune actiunea "maturoiul"

Cand niste universitati sunt burdusite de dau pe-afara cu tot felul de 'boci', este chiar comic sa le numesti de elita. Cei care au invatat carte prin anii '70-'80 stiu prea bine cum se facea selectia viitorilor dascali universitari si care erau criteriile de baza pentru a fi promovati. Mai scapa in sistem si cate unul cu adevarat eminent pentru ca cineva trebuia sa mentina cat de cat prestigiul unitatii de invatamant macar pentru cei de afara. Intr-o Romanie profund securista doar un securist inrait ar putea sustine ca invatamantul superior a fost ferit de fenomenul national de racolare. Au pus botu' exact mediocritatile dornice de parvenire si ciuguleala. Invatamantul universitar a decazut de atunci cu repeziciune. Pe acei racolati ii gasim acum cocosati de multimea titlurilor si inaltelor functii universitare. Si le-au acordat unii altora. Trecutul ii obliga acum sa faca politica (pentru ca toate actinile lor sunt exclusiv politice) murdara desi Mircea Dumitru sau Negulescu (!?) dupa spusele altora se arata revoltat de politica ce se face in universitati. Pai acest Dumitru sau cum l-o fi chemand a fost parca ministru in cel mai antiromanesc guvern din toate timpurile fiind acolo coleg cu tot soiul de indivizi dubiosi, banuiti a avea subordonari multiple. A venit vremea ca si in invatamantul superior sa inceapa marea curatenie. Impostorii si oamenii securitatii sa plece singuri, in caz contrar sa fie siliti de unii din cei tineri si nepervertiti.

 
 

 

Vai ce tragedie nationala...

... mai putine locuri la universitatile care scot vanzatori in mall cu diplome de master si doctorat!
Economisti, popi, absolventi de drept (ca altfel nu le pot spune), filozofi, administratori, filologi, ziaristi, muzicieni si actori ies pe banda rulanta fara ca societatea sa mai stie ce sa mai faca cu ei. Unde mai pui ca astia vor sa ia si masterate si doctorat de parca am inventat sau reformat economia mondiala, limba engleza, am scris opere, sau am descoperit ceva in drept (in afara de plagiate sub forma de teze-fluviu).
Mai nou, universitatile fac si securisti, ca d-aia l-au luat pe Coldea.
Majoritatea absolventilor astia nu produc nimic vandabil si daca ar trebui sa traiasca prin trocul muncii lor ar muri de foame. Nu le-ar da nimeni o ceapa degerata, daca guvernul ar inventa la infinit hartogareli pentru indivizi care taie la infinit frunze la caini.
Mai util ajunge sa fie unul din aia care nu ia Bac-ul si macar invata o meserie.
La ce ne trebuie puzderie de popi si generali cu doctorat?

 

sincer?

Nici nu ma intereseaza ce zic universitatile.
Dar un lucru stiu sigur, PSD ne duce de rapa.

Pai asta este inca un caz de dus la rapa, cum nu

pricepi ? Se aplica acelasi principiu al alde psd: se iau banii de la cei valorosi si se dau la cei incompetenti si servili, care vor continua sa spijine pe impostorii needucati alde psd ... adica pe mafiotii lui drakknea !

Jobul de Consilier de Stat l-a primit pitzipoanca

Oana Bulai, absolventa la Theta Healing, fara concurs.

Ce va mai mirati?..in era PROSTIEI psd-alde-udmr..

a triumfat mediocritatea
pentru a putea conduce Romania, astazi, iti trebuie sa ai diploma in ingineria motostivuitoarelor.
Traiasca FEMEIA STIVUITOR!

Hei analfabeto!

Problema nu este ca au fost taiate ci ca locurile au fost mutate la Suceava si la alte universitati care au aparut ca ciupercile dupa ploaie. Este adevarat aceste universitati sunt mai valoroase pentru ca ele scot direct ministri si parlamentari.
Din pacate ai dreptate aici ca cei cu doctorate si masterate luate la institutii de prestigiu lucreaza la mall, insa asta datorita mediocritati cu doctorate si masterate luate la Suceava si in alte locuri care ...
..dar ce-mi bat eu gura de pomana aici ca tot nu am cum sa va fac sa intelegeti sau nu vreti sa intelegeti voi astia rosii.

Necazul nu e cu securistii,

ci cu KGB-istii pusi pe praduiala, diplome false si nepotism.

nu inteleg deloc ce amestec are politica in universitati ?

in mod normal, politica se opreste la usa universitatilor.

 

MacGigi....

Mai BOU calaret de trotineta!!!!!...., chiar atat de prost esti????... Ai fost si tu pe la vre-o scoala ma loaza???, ai inteles si tu vre-odata cum isi organizeaza o societate sistemul de educatie nationala ma papagalule??... Asta-i POLITICA nationala ma ***!!!!... de care raspund ....politicienii alesi de popor ma retard!!!!....

"politica se opreste la usa universitatilor."

Ha, ha, ha, ce aberatie. Cea mai politizata institutie este invatamantul. Oriunde pe glob.

 

Chiar la Universitatile alea se regasesc cele mai inutile facultati

Din presa:
"...cele mai multe probleme in aflarea unui loc de muncă le au absolventii de jurnalism, comunicare, stiinte politice, administratie publică, management, marketing, filosofie si litere."
"Acuzati că produc "someri cu diplomă", reprezentantii Facultătii de Geografia Turismului de la Extensia Bistrita a Universitătii "Babes-Bolyai" Cluj au dat o replica: universitatea produce specialisti, insa angajatorii prefera sa lucreze cu diletanti."
"Facultăti ca Jurnalism, Administratie Publică, Management si Marketing scot de ani de zile someri pe bandă rulantă. Numai anul acesta 100 de specializări s-au desfiintat pentru că nu mai aveau căutare."
"Mădălina, tanăra care si-a luat diploma in Comunicare la FSPAC si lucrează ca hair-stylist.O absolventă a promotiei 2015 a specializării de Comunicare si Relatii Publice a Universitătii "Babes-Bolyai" (UBB) Cluj-Napoca, Mădălina Toma, spera să lucreze in PR, dar a trebuit să se orienteze spre o carieră de hair-stylist, pentru că nu si-a găsit o slujbă in domeniul pentru care s-a pregătit in facultate."
Facultatea de Geografie e o ciudățenie. Concurența la admitere este extrem de mare (in 2017, la Universitatea din București, erau 6,9 candidați pe loc, iar in 2016 au fost 6,6), in condițiile in care oportunitățile pentru absolvenți sunt aproape inexistente.
"Anual, universitățile din Romania produc peste două mii de absolvenți in Jurnalism și Științele Comunicării. Dar, in același timp, și printre cei mai mulți șomeri"
"Anul acesta, doar Facultatea de Științe Politice din cadrul Universității București a dat țării 178 de licențiați. Iar la admitere au fost 530 de locuri. Partea bună e că-n ultimii ani, lumea s-a cam prins că n-ai motive să dai la facultatea asta, drept urmare concurența la admitere a scăzut."
"Facultatea de comunicare si relatii publice: Anual, numai la FCRP sunt 440 de locuri disponibile. Nu se știe care este rata de abandon, dar, cu siguranță, cei care nu renunță pe parcurs devin licențiați, pentru că facultatea este una ușoară... Și-apoi, majoritatea se transformă in șomeri ambulanți, care aleargă după un job in PR sau in publicitate"
"Conform cifrei de școlarizare pentru acest an de la ASE București, sunt disponibile șapte sute de locuri la Management și alte 550 la Marketing. E aglomerație măricică și la admitere, normal... Pană la urmă, toți se califică pentru posturi de casieri, secretare sau agenți de vanzări, unde vor da, insă, de o concurență teribilă."
Degeaba se prefac universitatile astea ca nu vad evidenta

 

Joburile le dati voi prin trafic de influenta.

Cine nu e cu noi, sa isi gaseasca un job in U.E !

Probabil ca onor rectorii

"marilor" universitati sunt suparati ca nu mai pot scoate tone de someri cu diploma in domenii extrem de importante pentru tara... biznis, studii ioropene, marketing, comunicare din gura, teologie si cate si mai cate. Nu ca acolo nu ar trebui bugetate locuri, dar cand ai cate 5-6 sute de studenti in anul intai, care in mod clar fac facultatea degeaba in proportie de 90%, e totusi un pic de tupeu. Eu cred ca unul din criteriile de baza in alocarea de locuri ar fi procentul de angajare la 6 luni de la terminarea facultatii in domeniul in care ai facut studiile. Sa vedem ce cifre de scolarizare mai primesc mastodontii astia...

 

Ce surpriza...

In topul celor care primesc sunt Universitati cu afiliere PSD. Universitatile care se plang sunt printre cele care n-au semnat scrisoarea de sustinere a noului ministru.

O situatie interesanta apare si in istoricul Nomenclatoarelor studiilor universitare de licenta, unde a fost anuntata intrarea unei Universitati private in lichidare inainte ca o decizie in acest sens sa existe. Abuz sau premonitie? Textul buclucas a fost inserat in hotararea 615/2017 (modificarea pentru 2017/2018), fara ca nota de fundamentare sa justifice modificarea. In nota de fundamentare pentru documentul din 2018 se gaseste si legatura: un document din Decembrie 2017 (care, evident, nu putea fi invocat in August 2017).

Plin de mistere acest minister al educatiei nationale. Nu degeaba apar peste noapte documente din trecutul recent...

 

ajunge cu tupeul si nesimtirea rectorilor!

Ce tupeu de nesimtiti au rectorii astia care s-au cocotat la conducerea universitatilor de "prestigiu" provenind de la facultati fara nici un prestigiu.
Prestigiul acestor universitati este dat de facultatile de Fizica, Chimie sau Matematica si nesimtitii provin de la Istorie, Stiinte economice, drept samd., adica facultati care nu au nici o contributie la prestigiul universitatii respective.

 
 

mda

Nu pricepe, ca e ana.l-babeta..

Ce rusine !

In epoca lui Dragnea trimfa INCULTURA si TUPEISMUL analfabetilor din guvern . Dupa ce Androneasca a nenorocit invatamantul tehnic si profesional, acum e randul celor din invatamantul superior sau postuniversitar. Era de asteptat ca un incult de ministru sa-si arate dispretul fata de prestigioasele universitati ale Romaniei.

Care pe care pentru halca cea nai mare !

oooop

 

NU ! Valoarea-i valoare si asta trebuie sa conteze ! Inca o

dovada ca la guvernarea alde psd valoarea nu este apreciata, ba dimpotriva, este discriminata in favoarea incompetentilor ... Trebuie explicat si de ce politica alde psd este "penala" !

dar universitatea manelista din teleorman cite locuri a primit ?

macar 5-6,altfel va roade daddy ficatii :)

pm vasilica este o distinsa cercetatoare pirotehnica,
abia ingaima tabla inmultirii,citeste muncitoreste
si gindeste in klingoniana :)

cine il supara pe daddy,nu mai primeste felul 2+desert,
cantitatile confiscate fiind redistribuite fundatiei
"sansa romaniei,prostia socialista" :)))

 

o dovada mai clara a bolsevizarii tarii nu exista

victoria "canaliei de ulitzi" si a lumpenproletariatului

 

???

Universitățile din consorțiul Universitaria au mii de locuri bugetate și li s-au tăiat, in medie, cam 20 de locuri. Hai să fim serioși... Apoi, aceste așa-zise universități de elită ocupă chiar toate cele cateva mii de locuri? Nu in ultimul rand, unele dintre acește universități au fost făcute pe spezele unor universități considerate astăzi de rang inferior - de exemplu, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj a fost ridicată pe ruinele Universității din Oradea care a fost pur și simplu jefuită și transferată la Cluj, cu arhivele statului și ale bisericilor cu tot, așa că astăzi rectorul academician Ioan A. Pop ne invață că romanismul e mai verde decat se arată in documentele furate de statul comunist de la Oradea și lăsate pe mana așa-zișilor inițiați de la Cluj... Să mă lase-n pace și să mă pupe undeva aceste vajnice Universități de pseudo-elită cu rectorii lor cu tot!

 

Pentru Alfabeta

Vezi ca iti lipseste na dupa primul a :)

 

Ministrul pamblica in actiune.

Suparat ca s-a etalat superficialitatea cand ii era lumea mai draga, trece la represalii.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor