Dubla specializare la licenta, o posibila solutie pentru studenti

Sambata, 24 Mai 2014, ora 13:49
2995 citiri
Dubla specializare la licenta, o posibila solutie pentru studenti
Foto: Opinia Timisoarei

Ministerul Educatiei ar putea stabili o procedura prin care anumite specializari ale de nisa ale unor universitati sa poata fi reunite, dandu-se astfel o sansa in plus la angajare absolventilor.

"Sunt cateva universitati care isi doresc sa pastreze anumite specializari rare cum ar fi limba greaca, limba latina sau specializari in anumite subramuri ale istoriei. Pentru a fi rentabila o astfel de specializare, pentru a putea fi sustinuta financiar, universitatile au ajuns la concluzia ca cei care studiaza astfel de specializari ar trebui sa primeasca o sansa in plus la absolvire in ceea ce priveste gasirea unui loc de munca si sa aiba o a doua specializare", a declarat Gigel Paraschiv, secretar de stat pentru invatamantul universitar, potrivit Opinia Timisoarei.

Ministerul urmeza sa discute aceasta idee cu Agentia romana de asigurare a calitatii in invatamantul superior, pentru ca apar mai multe probleme legate de acreditare, durata studiilor si finantare.

De exemplu, statul roman garanteaza invatamantul fara taxa doar pentru trei sau patru ani, iar o a doua specializare la licenta ar introduce un an suplimentar, caz in care studentii ar fi nevoiti sa si-l plateasca singuri.

Universitatile pot face propuneri privind dubla specializare la licenta, iar Ministerul Educatiei va face un studiu de oportunitate. Oricum insa, procedura va fi definitivata abia in cursul anului viitor.

#dubla specializare licenta universitati, #specializari rare universitati , #universitati