Ecaterina Andronescu a mototolit doua bancnote si le-a calcat in picioare pentru a le da o lectie absolventilor Politehnica Bucuresti

Sambata, 06 Iulie 2019, ora 19:30
12926 citiri
Ecaterina Andronescu a mototolit doua bancnote si le-a calcat in picioare pentru a le da o lectie absolventilor Politehnica Bucuresti
Foto: captura Facebook / Universitatea Politehnica din Bucuresti

Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, a participat sambata la festivitatea de absolvire a promotiei "Petrache Poenaru" a Universitatii Politehnica. Aceasta a mototolit doua bancnote, pentru a le exemplifica tinerilor ca valoare lor ramane neatinsa, chiar daca pot fi calcati in picioare.

"Se cuvine ca astazi, promotia pe care o reprezentati sa ii poarte numele (Petrache Poenaru - n.red.) si sa fiti mandri de acest nume. (...) Dragi ingineri tineri, sigur, terminati o scoala de care nu aveti cum sa nu fiti mandri. (...) Sunteti, ati fost studenti ai Universitatii Politehnica din Bucuresti. Fara indoiala, una din cele mai bune universitati pe care le are nu numai Romania, ci si aceasta parte de lume. E o scoala care v-a dat valoare", a declarat Ecaterina Andronescu in fata absolventilor, la eveniment fiind prezent si ambasadorul SUA, Hans Klemm.

Ministrul Educatiei a continuat printr-o demonstratie in fata celor peste 3.000 de absolventi de Politehnica.

"Si, daca vorbim de valoare, dati-mi voie sa fac aici, in fata voastra o incercare. Imi cer scuze celor care stiu ceea ce vreau eu sa fac acum. Am in mainile mele doua bancnote, una este de 100 de lei, alta este de 10 lei si vreau sa va intreb daca le vreti. Le vreti? OK. Atunci, o sa le mototolesc si o sa va intreb daca le mai vreti", a mai adaugat aceasta.

Tinerii i-au raspuns in cor ca nu renunta la bancnote si le vor in continuare, chiar daca sunt mototolite.

"Putem sa mergem mai departe si anume sa le aruncam pe jos si sa le calcam in picioare. Le mai vreti? Da, filosofia acestei experiente este cat se poate de clara, le vreti si mototolite, le vreti si calcate in picioare, pentru ca au valoare. Mesajul meu este urmatorul: daca in viata, pentru ca viata are si urcusuri si coborasuri, daca se mai intampla sa fiti mototoliti sau uneori calcati in picioare nu va pierdeti cumpatul, pentru ca aveti valoare si va respectam si va pretuim pentru valoarea pe care o aveti. Si aceasta valoare v-a fost crescuta in scoala pe care astazi o terminati", a precizat Ecaterina Andronescu.

Un gest similar a facut Ecaterina Andronescu si la ceremonia de absolvire din 2011:

Sambata, in pavilionul central de la Romexpo, peste 3.000 de absolventi ai Universitatii Politehnica din Bucuresti au participat la festivitatea de absolvire a promotiei anului 2019, denumita "Petrache Poenaru".

La eveniment au fost prezenti ministrul Educatiei, Ecaterina Adronescu, rectorul Universitatii, Mihnea Costoiu si oficialitati straine.

Președintele României: Relevanța NATO este cu atât mai mare în contextul extrem de complex pe care îl traversăm
Președintele României: Relevanța NATO este cu atât mai mare în contextul extrem de complex pe care îl traversăm
Klaus Iohannis, președintele României a transmis, vineri, 29 martie, la 20 de ani de la aderarea României la NATO, că România va rămâne profund implicată în procesul de adaptare...
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
#Ecaterina Andronescu bancnote absolventi Politehnica , #universitati