Funeriu spune ca pana la 1 septembrie va gasi solutia pentru absolventii Spiru Haret

Joi, 30 Iunie 2011, ora 22:23
8467 citiri
Funeriu spune ca pana la 1 septembrie va gasi solutia pentru absolventii Spiru Haret
Foto: B1TV

Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, a anuntat ca, in curand, situatia absolventilor Universitatii Spiru Haret si a celorlalte universitati cu specializari neacreditate de minister va fi rezolvata din punct de vedere legal.

Funeriu a explicat ca rezolvarea se va baza pe art.361 din noua lege a Educatiei Nationale, care prevede, printre altele ca studentii si absolventii care au fost inmatriculati la specializari neacreditate "au dreptul sa isi finalizeze studiile la specializari in domeniu".

Concret, ministrul Educatiei a anuntat ca asteapta ca ARACIS si Colegiul National al Rectorilor sa finalizeze dezbaterile pe acest subiect si sa ia o decizie, dupa care, imediat, va emite un ordin de ministru si solutia va fi avizata juridic.

"Cred ca rezolvarea nu va intarzia, e important ca acei oameni sa intre in legalitate. Cei care isi merita diplomele sa le aiba, cei care nu le merita,nu", a subliniat ministrul Educatiei, la emisiunea "Evenimentul Zilei", de la B1TV.

Intrebat direct daca absolventii respectivi vor fi pusi sa dea din nou examene, ministrul a spus ca aceasta este doar una dintre variantele posibile.

"Am dorit ca sistemul sa fie parte a curateniei pe care o facem. Nu dorim ca doar ministrul sa dea rezolvarea, ci e important ca ARACIS si Consiliul National al Rectorilor sa fie implicate ca institutii.(...)

Situatia implica foarte multi oameni, e foarte complicata juridic si orice inadvertenta are consecinte grave", a mai apreciat ministrul.

Daniel Funeriu pare convins ca pana la 1 septembrie se va gasi o solutie in aceasta problema veche si delicata.

"Ordinul va fi semnat sper ca si mai repede si va fi comunicat tuturor universitatilor din Romania care vor avea obligatia sa transmita aceasta informatie mai departe", a explicat ministrul modul in care absolventii cu situatii incerte vor afla ce solutie s-a gasit in cazul lor.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Devansarea alegerilor prezidențiale, aprobată de Comisia Juridică a Camerei Deputaților. Ar putea deveni lege chiar mâine
Devansarea alegerilor prezidențiale, aprobată de Comisia Juridică a Camerei Deputaților. Ar putea deveni lege chiar mâine
Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a aprobat, luni, 4 martie, proiectul de lege care permite devansarea datei alegerilor preşedintelui României. „Ziua alegerilor este duminica....
Încă un pas important pentru aderarea României la Schengen. Documentul semnat la Bruxelles FOTO
Încă un pas important pentru aderarea României la Schengen. Documentul semnat la Bruxelles FOTO
Comisia Europeană şi România au lansat luni, 4 martie, cadrul de cooperare privind gestionarea frontierei şi a migraţiei. Documentul a fost semnat de comisarul european pentru afaceri...
#absolventi Spiru Haret, #Funeriu diplome Spiru Haret, #Daniel Funeriu ministrul Educatiei , #universitati