Gramatica limbii romane, tradusa in engleza la Oxford

Marti, 14 Mai 2013, ora 23:17
4674 citiri
Gramatica limbii romane, tradusa in engleza la Oxford

Un volum al gramaticii limbii romane, "The Grammar of Romanian", a fost tradusa in limba engleza la Oxford, pentru lingvistii straini.

Primul volum al gramaticii limbii romane, tradus in limba engleza, a fost publicat la sfarsitul lunii aprilie, la editura Universitatii Oxford din Marea Britanie, Oxford Linguistic.

Cartea a fost coordonata de lingvistul Gabriela Pana Dindelegan de la Institutul de Lingvistica "Iorgu Iordan-Al. Rosetti", revizia fiind facuta de Martin Maiden, fondatorul lectoratului de limba romana de la Oxford, in 2012.

"Cand Martin Maiden a fost in Romania la inceputul lui 2011, l-am intrebat daca nu am putea sa publicam in strainatate o astfel de carte dupa modelul 'Gramaticii de baza a limbii romane', realizata tot de lingvistii de la Institut.

Maiden a sarit ca ars de entuziasm, cum face el de obicei, si de acolo a pornit totul. Am lucrat foarte repede la ea, doar un an si jumatate, iar cartea are 704 pagini", a declarat Dindelegan, pentru Adevarul.

Volumul era asteptat de specialisti de aproape doi ani, reprezentand o premiera in ce priveste lucrarile publicate de editura Universitatii Oxford, dar si o premiera in domeniu, neexistand pana acum o asemenea carte pentru lingvistii straini care doresc sa studieze limba romana.

"Cartea se adreseaza cunoscatorilor de limba romana, deci cere o anumita pregatire lingvistica", a mai spus Gabriela Dindelegan.

In carte se gasesc note istorice despre cum a fost caracterul limbii romane influentat de diverse evenimente.

In viitor, editura britanica urmeaza sa mai publice un alt volum in limba engleza, despre sintaxa limbii romane, cel mai probabil in anul 2015, datorita interesului pentru limba romana in lumea academica.

Limba romana va fi predata la Universitatea Oxford

Limba romana este predata, incepand cu anul 2012, in premiera, la Universitatea Oxford, in cadrul primului lectorat finantat de statul roman in Marea Britanie, zeci de studenti inscriindu-se la cursurile sustinute de dr. Oana Uta-Barbulescu de la Universitatea Bucuresti.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#gramatica limba romana Oxford, #gramatica limba romana tradusa engleza , #universitati
Comentarii
Poza grob
grob
rank 5
N-aveti un exemplar si pentru "ziaristii" de la Ziare.com?