Ziare.com

Greva a cercetatorilor romani: Pentru a atrage atentia si viitorului presedinte

Miercuri, 12 Noiembrie 2014, ora 19:09

   

Greva a cercetatorilor romani: Pentru a atrage atentia si viitorului presedinte
Tinerii cercetatorii romani pregatesc o greva japoneza, joi, din cauza situatiei in care se afla cercetarea stiintifica din tara noastra.

Potrivit unui comunicat remis Ziare.com, protestul va avea loc "pentru a atrage atentia asupra situatiei dezastruoase spre care se indreapta cercetarea stiintifica in Romania".

"Cercetarea romaneasca este grav sub-dimensionata si sub-finantata, fiind pe ultimul loc in Europa ca si buget procentual dedicat cercetarii (undeva sub 0,5% fata de 2% media in Europa).

De asemenea, sunt binecunoscute deja si articolele in revista Nature, despre situatia critica a cercetarii in Romania. Este bine-cunoscut si fenomenul de brain-drain, si situatia in care au ajuns multi cercetatori din cauza taierilor de fonduri dupa ce acestea au fost aprobate", se arata in comunicat.

Tinerii cercetatori romani considera ca este "absolut vital" sa se traga un semnal alarma in perioada electorala, "pentru a atrage atentia si viitorului presedinte ca cercetarea stiintifica este un factor necesar dezvoltarii acestei tari, si ca ea nu poate fi tratata asa cum a fost in ultimii ani".

F.N.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 658 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor