O singura facultate din Romania se afla primele 200 din lume, in 2014

Duminica, 02 Martie 2014, ora 14:52
10750 citiri
O singura facultate din Romania se afla primele 200 din lume, in 2014

Universitatea de Vest din Timisoara este singura care a reusit sa intre in Top 200 in lume, anul acesta. Aceasta se situeaza in frunte la specializarea Limbi Moderne.

Ungaria, de exemplu, are cinci universitati in acest clasament, Polonia trei, iar Rusia doua.

Conform Top Universities, care publica acest clasament, topul a fost realizat prima oara in 2004. Universitatile nu se pot inscrie pentru a fi analizate, ci trebuie sa fie mentionate de catre cadrele universitare si cei care raspund sondajului propriu-zis. Cand numarul de referiri la o institutie creste, aceasta este analizata si poate intra in acest clasament.

Astfel, analizate, din Romania, au mai fost, conform Evenimentul Zilei, Universitatea din Bucuresti, la specialitatile Limbi Moderne, Matematica, Fizica si Astronomie, Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iasi, tot la specializarea Limbi Moderne, si Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca, la Limbi Moderne si Matematica.

Topul universitatilor si institutelor de cercetare din lume - unde se afla Romania

Pentru realizarea topului s-au luat in considerare 30 de specializari. In total, au fost luate in considerare si analizate peste 3.000 de universitati.

Harvard, cel mai bine cotata

Dintre universitatile prestigioase ale lumii, Harvard ocupa primul loc la 11 discipline dintr-un total de 30, situandu-se inaintea Massachusetts Institute of Technology (MIT), din SUA, care exceleaza mai ales la disciplina Computer Science.

Harvard conduce in top in domenii precum Medicina, Stiinte Biologice, Psihologie, Farmacie, dar si Studii Politice si Internationale, Drept, Economie, Contabilitate si Finante sau Sociologie.

Oxford exceleaza la Limbi Straine, Geografie si Limba si Literatura Engleza, in timp ce Cambridge este prima in top la Istorie.

Citeste si:
Raed Arafat dă asigurări că testele pentru Covid din școli nu pot fi contaminate la asamblarea kit-urilor
Raed Arafat dă asigurări că testele pentru Covid din școli nu pot fi contaminate la asamblarea kit-urilor
Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat vineri, 3 decembrie, că nu există riscul contaminării testelor de salivă din școli în momentul în care se...
Raed Arafat, despre posibila sa demitere: ”DSU nu e un om. Dacă deranjează şeful, păstrezi sistemul”
Raed Arafat, despre posibila sa demitere: ”DSU nu e un om. Dacă deranjează şeful, păstrezi sistemul”
Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat vineri, 3 decembrie, că atribuțiile instituției pe care o conduce sunt stabilite prin lege. Medicul a subliniat că...