O singura facultate din Romania se afla primele 200 din lume, in 2014

Duminica, 02 Martie 2014, ora 14:52
10699 citiri
O singura facultate din Romania se afla primele 200 din lume, in 2014

Universitatea de Vest din Timisoara este singura care a reusit sa intre in Top 200 in lume, anul acesta. Aceasta se situeaza in frunte la specializarea Limbi Moderne.

Ungaria, de exemplu, are cinci universitati in acest clasament, Polonia trei, iar Rusia doua.

Conform Top Universities, care publica acest clasament, topul a fost realizat prima oara in 2004. Universitatile nu se pot inscrie pentru a fi analizate, ci trebuie sa fie mentionate de catre cadrele universitare si cei care raspund sondajului propriu-zis. Cand numarul de referiri la o institutie creste, aceasta este analizata si poate intra in acest clasament.

Astfel, analizate, din Romania, au mai fost, conform Evenimentul Zilei, Universitatea din Bucuresti, la specialitatile Limbi Moderne, Matematica, Fizica si Astronomie, Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iasi, tot la specializarea Limbi Moderne, si Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca, la Limbi Moderne si Matematica.

Topul universitatilor si institutelor de cercetare din lume - unde se afla Romania

Pentru realizarea topului s-au luat in considerare 30 de specializari. In total, au fost luate in considerare si analizate peste 3.000 de universitati.

Harvard, cel mai bine cotata

Dintre universitatile prestigioase ale lumii, Harvard ocupa primul loc la 11 discipline dintr-un total de 30, situandu-se inaintea Massachusetts Institute of Technology (MIT), din SUA, care exceleaza mai ales la disciplina Computer Science.

Harvard conduce in top in domenii precum Medicina, Stiinte Biologice, Psihologie, Farmacie, dar si Studii Politice si Internationale, Drept, Economie, Contabilitate si Finante sau Sociologie.

Oxford exceleaza la Limbi Straine, Geografie si Limba si Literatura Engleza, in timp ce Cambridge este prima in top la Istorie.

Citeste si:
Primul pas spre marea împăcare. USR îl susține pe liberalul Florin Roman la șefia Camerei Deputaților SURSE
Primul pas spre marea împăcare. USR îl susține pe liberalul Florin Roman la șefia Camerei Deputaților SURSE
USR îl va susține pe liberalul Florin Roman pentru șefia interimară a Camerei Deputaților, susțin surse politice pentru Ziare.com. Decizia va deveni oficială în seara zilei de luni, 18...
Clotilde Armand s-a adresat conducerii PNL cu duritate: „USL ucide. La propriu. Fără nicio exagerare”
Clotilde Armand s-a adresat conducerii PNL cu duritate: „USL ucide. La propriu. Fără nicio exagerare”
Primarul Sectorului 1 a criticat dur comportamentul consilierilor PNL din forul legislativ local. Primarul Sectorului 1 Clotilde Armand afirmă că ”USL ucide”, după ce consilierii PSD şi...
Sursa: Ziare.com