Oportunitati pe piata muncii: Noi programe de studiu la Universitatea Spiru Haret

Vineri, 11 Septembrie 2015, ora 09:00
2531 citiri
Oportunitati pe piata muncii: Noi programe de studiu la Universitatea Spiru Haret

Politist local, arhivist sau specialist in resurse umane sunt doar cateva dintre provocarile lansate de Universitatea Spiru Haret viitorilor studenti, pentru a raspunde mai bine cerintelor de pe piata muncii.

Ca parte a misiunii sale de a oferi invatamant de calitate, modern, in pas cu tendintele mediului socio-economic, universitatea introduce noi programe de studiu in oferta educationala: Arhivistica, Resurse Umane, Politie locala, Tehnologia Informatiei, Pedagogia invatamantului primar si prescolar,Economia comertului, turismului, serviciilor si managementul calitatii si Arhitectura cu predare in limba engleza.

Programul de licenta Arhivistica - Facultatea de Stiinte Socio-Umane ofera posibilitatea viitorilor studenti, ca la finalul celor 3 ani de studiu, sa poata lucra in banci, companii care presteaza servicii de arhivistica, mass media etc.

Peste 800.000 de astfel de firme private exista in Romania, dintre care peste 100.000 sunt in Bucuresti. Universitatea Spiru Haret pune la dispozitie 75 de locuri la acest program.

In ceea ce priveste oportunitatile de cariera, cei care vor opta pentru aceasta specializare au posiblitatea sa activeze, dupa absolvirea facultatii, in profesii precum Arhivist; Asistent de cercetare in istorie; Bibliotecar arhivist; Conservator arhiva; Documentarist; Istoric; Lector carte, presa sau editura; Profesor in invatamantul gimnazial; Redactor rubrica etc.

Programul de licenta Resurse Umane - Facultatea de Stiinte Socio-Umane are la dispozitie 75 de locuri pentru viitorii studenti, care vor fi pregatiti prin cursuri si stagii de practica orientate spre experienta reala in domeniul recrutarii de personal, cu scopul de a patrunde cat mai repede pe piata muncii, dupa absolvire.

In ceea ce priveste oportunitatile de angajare, ca absolvent al acestei specializari, tinerii pot activa ca: Analist de mediu; Analist recrutare si integrare salariati; Consilier orientare privind cariera; Sociolog; Specialist resurse umane; Specialist in recrutare etc.

In cadrul programului Politie Locala - Facultatea de Stiinte Juridice, Politice si Administrative, prin discipline precum "Tactica politieneasca", "Elemente de drept penal", "Drept civil" sau "Legislatie rutiera", viitorii studenti sunt pregatiti astfel incat sa aiba capacitatea si pregatirea practica de a utiliza armamentul din dotare conform prevederilor legale, de a asigura ordinea publica si siguranta rutiera si de a solutiona eficient situatiile de urgenta specifice domeniului. Universitatea Spiru Haret ofera 50 de locuri la acest program.

Oportunitatile de angajare in acest domeniu sunt ravnite de multi tineri. Politist local sau comunitar; Asistent de cabinet; Administrator public; Expert in administratia publicasau secretar administrativ sunt doar cateva posibilitati de cariera pe care le pot urma studentii dupa absolvirea acestei specializari.

Tehnologia Informatiei - Facultatea de Matematica, Informatica si Stiintele Naturii este un nou program de studiu al Universitatii Spiru Haret, ce pune la dispozitie un numar de 60 de locuri. Pe parcursul celor 4 ani de specializare, studentii isi vor putea insusi aptitudini in inginerie, informatica, proiectarea componentelor hardware, software si de comunicatii.

Oportunitatile de cariera sunt numeroase in acest domeniu. Proiectant sisteme informatice; Administrator de retea de calculatoare sau de telefonie VOIP; Inginer de sistem software si sisteme de securitate; Programator de sistem informatic; Consultant informatica sunt doar cateva profesii care pot fi urmate de catre absolventi.

Noul program din cadrul Facultatii de Psihologie si Stiintele Educatiei, Pedagogia invatamantului primar si prescolar, isi propune ca dupa terminarea celor 3 ani de studiu, absolventii sa capete competente si aptitudini astfel incat sa poata activa pe piata muncii in institutii educationale de nivel prescolar si primar, programe de tip after-school pentru scolarii mici, programe sociale si extracurriculare dezvoltate de ONG-uri de profil etc.

Asistent de cercetare in pedagogie; Consilier scolar; Expert in invatamant; Inspector scolar; Profesor in invatamantul prescolar sau primar; Referent de specialitate in invatamant sunt doar cateva dintre oportunitatile de angajare. Programul ofera 100 de locuri.

Economia Comertului, Turismului, Serviciilor si Managementul Calitatii este noul program din cadrul Facultatii de Stiinte Economice, ce isi propune sa formeze economisti care sa raspunda exigentelor europene si mondiale in ceea ce priveste domeniile vizate. Absolventii vor putea lucra in servicii specializate in organizarea de targuri si expozitii, directii si departamente specializate in comert, turism, din industria HoReCa etc.

Analist calitate; Analist servicii client; Analist in turism; Asistent comercial; Asistent de cercetare economist in management; Asistent de cercetare economist in marketing sunt doar cateva oportunitati de cariera oferite de acest program, care "pune la bataie" 100 de locuri.

Programul Arhitectura cu predare in limba engleza - Facultatea de Arhitectura (singura institutie de invatamant superior particular de arhitectura din Romania, membra a European Association for Architectural Education), isi propune sa formeze specialisti care sa raspunda cerintelor reale privind domeniile arhitecturii, urbanismului, restaurarii monumentelor, regenerarii urbane si conservarii patrimoniului. Pentru programul cu predare in limba engleza, Universitatea Spiru Haret are alocate 50 de locuri.

Dupa terminarea celor 6 ani de studiu, absolventii au la dispozitie o paleta larga in ceea ce priveste activitatea profesionala. Arhitect; Arhitect in urbanistica si amenajarea teritoriului; Arhitect cladiri sau restaurari; Consilier si Expert arhitect sunt doar cateva pozitii profesionale pentru care acestia pot opta.

Studentii vor avea parte atat de cunostinte teoretice predate de specialisti in domeniu, cat si de stagii de practica de calitate ridicata, in contextul in care universitatea are colaborari de succes cu institutii de profil din Europa si din lume.

Inscrierea la Universitatea Spiru Haret, la aceste programe de studiu si nu numai, continua si in luna septembrie, de luni pana vineri, in intervalul orar 09:00-17:00, precum si sambata, intre orele 09:00-12:00.

Mai multe informatii despre oferta educationala a Universitatii Spiru Haret se pot obtine accesand link-ul admitere.spiruharet.ro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#admitere Spiru Haret, #facultati Spiru Haret , #universitati