Ziare.com

Ordonanta cu dedicatie pentru "doctorul" Ponta: Reactia Universitatii Bucuresti

Miercuri, 07 Ianuarie 2015, ora 16:37

   

Ordonanta cu dedicatie pentru "doctorul" Ponta: Reactia Universitatii Bucuresti
Universitatea din Bucuresti isi exprima public dezacordul fata de ordonanta de urgenta emisa de Guvern, care modifica Legea Educatiei si permite detinatorilor unui titlu stiintific sa renunte la acesta printr-o simpla solicitare adresata ministerului.

"Va genera un precedent ce arunca in derizoriu procesul educational si promoveaza un comportament iresponsabil si lipsit de etica fata de studiile universitare", se arata intr-un comunicat al UB remis miercuri Ziare.com referitor la OUG 94/2014.

Institutia sustine ca acest act normativ "destabilizeaza educatia superioara prin alternativa ca detinatorul unui titlu stiintific sa se sustraga, din motive subiective, unui angajament institutional obiectiv, care a angrenat un intreg ansamblu de resurse umane si financiare".

Universitatea din Bucuresti considera ca aceasta OUG "creeaza premise care favorizeaza eludarea procedurilor de investigare de catre organismele abilitate (comisiile de etica ale universitatilor, Consiliul National de Etica etc.) a lucrarilor asupra carora planeaza suspiciuni referitoare la buna conduita in cercetarea stiintifica".

In plus, UB se arata surprinsa ca universitatile nu au fost consultate in privinta elaborarii acestei ordonante de urgenta si isi exprima dorinta de a contribui "la conturarea unor politici publice care sa serveasca cresterii calitative a educatiei in Romania".

"Consideram nedemocratice si daunatoare sistemului de invatamant modificarile masive si repetate ale Legii Educatiei Nationale, lege organica, prin ordonante de urgenta, fara o dezbatere publica prealabila a modificarilor propuse si fara consultarea prealabila a institutiilor marcante de invatamant, cum este Universitatea din Bucuresti", adauga documentul citat.

In plus, Universitatea din Bucuresti anunta Executivul ca va utiliza toate parghiile legale pentru ca articiolul din OUG 94/2014, referitor la posibilitatea renuntarii la titlurile stiintifice, sa nu isi produca efectele.

In acest sens, urmeaza sa se adreseze Avocatului Poporului, care poate sesiza Curtea Constitutionala. UB precizeaza ca in textul acestui act normativ nu este prezentata justificarea urgentei adoptarii, asa cum cere textul constitutional.

In timp ce intrebarile legate de teza de doctorat a lui Ponta continua sa se iveasca pe scena politica, Ponta a scris Universitatii din Bucuresti, pe 16 decembrie, cerand revocarea titlului de doctor, motivand ca noul ministru al Educatiei, Sorin Cimpeanu, are nevoie de un inceput de mandat fara distragere a atentiei.

Victor Ponta renunta la titlul de doctor in Drept

Ponta nu poate renunta la titlul de doctor in Drept

Pe 18 decembrie, universitatea a fost de acord cu retragerea titlului, dar a enuntat motive legate de plagiat.

Ulterior, pe 29 decembrie, Guvernul a modificat urgent Legea Educatiei, astfel ca orice detinator al unui titlu stiintific poate cere Ministerului Educatiei sa-i revoce aceasta titulatura, iar institutia poate face acest lucru cu efecte imediate. Sorin Cimpeanu a declarat ca cei care doresc sa scape de titlul de doctor nu trebuie sa justifice in niciun fel solicitarea de revocare.

Guvernul a modificat urgent Legea Educatiei pentru Ponta. Cum va putea "scapa" de titlul de doctor

PNL cere Avocatului Poporului sa opreasca ordonanta dedicata lui Ponta: Furtul nu poate fi tolerat!

Scrisoare deschisa adresata rectorilor din Romania: Respingeti OUG privind renuntarea la doctorate

O asociatie din Cluj reprezentand mediul universitar cere rectorilor universitatilor din tara sa respinga OUG privind renuntarea la titluri stiintifice, prin care premierul Victor Ponta vrea astfel sa renunte la titlul de doctor.

B.B.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 4287 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
14 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Corect, dar plagiatorul nu respecta nici legile tarii:

"Consideram nedemocratice si daunatoare sistemului de invatamant modificarile masive si repetate ale Legii Educatiei Nationale, lege organica, prin ordonante de urgenta, fara o dezbatere publica prealabila a modificarilor propuse si fara consultarea prealabila a institutiilor marcante de invatamant, cum este Universitatea din Bucuresti", adauga documentul citat."

 

hai ca e comic deja ...

e o simpla modificare care iti da dreptul de a renunta la un titlu obtinut , atat !

da unde erau pensionarinepensionati din UB pana acum ? cand an de an se schimba programa , se schimba regulile de admitere , tematica ..etc .. ? (cam din 90 pana azi , in fiecare an cu mici exceptii) .

asta e romania , totul e politic , pana si o universitate sustinuta de stat , dar care are taxe de admitere de nivelul facultatilor din franta ...

 

Păăi...

...pentru educarea fanilor prim-plagiatorului iată ce zice Constituția in vigoare, aia adoptată pe vremea lui Ilici și Bombonel:
"ARTICOLUL 73
(1) Parlamentul adoptă legi constitutionale, legi organice si legi ordinare.
[...]
(3) Prin lege organică se reglementează:
[...]
n) organizarea generală a invătămantului;
[...]"
și
"ARTICOLUL 115
(1) Parlamentul poate adopta o lege specială de abilitare a Guvernului pentru a emite ordonante in domenii care nu fac obiectul legilor organice."

Deci
1. legea invățămintului este o lege organică
2. prin Constituție, guvernul NU are voie să emită ordonanțe de urgență in domeniul legilor organice.

Mai pe ințelesul celor care stau mai rău cu educația - prim-plagiatorul și guvernul pe care cu dezonoare il conduce au incălcat Constituția.

Și zice că așa iși poate da demisia din titlul de doctor in drept? Păi demonstrație mai bună că habar nu are de chestiuni elementare nici că putea să facă...

 

Ponta comite un grav abuz de putere!

Acest OUG are un singur scop:sa-i dea posibilitatea premierului,care semneaza ordonanta, sa scape de implicatiile juridice decurgand dintr'un plagiat demonstrat si recunoscut de insusi Ponta prin intentia de a renunta la el!
Ipso facto,Ponta devine infractor cu circumstante agravante!
Avocatul poporului,va dormi ca si pana acum,fiind sluga lui Ponta!
Nu mi-asi fi inchipuit ca un om ,care a fost si premier, se poate degrada in halul lui Ciorbea!Teo

OUG alba-neagra nu stie carte. Nu-i pasă de pozitia universitătii!

.

 

Dar ce treaba are Ponta cu Universitatea?

N-a trecut niciodata pe-acolo, nu cunoaste pe nimeni. Cainii latra, caravana albaneza merge mai departe.

In schimb

tu ai trecut pe acolo! Omule, mai ai venin in tine? Cred ca ai o fiere de 10 kg! Ma si mir ca mai poti trai cu atata ura! Tu trebuie sa ai ceva probleme, dar mari, ca sa poti insuma atata rautate! Cu medicul, popa, ai stat de vorba? Ce au zis? Mai e vre-o sansa?

doamne fereste ...

""destabilizeaza educatia superioara prin alternativa ca detinatorul unui titlu stiintific sa se sustraga, din motive subiective, unui angajament institutional obiectiv, care a angrenat un intreg ansamblu de resurse umane si financiare"."

ridicolul continua la absurd ... cum adica sa se 'sustraga' unui 'angajament institutional' ??? batraneii care nu vor sa se pensioneze din UB au luato' pe aratura rau de tot ... diplomea mea si a tuturor(sau alte titluri dupa caz) nu e un angajament , nu e o obligatie fata de ei , e un merit al posesorului , al muncii prestate de acesta !
nu am nici o obligatie fata de nici un ansamblu de resurse umane angrenat in diploma respectiva , au fost platiti din banii mei , prin impozite si prin taxe percepute direct de universitate !

acesti batrani comunisti inca au 'vise ude' cum ca ar avea cineva vreo obligatie suplimentara catre ei ... realitatea (greu de perceput cand refuzi sa te pensionezi si te agati de un loc acolo tinand tineretul la coada) e ca democratic faci ce vrei cu un titlu , cu o diploma , o folosesti sau nu ! nu are nimeni "un angajament institutional obiectiv" !!

penibili , care mai bine taceau decat sa scoata atatea aberatii !

 

I-a vazut cineva diploma de baccalaureat?

A fost cineva coleg de clasa cu el?
Sau a ajuns de la gradinita direct la dottorat?
Cu ce grad?

 

Sunt curios sa stiu

cine a dat comunicatul in numele Universitatii Bucuresti!
Din text nu se deduce. A fost dat de Liga Studentilor, de Asociatia Femeilor de Serviciu sau de portar?
Sau e o "creeatie" a celor din Ziare.com?
Cred ca Autoritatile Statului ar trebui sa se ocupe putin si de ziare.com! Daca se spune ca facebook-ul e spatiu public si poti da socoteala pentru ce publici acolo, atunci si ce se publica aici trebuie cantarit tot asa! Cred ca se poate incepe cu o usoara amenda pentru ziare.com! Asi propune pentru inceput suma modica de 1000000 lei, cu blocarea publicatiei pana la plata amenzii, asa ca in vest, ca tot suntem in UE!

 

da ...asa e ..a fost data de un *** oarecare

penal

realmente esti un oarecare care spune prostii fara numar

deci comunicatul UB trebuie sa fie taiat in bucati si analizat dar prostiile plagiatorului care a uimit o lume nu te deranjeaza?
probabil ca esti si tu an politician plagiator ca miile de alti doctori facuti la apelul nbocancilor dupa '90. mare tara si multi pprosti in ea si durerea este ca va lasa sa va publicati timpeniile pe net fara nici un control mental.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor