(P) Specializari in domeniul sanatatii la Scoala Postliceala Sanitara a Universitatii Spiru Haret

Joi, 24 Martie 2016, ora 10:00
8730 citiri
(P) Specializari in domeniul sanatatii la Scoala Postliceala Sanitara a Universitatii Spiru Haret

Scoala Postliceala Sanitara a Universitatii Spiru Haret isi deschide portile pentru anul universitar 2016/2017. Cei interesati de o cariera in domeniul sanatatii pot alege intre doua specializari.

Universitatea Spiru Haret isi extinde oferta educationala incepand cu anul scolar 2016/2017, Scoala Postliceala Sanitara Spiru Haret fiind cea mai noua optiune pe care tinerii o pot alege in ceea ce priveste cariera.

Scoala Postliceala Sanitara Spiru Haret are drept obiectiv principal formarea profesionala centrata pe cursanti, astfel incat, dupa absolvirea cursurilor, acestia sa devina buni profesionisti in domeniul sanatatii, competenti sa raspunda exigentelor angajatorilor din tara si din strainatate.

Profesorii, medici de prestigiu, cu o pregatire didactica desavarsita, vor asigura un proces educational modern, axat pe comunicare, care sa conduca la o instruire profesionala calitativa, in conformitate cu standardele internationale din domeniul sanitar.

Specializarile pentru care pot opta cei interesati sunt asistent medical generalist si asistent medical balneofiziokinetoterapie si recuperare. Cursurile au o durata de 3 ani, indiferent de specializarea aleasa, forma de invatamant "zi".

Pe parcursul celor 3 ani de studiu, viitorii profesionisti in domeniul medical vor dobandi, pe langa competentele teoretice si practice si caracteristicile morale si profesionale necesare exercitarii acestei profesii: rigurozitate, orientare spre actiune, seriozitate sau dorinta de a-i ajuta pe ceilalti.

Pentru ca participantii la cursuri sa-si formeze abilitatile necesare unei cariere medicale de succes, vor avea parte in cadrul Scolii Postliceale Sanitare Spiru Haret de metode de invatare-predare moderne, corespunzatoare noilor tehnologii si cerintelor de pe piata muncii.

Dupa sustinerea examenului de absolvire, participantii vor primi un certificat de absolvire care le da dreptul de libera practica atat in tara, cat si la nivelul tarilor U.E., prin Ordinul Asistentilor Medicali Generalisti, Moaselor si Asistentilor Medicali din Romania (OAMGMAMR). Acestia vor elibera absolventilor certificatul de membru.

Oportunitatile pe piata muncii dupa finalizarea studiilor, indiferent de specializarea aleasa, sunt numeroase. Absolventul de scoala postliceala sanitara specializarea asistent medical generalist sau asistent medical balneofiziokinetoterapie si recuperare, poate fi angajat in cabinete medicale, unitati sanitare publice sau private, centre de diagnostic si tratament, laboratoare, centre sau cabinete medicale din cadrul diverselor institutii, institutii de tratament balnear si de recuperare.

Absolventii specializarii asistent medical generalist trebuie sa indeplinesca ulterior, mai multe sarcini, printre care: intervieveaza pacientii pentru a obtine informatii medicale si masoara semnele vitale (puls, tensiune arteriala, temperatura) ; ofera ingrijiri competente persoanelor a caror stare le cere, tinand cont de nevoile fizice, afective si spirituale ale bolnavului in mediul spitalicesc, familial, social; ajuta medicul la examinarea si tratarea pacientilor, in realizarea investigatiilor clinice si in realizarea diverselor explorari functionale (endoscopie, ecografie, ekg) ; administreaza tratamentul prescris (intravenos, intramuscular), recolteaza probe de sange etc.

Cei care aleg sa urmeze o cariera ca asistent medical balneofiziokinetoterapie si recuperare vor fi capabili la finalul cursului sa aplice proceduri de prim ajutor in urgentele medico-chirurgicale aparute in cadrul bazei de tratament sau in orice alte situatii; sa efectueze proceduri precum: aplicare de curenti electrici de frecventa joasa, medie si inalta, aplicare de campuri electromagnetice de frecventa joasa si inalta, aplicare de ultrasunete, aplicare de radiatii luminoase din spectrul vizibil, infrarosu si ultraviolet, din surse naturale si artificiale, de lumina nepolarizata si polarizata, aplicare de proceduri de crioterapie si termoterapie, aplicatii de kinetoterapie etc.

Persoanele interesate pot opta sa studieze la unul dintre cele doua sedii ale Scolii Postliceale Sanitare Spiru Haret: Bucuresti si Craiova.

Inscrierile se fac in limita locurilor disponibile in perioada:

  • 4 aprilie - 22 aprilie 2016
  • 9 mai - 27 mai 2016
  • 6 iunie - 24 iunie 2016
  • 18 iulie - 29 iulie 2016
  • 29 august - 12 septembrie 2016

Pentru a fi la curent cu cele mai noi informatii legate de Scoala Postliceala Sanitara, pentru Bucuresti puteti trimite e-mail la adresa sanitara_bucuresti@spiruharet.ro sau puteti suna la numarul de telefon 021/314 00 75, interior 206, iar pentru Craiova, datele de contact sunt: ushdrc@spiruharet.ro, telefon 0251/42 33 95.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#spiru haret postliceala sanitara, #scoala postliceala sanitara , #universitati