Cu fata la alegatori: Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală. Sociolog: Se vor faulta unul pe celălalt

Patru universitati din Romania, in topul mondial - vezi specializarile cele mai apreciate

Vineri, 10 Mai 2013, ora 08:53
7396 citiri
Patru universitati din Romania, in topul mondial - vezi specializarile cele mai apreciate

Universitatea Bucuresti, Universitatea "Babes-Bolyai" din Cluj-Napoca, Universitatea "A. I. Cuza" din Iasi si Universitatea de Vest din Timisoara se afla in topul mondial al institutiilor de invatamant superior, realizat de Compania Quacquarelli Symonds (QS).

Pe de alta parte, in clasamentele pe 2013 in functie de specializari (QS World University Rankings by Subject), Universitatea Bucuresti (UB) se numara printre primele 200 din lume la doua specializari - limbi moderne si, respectiv, media si comunicare.

La cele doua specializari mentionate, UB se afla pe un loc situat intre 151 si 200, mentinandu-si astfel pozitia din 2012.

Editia 2013 a QS World University Rankings by Subject a evaluat 2.858 de universitati si a inclus in clasament un total de 678 de institutii, precizeaza QS.

Topul mondial general (QS World University Rankings) este dominat de universitati din SUA si Marea Britanie.

Astfel, locul I in lume este ocupat de Massachusetts Institute of Technology (MIT) din SUA, urmat de universitatile Cambridge (Marea Britanie) si Harvard (SUA).

Urmatoarele trei pozitii revin unor institutii de invatamant superior din Marea Britanie (UCL, Oxford si Imperial College din Londra), dupa care, pana la locul 10, clasamentul este monopol american (Yale, University of Chicago, Princeton University si California Institute of Technology).

QS World University Rankings este un clasament anual al celor mai bune 700 de universitati din lume si, potrivit realizatorilor, cel mai popular si respectat de acest gen.

Clasamentul este alcatuit, incepand din 2004, pe baza a patru indicatori cheie: cercetarea academica, calitatea predarii, angajabilitatea absolventilor si gradul de internationalizare.

Ierarhia celor mai bune universitati din lume - realizata de QS Intelligence Unit, impreuna cu un grup de profesori si cercetatori recunoscuti mondial - este accesata de viitori si actuali studenti, membri ai institutiilor de invatamant si institutii politice la nivel mondial, afirma QS.

Potrivit QS, clasamentul este realizat cu scopul de a recunoaste excelenta in invatamantul universitar si a ajuta universitatile sa isi compare, imbunatateasca si mentina performantele la nivel mondial.

In realizarea clasamentului universitatilor in functie de specializari, se iau in considerare opinia cadrelor universitare si a angajatorilor, precum si numarul de citari ale lucrarilor de specialitate publicate si indexul Hirsch care evalueaza productivitatea si impactul cercetarii academice.

Quacquarelli Symonds este o companie britanica specializata in consultanta pentru studii in strainatate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
#universitati Romania top mondial, #clasament universitati 2013, #Universitatea Bucuresti top mondial , #universitati