Patru universitati, inchise printr-o hotarare de guvern (Video)

Miercuri, 09 Iulie 2014, ora 15:11

   

Patru universitati, inchise printr-o hotarare de guvern (Video)
Patru universitati si 135 de programe de studii au fost inchise de Guvern, printr-o hotarare data miercuri.

In ce priveste universitatile inchise, acestea nu mai respectau anumite conditii de calitate, in timp ce programele de studii nu mai respectau criteriile de organizare sau nu mai erau atractive.

Cele patru universitati erau monitorizate, doua fiind din Bucuresti, una din Iasi si una din Timisoara, a transmis ministrul delegat pentru Invatamant Superior, Mihnea Costoiu. Acestea sunt Institutul Teologic Romano Catolic si Universitatea financiar-bancara din Bucuresti, precum si Universitatea "Mihail Kogalniceanu" din Iasi si Universitatea "Mihai Eminescu" din Timisoara.

Alte trei universitati se afla in lichidare, printre care Universitatea Bioterra, Universitatea Romana de Stiinte si Arte "Gheorghe Cristea" si Universitatea Apollonia din Iasi.

Ministerul Educatiei face "curatenie" in universitati - zeci de specializari vor fi desfiintate"Facem apel la tineri sa aleaga programele acreditate si autorizate de minister", a mai spus Costoiu, precizand ca scopul hotararii de guvern este mentinerea unui standard de calitate in universitatile romanesti.

Nu in ultimul rand, ministrul a spus ca decizia de miercuri prevede ca universitatile respective nu mai au dreptul sa organizeze examene de admitere incepand cu anul 2014-2015, subliniind ca studentii care deja sunt inscrisi la universitatile respective isi vor incheia cursurile, acestea urmand sa fie recunoscute.

Facultatea la care s-a inscris un singur candidat

Reprezentanti ministerului au precizat inca din luna iunie ca 33 de universitati de stat si private au minimum o specializare sau un program care va intra in lichidare in urmatoarele luni.

Astfel, pentru aceste specializari nu se va mai organiza examen de admitere in anul 2014, intrucat vor fi in curs de desfiintare.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 14082 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
ioanr
rank 5
4 fabrici de diplome
mai putin; ce, or sa creasca tariful celelalte ramase ?
Pana cand nu se va renunta la ideea "finantarea urmeaza elevul/studentul"tot vor iesi analfabeti cu diploma.
Carrandash
rank 3
pai nene, cum esplici faptul ca poza din articol ne arata.....
....mare si frumoasa cum ca a fost desfiintata de gobern nimeni alta decat Universitatea din Bucuresti infiintata in anul 1864 !!!!!!!!
carevasazica ca openia dumitale este ca Universitatea din Bucuresti este una din alea "fabrici de diplome" care fabrica asemenea produse de nu mai putin de 150 de ani !!!!
si, ca poanta sa fie si mai mare, la fabrica asta de diplome, la sectia Facultatea de drept a studiat, si-a luat un dottorat si a predat unul care este seful celui mai bun, cinstit si corect guvern pe care l-a avut Romania vreodata - prim-plagiatorul copy-lot doctor ponta viorel victoras !!!!!!!!!!
Utilizator sters
Igaș Președinte! A comis 3 facultăți în același timp+era și ministru
Numai 4 fabricuțe?...trebuie inchise neapărat și concernurile de diplome Spirache Haret + Dimitrie Cantemir,la Cantemir și-a făcut rost de diplome Izaura Laik...
Carrandash
rank 3
pai la prea crestina iuniversitate mitica cantemir preda.....
...ca cadru didactic iuniuversitar nimeni altul decat logofatul trebilor mari romanistaneze aruncate peste gardurilii bukaleze, lekktorul proffesor iuniversitar ecselenta sa medgidiotul corlatean.
Cronos
rank 3
Adicatelea sute de profesori univeristari; intelectuali de
valoare si formatori de mari profesionisti vor ramane someri??
Utilizator sters
Nu aveti grija....
...au ei catedre...o sa-si mai reduca dcin portofoliu de ore!
Utilizator sters
Facultatile cu pricina au fost MONITORIZATE si daca n-au
..avut performante s-a decis desfiintarea lor. Simplu.
Urmeaza sa fie monitorizate altele.
Carrandash
rank 3
sa te crucesti, nu alta !
com.ziare anunta cu litere de-o schioapa:

"patru universitati, inchise printr-o hotarare de guvern" miercuri, 09 iulie 2014, ora 15:11
sursa: ziare.com, iar fotografia care insoteste enormul titlu ne arata Universitatea din Bucuresti infiintata la 1864 - respectiv cladirea cunoscuta sub numele de Facultatea de drept construita in timpul domniei regelui Carol al doilea si aflata in Bucuresti in vecinatatea Operei Romane !!!!!!!!
pai daca asta nu se numeste crasa dezinformare, atunci eu sunt patriarhul Romaniei.
Talleyrand53
rank 3
Mai bine mai tarziu, decat niciodata....
...se inchid "fabricile de diplome" à la mode, dupa '89, care au oferit "specializari " de doi la leu si trei degeaba, fara nicio legatura cu piata muncii, bune doar de "rotunjit" buzunarele unor..."profesori"? .. fara scrupule!
Cam tarziu, dupa ce au nenorocit generatii intregi,
inchiderea a patru dintre aceste fabricute de bani, este totusi, un de ratiune.
Mai bine mai tarziu, decat niciodata !
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor