Realitatea academico-profesionala Spiru Haret: Provocari. Demersuri. Beneficii

Advertorial
Joi, 21 Iulie 2016, ora 09:00
7812 citiri
Realitatea academico-profesionala Spiru Haret: Provocari. Demersuri. Beneficii

(P) O decizie importanta in viata unui tanar, dupa absolvirea liceului, o reprezinta alegerea facultatii potrivite. Specializarea pentru care acesta opteaza devine fundatia viitoarei sale cariere, astfel ca o alegere motivata de abilitatile proprii si de inclinatia catre un anumit domeniu, care sa nu fie influentata de factori externi, este esentiala.

Indiferent de programul ales, corpul profesoral, calitatea educatiei si conditiile de studiu au un rol major in dezvoltarea ulterioara, atat ca viitor profesionist, cat si ca om.

Pornind de la aceasta premisa, Universitatea Spiru Haret acorda o atentie deosebita programelor educationale cu care isi intampina studentii, optimizand constant oferta academica, domeniile de studiu pe care le abordeaza si calitatea procesului didactic.

Printre atuurile institutiei se numara diversitatea si valoarea practicilor profesionale.

"La baza tuturor demersurilor Universitatii Spiru Haret stau studentul si nevoile acestuia. Ne orientam activitatea teoretica, cea stiintifica si, indeosebi, cea practica catre asigurarea celor mai bune conditii academice, catre dezvoltarea de parteneriate in beneficiul comunitatii haretiste si catre crearea de oportunitati profesionale pentru absolventi. Este un efort permanent, pe care ni-l asumam cu responsabilitate, astfel incat studentii nostri sa beneficieze de o experienta educationala completa", afirma rectorul universitatii, conf.univ.dr. Aurelian A. Bondrea.

In anul universitar 2016/17, viitorii studenti pot opta atat pentru arii de specialitate traditionale precum Drept, Psihologie, Stiinte economice, Jurnalism, Educatie fizica etc., cat si pentru programe educationale de actualitate, dictate de tendintele recente identificate pe piata muncii.

Oferta academica completa cuprinde 79 de programe de licenta si 39 de programe de masterat.

Campania de admitere a Universitatii Spiru Haret a fost demarata la inceputul lunii iulie, urmand ca inscrierile sa se incheie pe data de 30 septembrie.

Pentru mai multe detalii despre facultati, intra AICI.

Initiative haretiste in favoarea absolventilor de liceu

Rata de promovabilitate a examenului national de bacalaureat ramane un factor de interes nu doar pentru autoritati, ci si pentru reprezentantii institutiilor de invatamant superior.

La prima sesiune de examinare a acestui an, Ministerul Educatiei anunta un numar de 137.344 de candidati inscrisi, 71,23% absolventi ai promotiei curente si 28,77% proveniti din serii anterioare.

Daca in anul 2011 nivelul de promovabilitate era de 45,72%, statisticile pentru 2016 anunta o crestere semnificativa, procentul inregistrat fiind de 68,1%.

Odata cu scaderea dramatica a ratei de promovabilitate a examenului de bacalaureat, Universitatea Spiru Haret si-a directionat eforturile pentru a contracara aceasta tendinta, devenind un sprijin pentru elevii de liceu din Bucuresti.

In ultimii 3 ani, proiecte precum campanii de responsabilizare sociala, consiliere vocationala si cursuri gratuite de pregatire pentru disciplinele de bacalaureat (Limba Romana, Limba Engleza si Matematica) au fost prezentate liceenilor de clasa a XII-a.

Pana in prezent, sute de absolventi ai invatamantului preuniversitar au beneficiat, in mod direct, de aceste initiative.

Asistenta in reconversia profesionala

Schimbarea carierei si alegerea unui nou domeniu profesional este o decizie sau, in unele cazuri, o necesitate care implica provocari, responsabilitati si multa determinare.

La Universitatea Spiru Haret, cei care isi asuma drumul reconversiei profesionale beneficiaza nu doar de o oferta educationala variata, ci si de oportunitati complementare de calificare si supra-calificare.

Institutia ofera programe educationale din ciclul universitar I si II, dar si 103 programe post-universitare, ce acopera multiple arii de studiu.

Suplimentar, Centrul de Formare Profesionala organizeaza cursuri autorizate de calificare sau specializare in diverse domenii, precum: managementul si asigurarea calitatii, management de proiect, achizitii publice, training si formare profesionala, accesarea fondurilor europene etc.

In ajutorul studentilor haretisti, Centrul de Consiliere si Orientare in Cariera asigura sedinte gratuite de asistenta privind parcursul profesional, atat pentru cei aflati la inceput de drum, cat si in sprijinul celor ce au ales schimbarea domeniului de activitate.

Viitorii studenti ai Universitatii Spiru Haret pot accesa pagina de admitere pentru a face alegerea inteligenta privind programul de studiu potrivit.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#Universitatea Spiru Haret, #admitere Spiru Haret, #cursuri Spiru Haret , #universitati