"Rector-fantoma" la cea mai importanta universitate particulara din Moldova

Miercuri, 25 August 2010, ora 07:06
2829 citiri
"Rector-fantoma" la cea mai importanta universitate particulara din Moldova

Conducerea Universitatii "Petre Andrei" (UPA) din Iasi a prezentat marti intr-un comunicat faptul ca prof. Niculescu Gh. Niculae (foto) s-a autointitulat "rector" si prezinta in mod public aspecte legate de UPA din Iasi.

Prin Ordinul Ministerului Educatiei nr. 4294/2009, Rectorul Universitatii "Petre Andrei" din Iasi, Prof. univ. dr. Doru Tompea a primit un mandatul special, de aducere la legalitate a Facultatilor de Drept si Economie din cadrul Universitatii, iar Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii a constatat in noiembrie 2009 ca acest mandat a fost indeplinit, iar prevederile Ordinului au fost abrogate prin Ordinul M.E.C.I. 5829/2009.

In data de 28.10.2009, s-au desfasurat alegeri pentru structurile de conducere ale Universitatii "Petre Andrei" din Iasi, in conformitate cu Metodologia aprobata de Senat, precum si cu legislatia academica in vigoare, sub stricta supraveghere a Comisiei de monitorizare constituite de Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii.

S-a constituit Senatul Universitatii "Petre Andrei" din Iasi, care a ales, in prima sa sedinta, Rectorul Universitatii "Petre Andrei" din Iasi, in persoana Prof. univ. dr. Doru Tompea, confirmat prin Ordinul M.E.C.T.S. nr. 5837/2009.

"Cu toate ca nu a fost confirmat de Ministerul Educatiei, Niculescu Gh. Niculae si-a atribuit calitatea de Rector, din aceasta postura semnand mii de diplome de licenta, inmatriculand in mod nelegal mii de studenti si conferind fara fundament grade didactice unor persoane.

Toate aceste activitati ale numitului Niculescu Gh. Niculae au pus intr-o lumina nefavorabila activitatea unei institutii de invatamant superior de prestigiu si au creat premisele consolidarii unei situatii extrem de prejudiciabile atat pentru cadrele didactice, cat si pentru studentii Universitatii 'Petre Andrei' din Iasi", a declarat prof. dr. Doru Tompea, rectorul UPA din Iasi.

El a adaugat ca in demersurile sale, domnul Niculescu Gh. Niculae face abstractie de hotararile judecatoresti definitive, irevocabile si executorii prin care instantele de judecata l-au obligat sa nu mai exercite atributiile functiei de Rector al Universitatii "Petre Andrei" din Iasi.

Mai mult, in prezent Niculescu Gh. Niculae ar merge la diverse institutii si autoritati ale statului si sustine, fara a putea face vreo dovada, ca este Rectorul Universitatii "Petre Andrei" din Iasi si ca parte din patrimoniul Universitatii ii apartine.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#rector Universitatea Petre Andrei , #universitati
Comentarii