Rectorul SNSPA: Ministrul continua razboiul cu cele cinci universitati. Propun sa actionam impreuna si sa atacam in instanta

Marti, 24 Aprilie 2018, ora 15:08
5305 citiri
Rectorul SNSPA: Ministrul continua razboiul cu cele cinci universitati. Propun sa actionam impreuna si sa atacam in instanta
Foto: Facebook/Remus Pricopie

Rectorul SNSPA, Remus Pricopie, critica "decizia unilaterala a ministrului Educatiei, Valentin Popa, de a mentine alocarea cifrelor de scolarizare anuntate acum doua saptamani". "Sa recunosti ca ai gresit nu este o rusine", ii transmite acesta ministrului, propunandu-le colegilor din Consortiul Universitaria sa se solidarizeze si sa mearga impreuna in instanta.

"Din conferinta de presa de ieri am inteles ca ministrul Valentin Popa nu este dispus sa revina asupra deciziei privind cifrele de scolarizare alocate universitatilor. Argumentul ca dupa admiterea din septembrie vor avea loc realocari de cifre este neserios pentru simplul motiv ca un candidat doreste sa stie pe ce locuri candideaza inainte de examenul de admitere si nu dupa", subliniaza Remus Pricopie, si el fost ministru al Educatiei (PSD), intr-un comunicat remis marti Ziare.com.

Totodata, rectorul SNSPA remarca faptul ca ministrul Educatiei "continua razboiul cu cele cinci universitati, dar cu precadere cu Universitatea din Bucuresti". Remus Pricopie sustine ca, "folosind iar date incerte si rationamente neclare", ministrul Popa acuza "nejustificat" UB de lipsa de performanta manageriala.

"Cred ca am ajuns in aceasta situatie ca urmare a faptului ca ministrul Valentin Popa nu are experienta in gestionarea politicilor publice si nu intelege rolul sau in asigurarea echilibrului sistemului national de educatie. Din pacate, aceasta lipsa de experienta este dublata de o incapatanare care nu are ce cauta aici atunci cand vorbim de interesul public. Sa recunosti ca ai gresit nu este o rusine. Eu as spune ca este chiar o dovada a responsabilitatii publice si maturitatii politice, atribute pe care domnul ministru Popa nu le are.

In fata acestei situatii inacceptabile este nevoie de o actiune ferma si coerenta a tuturor celor care respecta invatamantul romanesc si traditia acestuia. Ma voi adresa colegilor rectori din Consortiul Universitaria cu rugamintea de a actiona impreuna pentru a solutiona aceasta situatie. De asemenea, in lipsa unui raspuns din partea Ministerului/Guvernului, trebuie sa ne alaturam demersului Universitatii din Bucuresti de a ataca in instanta aceasta decizie irationala a ministrului Popa", se arata in incheierea declaratiei rectorului SNSPA.

SNSPA si patru dintre universitatile din Consortiul Universitaria au pierdut locuri bugetate pentru anul viitor ca urmare a unei decizii insuficient explicate public de ministrul Valentin Popa.

In replica, cele patru universitati au intrat in greva japoneza, iar Universitatea din Bucuresti a anuntat ca va ataca decizia ministrului in contencios administrativ.

De asemenea, ministrul Popa a fost invitat sa dea explicatii in Parlament, iar Opozitia a amenintat cu depunerea unei motiuni simple impotriva lui.

C.B.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

UPDATE Cătălin Cîrstoiu a plecat de la întâlnirea cu liderii PNL și PSD spunând că mandatul este pe masa lor SURSE
UPDATE Cătălin Cîrstoiu a plecat de la întâlnirea cu liderii PNL și PSD spunând că mandatul este pe masa lor SURSE
Medicul Cătălin Cîrstoiu a avut o discuție care a durat mai multe ore cu liderii coaliției PSD și PNL luni seară, 22 aprilie. UPDATE Cătălin Cîrstoiu a plecat din Palatul Victoria...
Ludovic Orban, despre rocada candidaţilor PSD şi PNL: „Se schimbă ca şosetele, dar, dacă nu se spală, tot pute”
Ludovic Orban, despre rocada candidaţilor PSD şi PNL: „Se schimbă ca şosetele, dar, dacă nu se spală, tot pute”
Preşedintele partidului Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a declarat luni seară, 22 aprilie, la Ploieşti, referindu-se la rocada candidaţilor PSD şi PNL, că aceştia se schimbă precum...
#Remus Pricopie universitati Popa, #taieri locuri universitati Popa , #universitati