Scrisoare catre Ciolos: Cercetatori seriosi, la un loc cu indivizi imorali. Schimbati toti membrii Consiliului de Etica!

Miercuri, 02 Decembrie 2015, ora 18:01

   

Scrisoare catre Ciolos: Cercetatori seriosi, la un loc cu indivizi imorali. Schimbati toti membrii Consiliului de Etica!
Ad Astra, asociatia cercetatorilor romani de pretutindeni, a adresat miercuri o scrisoare deschisa premierului Dacian Ciolos si ministrului Educatiei, Adrian Curaj, in care se solicita inlocuirea tuturor membrilor CNE, consiliu de la care se asteapta o decizie in cazul de plagiat al lui Petre Toba.

In scrisoare, reprezentantii cercetatorilor romani isi exprima "ingrijorarea in privinta obiectivitatii si profesionalismului membrilor Consiliului National de Etica (CNE) ".

"Concluziile analizelor efectuate de catre actualul CNE referitoare la unele cazuri de plagiat sunt in contradictie cu cele ale universitatilor care au emis respectivele diplome.

De exemplu, in cazul lucrarii de doctorat a domnului Victor Ponta, Comisia de Etica de la Universitatea din Bucuresti a dat verdictul ca aceasta lucrare a fost un plagiat. In conditiile in care chiar universitatea emitenta a diplomei (a carei imagine este cel mai puternic afectata negativ de situatii de acest fel) a recunoscut acest aspect, faptul ca verdictul dat de catre CNE este cel opus ar trebui sa puna la indoiala corectitudinea si buna credinta a CNE per ansamblu.

Exemplul mentionat aici nu este din pacate singurul caz in care corectitudinea deciziei CNE este indoielnica", se arata in scrisoarea publicata integral pe site-ul Ad Astra.Noul ministru al Educatiei, in lumina reflectoarelor: Va avea curajul sa-i retraga titlul de doctor lui Victor Ponta?

In universitati s-au creat filiere de coruptie. Toate doctoratele la control! Interviu cu Adrian Papahagi

Cercetatorii mai spun ca prin validarea unor lucrari despre care oricine poate spune cu usurinta ca au fost plagiate "prejudiciaza grav nu doar credibilitatea universitatilor, ci a sistemului de invatamant in general si a tuturor posesorilor de diplome acordate in Romania".

"Cercetatori seriosi, care si-au obtinut titlurile prin creatie originala, munca indelungata si sacrificii personale se trezesc pusi in aceeasi categorie, fiind doctori ai universitatilor romanesti, cu indivizi imorali care si-au obtinut titlurile prin fals si furt intelectual.

Consideram ca, pentru a elimina orice suspiciune in privinta viitoarelor decizii, inainte de a analiza orice alta sesizare de furt intelectual este nevoie de schimbarea tuturor membrilor CNE cu altii a caror integritate stiintifica si morala este deja dovedita", se arata in scrisoarea deschisa adresata de Ad Astra premierului si ministrului Educatiei.

Aberatia zilei: Tu stii cine e Apud? El nu stie

Ciolos, despre suspiciunile de plagiat in cazul Toba: Nimeni nu trece peste criteriul de integritate

Noul ministru de Interne, Petre Toba, a fost acuzat in mass-media ca si-a plagiat teza de doctorat, iar premierul Dacian Ciolos i-a cerut ministrului Educatiei sa intreprinda demersurile necesare astfel incat in cel mai scurt timp institutiile abilitate de lege sa se pronunte in acest caz. Petre Toba a negat acuzatiile aduse.

Guvernul Ciolos, solicitat sa adopte 4 masuri impotriva plagiatului

Dupa ce Victor Ponta (PSD) a fost acuzat de plagiat, in 2012, fostul ministru al Educatiei Liviu Pop (PSD), a schimbat intr-o singura zi componenta CNE, inlocuind cercetatori de renume international cu apropiati ai PSD. Verdictul dat fostului premier Ponta a fost unul favorabil, in ciuda numeroaselor dovezi concludente prezentate de experti ai Universitatii Bucuresti.

Acelasi CNE a decis rapid si ca fostul ministru de Interne Gabriel Oprea nu a plagiat in teza sa de doctorat, in ciuda probelor prezentate public de Universitatea Bucuresti.

C.B.
Urmareste Ziare.com pe Facebook   si  pe Instagram   Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 4609 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
LIBERALUL
rank 5
Probleme cu neisprăviți!
La nivel de CNA-madam Georgescu;la CNE,de schimbat toți căci probabil,toți au plagiat la randul lor;la ANAF,probleme cu Mișu...Cum care Mișu?Mișul socialistul milionar...
E bine că nu mulți copiază din Opera decedatului,in favoarea marxistului Iliescu.De la el se trag tot ce este mai original in această"HORA STACATO",copiată după Grigoraș Dinicu!
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor