Topul universitatilor cu cea mai buna reputatie din lume - cum stau facultatile din Romania

Joi, 12 Martie 2015, ora 10:14

   

Topul universitatilor cu cea mai buna reputatie din lume - cum stau facultatile din Romania
Universitatea Harvard are cea mai buna reputatie din lume, topul fiind de altfel dominat de universitati din Statele Unite ale Americii.

Nu mai putin de 8 universitati americane se afla intre primele 10 universitati privind reputatia. Aproape jumatate (43) din institutiile universitare din acest clasament se afla in SUA, scrie Business Insider.

Studiul Time Higher Education (THE) privind reputatia academica a fost realizat cu participarea a peste 10.500 de studenti.

Potrivit studiului, clasamentul mondial al reputatiei universitatilor "este bazat pe numarul de dati in care o institutie este enuntata de respondenti fiind cea mai buna in domeniul lor".

"O reputatie puternica ajuta universitatile sa atraga investitiile si sa stranga fonduri filantropice. Poate cel mai important, ajuta la atragerea celor mai buni studenti si cercetatori", potrivit lui Phil Baty, editor al clasamentului THE.Universitatea Harvard este urmata de doua din Marea Britanie - Cambridge si Oxford. Urmeaza 8 universitati americane, iar pe locul 12 se afla Universitatea din Tokio.

Prima universitate din Europa continentala privind reputatia este Scoala Politehnica din Zurich.

Din pacate, intre primele 100 de universitati din lume nu se afla niciuna din Romania.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 10030 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
Utilizator sters
Ba ma lasa-ti cu Amerikainii ?
Cum adica facultatile noastre de la Husi , Tulcea, Iesi si Temesoara nu sunt mai bune? .Cum adica prostii aia de Americani au atatea facultati pe locul unu si noi nu avem una in primele 500 ?.Cum ma noi romanii asa de dobitoci si prosti suntem in fata acestor primitivi de americani , ei bine am stiut ca suntem milogi, cersetori, flamanzi , hoti si saraci da nu am crezut ca suntem cu atateta sute de ani in urma americanilor , nu am crezut ca suntem africa europei .Ba aia care vorbeati de scoala cum *** prostii astia de americani au asa facultati ? Cum *** prostii aia au asa ceva si noi miezul si la scoala suntem ultimii in lume . De ce nu sunt si la noi facultatile la fel ? de ce nu vin si la noi stundentii buni din toata lumea ca doar e mai ieftin si mai merge si pe spaga ?, Acum imi dau seama de ce avem asa oameni dotati in toata tara noastra de milogi , cersetori , flamanzi .
T. basilic
rank 5
Amerikaine, draga, rapsodia asta superba de text ce-ai scris,
...impune acompaniament de buhai din cutie de varvarza murata, cu coada de cal inmuiata-n bors de huste fermentate si riturnela din clasicii "care este" la "Dimitrie Cantemir" :
"Hamaratuleee, rrapanossuleeee,
Chinuituleeeee, paduchiosulee"...
Tragicomedian
rank 2
Putine sau putinei de varza, vrei sa zici
Buhaiul e cel mai bun instrument muzicalo-social romanesc.
Comentariu inadecvat
T. basilic
rank 5
Dle Patraulea, umorul este politetea disperarii !
Sunt necajit ca nu intelegi tristetea ce ascunde hazul lui Amrikaine. El face ceea ce tot romanul stie mai bine : rasul-plansul.
Faptul ca de acolo de unde intelegem ca este mai da pe la noi inseamna ca-i pasa si ca nu e cu nimic mai fericit decat noi in amaraciunea gandurilor sale pentru Romania.
Esti manios pe niste constatari simple despre o stare de fapt pe care nu a initiat-o el nicicum. Nici nepotismul nici contraselectia de valori, nici servilismul, nici cupiditatea dirigintilor, nici incapacitatea endemica a natiei acestea sa aleaga si sa respecte autenticitatea, priceperea, cinstea, devotiunea, talentul, harul.
Cand "democratia originala" a inceput cu slogane ca "Noi muncim, nu gandim", "Moarte intelectualilor", "IMGB face ordine" si mineri care au trecut la plantat panselute cu ranga LA UNIVERSITATE, starea de fapt acutala multi au intuit-o fara sa fie prooroci.
Pentru acel fatidic "Sa avem si noi bogatii nostri", pretul de platit este starea jalnica a culturii Romanesti cu Marga in frunte, dezastrul economic, traiul pe datorie, invatamantul pe chituci si prin starea lui distrugerea viitorului inca din leagan, din fasa, ruina sanatatii si nu in ultimul rand exodul si prapadul din natalitate. Cu adunatura de haidamaci din punctele cheie ale propasirii neamului in chip de pariu pe viitor, perspectiva este dintre cele mai sumbre in planul societatii si al individualitatii.
Nu e vinovat Amerikaine ca Ponta are titluri universitare cumparate la tarapana si cu el o pletora de derbedei suficienti si fudui, iresponsabili si cu palmaresul lui Ciomu.
O zi buna, Patraulea.
Stan
rank 5
Bine mai amerikaine, da' de ce e nevoie sa scoti din tine...
...atata venin?
pozitron enache
rank 4
dar câți dintre profesori și...
cercetători sunt "americani"ca să zic așa.Sunt foarte mulți de prin Europa și Asia.Dacă sunt plătiți mai bine,e normal!!
T. basilic
rank 5
Dle Pozitron Enache, citindu-va, imi venea sa zic precum
...romanul : " Nimeni nu pleaca de la bine, nici cainele de la macelarie ".
Mai sunt insa zevzeci care, cum citeam mai devreme, pleaca dintr-o tara civilizata ca Australia, ca sa-si puna bomba-n brau la Ramallah. La optshpe ani insa, cu caracter nedefinit si educatie nu neterminata, ci neispravita.
Inteligentele, insa, domnule, pleaca, se tot duc.
Sa nu uitam ca Germaniacelui de-al III-lea Reich, de dragul unor criterii i epte, l-ar fi pus in soba si pe Einstein.
Mintea i-a batjocorit, mai 'nainte de-asfintit...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor