Ziare.com

Un sfert de secol de invatamant de calitate, sarbatorit de Universitatea Spiru Haret la Ateneul Roman

Joi, 28 Ianuarie 2016, ora 09:00

   

Un sfert de secol de invatamant de calitate, sarbatorit de Universitatea Spiru Haret la Ateneul Roman
Universitatea Spiru Haret a sarbatorit 25 de ani de calitate in educatie printr-un eveniment ce a avut loc in data de 19 ianuarie, la Ateneul Roman.

La Gala aniversara au participat personalitati ale vietii academice, membri ai corpului diplomatic, reprezentanti ai mediului de afaceri si jurnalisti.

Rectorul Universitatii Spiru Haret, conf. univ. dr. Aurelian A. Bondrea, a sustinut un discurs prin care a amintit performantele academice inregistrate de institutie de-a lungul timpului, evolutia, viziunea, dar si obiectivele de viitor ale universitatii. Totodata, acesta a adresat un mesaj de multumire celor care reprezinta patrimoniul spiritual al universitatii: profesori, studenti si absolventi.

Rectorul a reamintit faptul ca, in urma cu un sfert de secol, prof. univ. dr. Aurelian Gh. Bondrea, impreuna cu un grup de intelectuali remarcabili au pus bazele unui proiect vizionar, luand astfel fiinta Universitatea Spiru Haret, ce a promovat un sistem educational complex, centrat pe student.

"Impreuna realizam un invatamant superior dinamic, in masura sa integreze operativ, in curricula universitara, cuceririle semnificative pe plan international ale cunoasterii si culturii; sustinem gandirea critica si potentialul creativ al membrilor comunitatii academice; contribuim la educarea in spiritul demnitatii, tolerantei si respectarii drepturilor si libertatilor fundamentale ale omului", a transmis acesta.

Misiunea si principiile institutiei haretiste au fost de asemenea amintite in discursul rectorului.

"Activitatea Universitatii noastre a fost, este si va ramane directionata spre insusirea, dezvoltarea si transmiterea cunoasterii umane, in contextul dinamizator al exploziei stiintifice care ne conduce spre transformare si inovare continua. (...)

Curajul, luciditatea si intelepciunea se vor reflecta in viitorul acestei Universitati, o institutie responsabila din punct de vedere social si creativa din punct de vedere intelectual
", a adaugat conf. univ. dr. Aurelian A. Bondrea.

In deschidere, rectorul Universitatii Spiru Haret a citit mesajul presedintelui fondator, Aurelian Gh. Bondrea, care a sintetizat ethosul academic al complexului institutional haretian.

"Este stiut faptul ca educatia conduce la progres, dar in primul rand la desavarsire, ea este graduala si continua. Desi are scopuri bine determinate, educatia nu se opreste atunci cand ele au fost implinite. Ea nu inceteaza si nu trebuie sa inceteze niciodata. Nu exista varsta pentru educatie. Prin educatie se darama ziduri, iar in locul lor se ridica idei", au fost memorabilele cuvinte ale marelui profesor Aurelian Gh. Bondrea.

Filmul documentar prezentat in deschiderea Galei aniversare a Universitatii Spiru Haret a pus in valoare parcursul Universitatii Spiru Haret de-a lungul unui sfert de secol, in timp ce cuvintele invitatilor care au urcat pe scena au punctat rezultatele pozitive obtinute de institutie in cei 25 de ani.

Invitatii serii au fost academicianul Razvan Theodorescu, in calitatea sa de fost cadru didactic al universitatii, prof.univ.dr. Sorin Cimpeanu, presedinte al Consiliului National al Rectorilor din Romania si prof.univ.dr. Luca Iamandi care a reprezentat Agentia Nationala pentru Asigurarea Calitatii in Invatamantul Superior (ARACIS).

Pe scena Ateneului Roman au rasunat opere si compozitii celebre, precum fragmente din opera "Carmen", nelipsitul Brindisi din opera "Traviata", aria "Muzica" din opereta "Valurile Dunarii", interpretate de studenti, absolventi si profesori ai Universitatii Spiru Haret, impreuna cu invitatii acestora.

Programul muzical a fost completat de muzica pop rock si jazz, interpretata de Irina Popa alaturi de trupa The Sinners.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1393 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
12 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

O natiune pe mana fantilor de obor...

Inceputa cu "intinarea maretelor idealuri", "democratia originala" ca "o gaina care naste pui vii".
Horticultura si panselutze cu "Luceferi ai huilei" plina de "multumim dragi mineri", ideologi fosti directori pe la "Scanteia" ca Brucan, poeti cu tzignal care fac din PMR, PRM, istorici ca Mischie, Institut Cultural Roman condus de Calorifere ca Marga, Sindicate conduse de manivele ca Mitrea care cumpara CFR-ului din batista cu ciurucuri cravate, Sindicate ale Militarilor conduse de Dogari care cunosc de la butoaie doar cepul, cu Primari care Este mari amatori de almanahe, cu senatori ajunsi in hemiciclu asa, cu o greva a foamei ce nu-i decat post... posthepatita, cu Copiloti Doctori Magna cum fraudae copiloti-surugii de atelaje si cu inima ca orice carutza, cu directori de televiziune calificati la "Shicoala v'etzii", cu Profesori ca dom Voiculescu, cu stapani peste padurile romanesti si joagare veniti din pustia "Sahelului", cu Generali "Izmana" care impart doctorate la bufetul comunal ca haiducul nationale stiulete din furat, cu dreptate de-a lu' Nitza asa, din girofar la ora varf si-ndesat, cu oieri analfabeti ajunsi senatori in UE, cu geniu al ingineriei civile care sapa tunele precum sobolanul de se huroaie nu casa ci cartierul, cu triere a deseurilor pe la Cluj-Napoca dupa modelul Bombay, cu refugiati romani aciuati in lungul caii ferate la Paris ca-n Jakarta, cu milioane de romani deveniti Praslea cel Voinic si merele de aur adica... pommodoro si-alte patlagele, cu "Greaua mostenire" data la fier vechi odata cu capacele de canalizare de te duci la vale pe borta din sosea planetara inainte si tu dupa ea, cu romani fumand, tinandu-se de garduri si strigand "Bai Cristi, cheama-l pe Cristi" cu Revolutionari "Mircea fa-te ca lucrezi", cu Maria sa Poporul votand gumari si pixuri pentru desenat pe picior sandale, cu vedete cu bodyguarzi ca Gutza si ca Mariana Cul en Fer, cu Regi cand dublati de Imparati cu crucea la gat precum cea din Caraiaman ( de unde poate si expresia profund pioasa "Baga vastul in Caraiman" adica fura), cu alti Regi, Printzi si Agude, cu Regi in fotbal, cu detinuti condamnati in celule cu mobila de lux, aer conditionat, linie telefonica proprie, lachei gardienii deveniti usieri, cu "ore de intimitate cate amante poate", cu scriitori care mai de care agramati si analfabeti carora le canta manele la telefon Adi.. de Vito (va rog frumos), cu actori care asteapta sa mai moara cate un vechi coleg astfel incat sa poata manca pe saturate un an sau doi, cu Artisti Emeriti traind prin subsoluri, cu Corlateni plecati in Cruciada in Norvegia cea Republica si cu copii, ai nostri, ramasi la bunici ca mama-i la produs prin garile europene de TIR-uri, cu alti copii prin canalizarile in care cobori numai cand se rupe planetara, si lista poate continua la infinit, dar se termina fondul de caractere alocat...
"Traiasca si-nfloreasca scumpa, tragica nesimtire..."

 

"Un sfert de secol de invatamant de calitate, sarbatorit de

Universitatea Spiru Haret la Ateneul Roman"
- calitate ! numai oua , unt shi lapte ! ce tupeu pe shpritzu' haret ! :o)))

 

Invatamant de calitate la Spiru Haret? Au umplut tara de

... semianalfabeti cu diplome universitare. Mă mir cum de nu le este rusine, cum de indrăznesc sa iasa in lume cu asemenea laude de sine.
Unde-s specialistii?

 

cand tovalu' le este extrem de gros, ....

...sfertoctii se iau singuri in serios. nenorocirea este ca cadrilii didakktice si kkonducerea shpritzist haretista au zombizat zeci de mii de absolventi recunoscuti de statu' ruman drept meritosi de universitare diplome care au dpdv legal aceeasi valoare cu diplomele emise de universitati serioase. sa nu ne miram de faptul ca situatia din Romania este asa cum este cand cohortele de diplomati shpritzisti haretzisti au impanzit tzara si ocupa posturi importante in administratie, justitie si institutii importante atat la nivel central cat si local.

Traim in Romania!

Este ceva tipic pentru Romania!
Valorile la noi sunt ignorate si nonvalorile sunt la botoane.
Iata ca si o comemorare a victimelor sistemului haretist se transforma in sarbatoare!
Bani sa iasa!

chiar asa? se inchirieaza ateneul tuturor neavenitilor

universitatea sh (second hand) numai invatamant de calitate nu reprezinta

cum aracis (aghentzia natzionale pt. asigurarea ..

...ccalitatzii in invatzamantu' supirior a fost reprezentata de unu' iamandi luca si cconsiliul natzi-onal al rect-orilor a fost reprezentat de unu' campeanu sorin, inseamna ca cele doua istitutzii gireaza akktivitatea zisei skkoli supirioare shpritzu' lu' haretz si garanteaza pentru diplomatzii acestui for de chiultiura si shtitza rumaneasca ccalitatea, valoarea si espertiza este ievident ca situatia este extrem de nasoala pentru viitorul nostru ca tzeara.

prof.univ.dr. Sorin Cimpeanu, presedinte al Consiliului National al Rectorilor din Romania si prof.univ.dr. Luca Iamandi care a reprezentat prof.univ.dr. Sorin Cimpeanu, presedinte al Consiliului National al Rectorilor din Romania si prof.univ.dr. Luca Iamandi care a reprezentat Agentia Nationala pentru Asigurarea Calitatii in Invatamantul Superior (ARACIS)..

EBA macar Spiru Haret sa fi absolvit.

Uite la Nutzi ce facultati are: Facultatea de Științe Juridice și Administrative, specializarea Drept, in cadrul universității private "Dimitrie Cantemir".
Puteau sa mearga impreuna la studii-Colegiul Național de Apărare-, asa s-a dus doar Nutzi.

numai in Romania se poate sarbatori in incinta Ateneului Roman !!!!

...o institutie care a scos pe banda rulanta zeci de mii de absolventi fara nici-o calificare. este arhicunoscuta in toata Romania non-valoarea hartiei care atesta absolvirea iuniversitatii shpritzu' lu' haretz.
culmea tupeului acestei "sarbatoriri" este prezenta numitului " prof.univ.dr. Luca Iamandi care a reprezentat Agentia Nationala pentru Asigurarea Calitatii in Invatamantul Superior (ARACIS)." chestie care reprezinta o bataie de joc pentru orice om cinstit din Romania.
pe de alta parte, tupeul conducerii afaceriste shpritzist haretziste s-a manifestat si prin "In deschidere, rectorul Universitatii Spiru Haret a citit mesajul presedintelui fondator, Aurelian Gh. Bondrea, care a sintetizat ethosul academic al complexului institutional haretian.

"Este stiut faptul ca educatia conduce la progres, dar in primul rand la desavarsire, ea este graduala si continua. Desi are scopuri bine determinate, educatia nu se opreste atunci cand ele au fost implinite. Ea nu inceteaza si nu trebuie sa inceteze niciodata. Nu exista varsta pentru educatie. Prin educatie se darama ziduri, iar in locul lor se ridica idei", au fost memorabilele cuvinte ale marelui profesor Aurelian Gh. Bondrea.".
cand o institutie de invatamant superior din Romania se mandreste cu toashu' bondrea ghitza aurelian, individul fost sef de cadre la menisterul invatamantului ceausist si care a aranjat ca savanta de renume mondial leantza lu' ceasca sa devina doftoroaie enjeneroaie, "memorabilele cuvinte ale marelui profesor Aurelian Gh. Bondrea." au valoare de apa de ploaie uscata si evaporata de soare.
da, au fost mari si vestiti dascali universitari in Romania si, primul exemplu care in vine in minte este acela al academicianului profesor universitar doctor Costin Nenitescu, seful catedrei de chimie de la Politehnica din Bucuresti si care a refuzat sa aprobe "lukkrarea de dokktorat" a savantei de renume mondial leantza lu' ceasca si care nu s-a invovoiat la presiunile la care a fost supus de " marele profesor bondrea ghitza aurelian" sef de cadre si activist de partid la ministerul invatamantului ceausist comunist. sa nu ne miram acum de starea invatamantului mioritic atunci cand in cladirea Ateneului Roman escrocii si un neica nimeni de nicaieri este sarbatorit, iar un savant eminent de talia academicianului profesor universitar doctor Costin Nenitescu nici macar nu este pomenit.
cum istoria ne invata ca in incinta Ateneului Roman a avut loc si congresul de infiintare al pmr-ului, atunci putem privi sarbatorirea sfertului de veac shpritzisto-haretzist in aceeasi linie a istoriei pmr-iste.

 

Da, merg la Ateneu să sărbătorească mediocritatea, amatorismul si

... si superficialitatea. Cei de la Spiru Haret cum vor fi ajuns profesori? Cine i-a făcut, cine girează pentru ei?
Iată ce rusine a ajuns invătămantul romanesc. Ce sa invete in tara copiii nostri inteligenti, talentati, daruiti de Dumnezeu si de la cine? Ferice de cei care au posibilitatea sa faca studiile in străinatate.
Vorba lui Creanga, acum, la noi cu-asa universităti "intri in scoală b o u si iesi v a c ă."

fabrica de diplome a abramburicai

de unde au pornit o gramada de politicieni de "talent" si ziaristi tot de "talent" inainte se cumparau competentele cu pachete de kent si sticle wiski acum se negociaza pretul diplomelor la taraba ca in piata, totul se vede in calitatea societatii romanesti, in toate paturile, amatorism si politica facuta la misto.

 

Fosta studenta la Universitatea Spiru Haret

Am terminat Marketingul la Universitatea Spiru Haret si pot spune că tot ce am invătat pe parcursul anilor de studiu m-a ajutat foarte mult in carieră. Profesorii au fost cei care mi-au indrumat pasii spre alegerea unei profesii care să mi se potrivească. In ciuda unei campanii negative care a pornit de la abuzurile Ministerului Educatiei, nu regret nicio clipă decizia de a mă inscrie la această universitate privată, pentru că aici profesorii isi dau mai mult interesul, ai o bază materială care nu se compară cu cea de la stat si ai posibilitatea de a urma stagii de practică in companii de renume.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor