Ziare.com

Universitatea Bucuresti verifica lucrarile scriitorilor din inchisori, girate de profesorii institutiei

de Camelia Badea
Miercuri, 13 Ianuarie 2016, ora 17:53

   

Universitatea Bucuresti verifica lucrarile scriitorilor din inchisori, girate de profesorii institutiei
Conducerea Universitatii din Bucuresti precizeaza ca a cerut inca de anul trecut abrogarea prevederii legale care le-a permis unor detinuti sa fie eliberati conditionat in baza volumelor semnate in inchisoare si anunta ca va verifica situatiile in care profesori din universitate au fost implicati in asemenea cazuri.

"Universitatea din Bucuresti este surprinsa de amploarea fenomenului cartilor asa-zis stiintifice, publicate in detentie, fapt care a permis eliberarea inainte de termen a detinutilor. Prea putin cunoscut, pana de curand, fenomenul este generat de o prevedere legala care a permis decizii ale directiilor penitenciarelor, favorizate si de girarea de catre cadre universitare a caracterului stiintific al acestor lucrari.

Universitatea din Bucuresti a cerut public, inca din luna iulie a anului trecut, abrogarea acestei prevederi legale care, se vede acum, a produs consecinte care afecteaza si mediul academic", se arata intr-un comunicat remis Ziare.com sub semnatura rectorului universitatii, prof. dr. Mircea Dumitru.

Cine si de ce le-a permis condamnatilor sa isi "cumpere" zile de libertate scriind carti?

Cazul scriitorilor din inchisori: Editurile care au facut o afacere profitabila si-ar putea pierde acreditarea

De asemenea, conducerea Universitatii Bucuresti il contrazice pe ministrul Educatiei, Adrian Curaj, in opinia caruia profesorii care au girat pseudo-operele stiintifice scrise in inchisoare au facut acest lucru in nume personal, fara a implica institutia la care lucreaza.

"Nu este de acceptat argumentul ca acele cadre didactice si-au dat girul in nume personal. Ele si l-au dat avand functia didactica universitara ceruta de lege. Universitatea din Bucuresti, prin Comisia de etica, va examina situatiile in care este implicata prin cadrele sale didactice, pentru a vedea in ce conditii a fost acordat girul si daca este vorba despre lucrari stiintifice.

Universitatea din Bucuresti, ca si in alte ocazii, spera ca lumea academica romaneasca sa sustina efortul pentru consolidarea si practicarea valorilor eticii si ale integritatii academice", se mai arata in comunicatul citat.

Ancheta si la Politehnica din Bucuresti - vizati, profesorii care au girat cartile detinutilor-carturari

Pe lista profesorilor care au coordonat lucrari in baza carora multi detinuti au castigat luni bune de libertate, fiind eliberati conditionat, se afla rectori sau profesori universitari cunoscuti, din toata tara.

Lista profesorilor si a editurilor care au girat cartile scrise de puscariasii-vedeta din Romania (Video)

Ministrul Justitiei, Raluca Pruna, a anuntat ca va propune adoptarea unei ordonante de urgenta prin care articolul de lege care permite castigarea de 30 de zile pentru fiecare lucrare scrisa de un detinut sa fie abrogat.

Ordonanta de urgenta pentru ca detinutii-scriitori sa nu mai fie eliberati mai devreme

De asemenea, DNA a anuntat, marti, ca cerceteaza imprejurarile in care acesti condamnati au putut redacta lucrari stiintifice in spatele gratiilor.

Ancheta DNA in cazul cartilor scrise de VIP-uri in inchisoare
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2292 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
6 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Universitatea?sau DNA-ul

sa verifice conturile?

 

ce fain e in romania cel mai fain

aici unde vulpea stabileste cate gaini a mancat dihoru...dar bineinteles ca e vina a mericanilor e vreilor si a c apitalismului..niciodata a romanului destept ospitalier cinstit cel mai bun si mai frumos de pe lumea asta...si kiar cealalta!

"cititorilor" mei care m-au depunctat ca am scris adevarul adevarat

despre faptul ca conferentiarul universitar doctor dan pavel de la universitatea bukale, fost vicepresedinte al partidului noua generatie a lu' jiji becali si ideologu' sef al acestui partid a girat si a recomandat o "carte" supsemnata si "autorata" de numitul jiji becali in scopul reducerii pedepsei cu inchisoarea a osanditului becali jiji.
am scris (si am fost depunctat de "cititorii" mei "fidei" pentru faptul ca am scris ca m-as bucura sa-l vad pe numitul pavel dan saltat si dus la DNA legat pentru anchetat de fapta lui de neiertat. iata ca universitatea bukale ia si dumneaiei atitudine fata de fapta reprobabila a unui cadru didactic al ei care a faptuit o chestie total contrara statutului de functionare si care atinge prestigiul academic al institutiei ca atare.
tot legat de cazul opirilor capodopirii jijiste bukaleze care l-au ajutat pe jiji becali sa iasa dihn puscarie inainte de termenul la care a fost condamnat se numara si ipse profesor iuniversitar doctor laurentiu streza de meserie mitropolit al Ardealului unde este in prezent detasat de la teologia sibiana si prezent membru al sfantului sinod al bor. am sustinut si sustin ca mi-ar face placere sa-i vad dusi la DNA impreuna legati pentru a fi anchetati pe ateul pavel dan si pe crestinul ortodox streja laurentiu. in privinta numitului crestin ortodox mitropolit ipse streza laurentiu nu am nici-o indoiala ca patriarhia bor si sfantul ei sinod NU vor ridica nici macar o palma sa se desolidarizeze de fapta madularului ei ipse streza laurentiu, ca doar asa se scrie istoria in Romania....

 

oamenii cu bun simt

au plecat demult din romania...vo' 4-5 millione.

Bine,bine,...

Dacă Streza și Pavel ajung la bulău,lor cine le mai girează ieșirea...Poate ceva diuretice!

bataie de joc

a scrie presupune si documentare(in penitenciar nu se presupune ca au si biblioteca)situtaia este total hilara.buna pentru ..societatea de acum.isi bat joc d eoamenii cu bun simt!(se pare ca nu mai sunt multi)

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor