USR vrea sa depolitizeze invatamantul preuniversitar. A depus o initiativa legislativa in acest sens

Luni, 27 Noiembrie 2017, ora 16:52

   

USR vrea sa depolitizeze invatamantul preuniversitar. A depus o initiativa legislativa in acest sens
USR vrea sa depolitizeze sistemul de USR initiaza depolitizarea sistemul de invatamant preuniversitar si a depus, luni, o initiativa legislativa ce prevede ca functiile de conducere din sistemul preuniversitar sa fie incompatibile cu detinerea unei functii de conducere intr-un partid politic.

"In momentul actual, sistemul educational se confrunta cu o puternica politizare, atat in ceea ce priveste functiile de conducere din cadrul Inspectoratelor Scolare Judetene si al Caselor Corpului Didactic, cat si al unitatilor de invatamant din intreaga tara. In ciuda desfasurarii concursurilor pentru ocuparea obiectiva a acestor functii in continuare exista o presiune din partea puterii politice in scoala resimtita atat de dascali, cat si de elevi si parinti", se arata intr-un comunicat al USR remis Ziare.com.

Potrivit comunicatului, decizia ministrului Educatiei, Liviu Marian Pop, de a demite fara preaviz 13 inspectori scolari generali cu doar doua saptamani inainte de inceperea anului scolar, arata strategia PSD-ALDE de politizare a sistemului "prin numirea apropiatilor de partid la conducerea inspectoratelor scolare".

"S-a incercat de nenumarate ori construirea unui sistem clientelar intre administratia publica si unitatile de invatamant, intalnind foarte des unitati scolare care beneficiaza de fonduri suplimentare, in timp ce alte scoli ramand neglijate. Aceasta discriminare generalizata functioneaza pe baza unui mecanism politic ce deserveste doar institutiile de invatamant care au aceeasi culoare politica, promovand astfel servilismul, lipsa transparentei, lipsa integritatii si a profesionalismului", a declarat deputata USR Cristina Iurisniti.

Uniunea Salvati Romania mai arata ca depolitizarea functiilor de conducere din cadrul unitatilor de invatamant si inspectoratelor va genera o serie de beneficii in ceea ce priveste transparenta decizionala, descentralizarea, dar si cresterea gradului de profesionalizare a managementului didactic.A.D.
Urmareste Ziare.com pe Facebook   si  pe Instagram   Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2093 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor