Câți candidați se bat pe un loc la admiterea în şcolile de agenţi de poliţie de la Câmpina şi Cluj Napoca

Marti, 08 Noiembrie 2022, ora 14:04
3514 citiri
Câți candidați se bat pe un loc la admiterea în şcolile de agenţi de poliţie de la Câmpina şi Cluj Napoca
5.000 de candidați s-au înscris pentru concurs FOTO: Școala de Agenți Poliție Vasile Lascăr Câmpina

Aproape 5.000 de candidaţi s-au înscris pentru ocuparea celor 1.640 de locuri scoase la concurs de şcolile de agenţi de poliţie de la Câmpina și din Cluj Napoca.

Aceştia vor susţine întâi proba de evaluare a performanţei fizice, iar care trec de aceasta vor da, în 10 decembrie, cea de evaluare a cunoştinţelor.

"Pe cele 1.340 de posturi scoase la concurs în cadrul Şcolii de Agenţi de Poliţie Vasile Lascăr – Câmpina, s-au înscris 3.936 de candidaţi, iar pe cele 300 de posturi de la Şcoala de Agenţi de Poliţie Septimiu Mureşan - Cluj-Napoca, s-au înscris 949 de candidaţi”, se arată într-un comunicat dat publicităţii marţi, 8 noiembrie, de Poliţia Română.

După încheierea perioadei de recrutare, sunt planificate evaluarea psihologică a candidaţilor, proba de evaluare a performanţei fizice, susţinerea probei de evaluare a cunoştinţelor, iar, la final, examinarea medicală a candidaţilor rămaşi în concurs.

Proba de evaluare a performanţei fizice va fi susţinută indiferent de unitatea de învăţământ pentru care candidatul a optat, în centrele zonale de selecţie.

Astfel, la Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” vor susţine probele de performanţă fizică cei din Municipiul Bucureşti şi judeţele: Argeş, Călăraşi, Constanţa, Giurgiu, Ialomiţa, Ilfov, Teleorman, Tulcea.

Centrul de examinare pentru candidaţii din judeţele: Braşov, Brăila, Buzău, Covasna, Dâmboviţa, Galaţi, Prahova, Vrancea va fi Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” Câmpina.

La Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca vor susţine probele eliminatorii candidaţii din judeţele: Alba, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Harghita, Hunedoara, Maramureş, Mureş, Sălaj, Sibiu.

Şcoala de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră „Avram Iancu” Oradea va fi centru de examinare pentru candidaţii din judeţele: Arad, Bihor, Caraş-Severin, Satu Mare, Timiş, iar probele de performanţă fizică pentru candidaţii din judeţele: Dolj, Gorj, Mehedinţi, Olt, Vâlcea vor fi susţinute la Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” Drăgăşani.

La Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi „Petru Rareş” Fălticeni vor susţine probele candidaţii din judeţele: Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava, Vaslui.

Candidaţii care au promovat proba de evaluare a performanţei fizice vor susţine proba de evaluare a cunoştinţelor, la data de 10 decembrie 2022, iar rezultatele obţinute vor fi postate pe site-ul oficial al unităţii de învăţământ pentru care optează, precizează sursa citată.

Decizia instanței în cazul femeii din Galați care și-a omorât în bătaie fetița de doar 9 ani
Decizia instanței în cazul femeii din Galați care și-a omorât în bătaie fetița de doar 9 ani
Femeia din Galaţi care şi-a bătut fiica în vârstă de 9 ani, minora decedând din cauza loviturilor, rămâne în arest preventiv pentru încă 30 de zile, a decis joi, 28 martie, Tribunalul...
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
#scoli politie, #admitere, #candidati, #bataie, #locuri , #politie