31 de şcoli cu risc seismic I vor fi consolidate. Ministrul Dezvoltării a aprobat lista

Miercuri, 05 Aprilie 2023, ora 12:44
1213 citiri
31 de şcoli cu risc seismic I vor fi consolidate. Ministrul Dezvoltării a aprobat lista
Şcoala încadrată în gradul I de risc FOTO Facebook

Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Cseke Attila, a aprobat lista primelor 31 de unităţi de învăţământ care vor primi finanţare prin Programul naţional de investiţii "Şcoli sigure şi sănătoase".

Potrivit unui comunicat al MDLPA transmis miercuri, 5 aprilie, vor fi consolidate seismic, reabilitate, modernizate şi eficientizate energetic 14 licee, 15 şcoli şi două grădiniţe încadrate în clasa de risc seismic I.

Finanţarea lucrărilor este asigurată de Ministerul Dezvoltării, iar unităţile administrativ-teritoriale pe raza cărora se află cele 31 de obiective răspund de modul în care sunt realizate lucrările.

"Pe perioada lucrărilor, beneficiarii trebuie să asigure spaţii pentru relocarea activităţilor sau alte modalităţi de desfăşurare a procesului educaţional", a menţionat ministrul Dezvoltării, care a specificat că nu trebuie întocmite documentaţii tehnico-economice de tip DALI, ci doar proiectul tehnic.

În urma acestuia, a expertizei şi a costului standard pe metrul pătrat la consolidare, stabilit prin ordin de ministru, finanţarea va fi acordată urgent. Contractele de finanţare se încheie pentru o perioadă de 3 ani, se arată în comunicat.

Introducerea şcolilor în acest program se face pe baza listelor transmise periodic de Ministerul Educaţiei cuprinzând clădirile încadrate prin raport de expertiză tehnică în clasa de risc seismic RsI, comunicate de UAT-uri.

"Clădirile sunt introduse în lista aprobată prin ordinul ministrului Dezvoltării, lucrărilor publice şi administraţiei, urmând ca UAT-urile pe raza cărora se află aceste şcoli să-şi transmită, în termen de 5 zile de la data aprobării acesteia, acordul pentru includerea în program. Netransmiterea acordului în termen de 5 zile de la aprobare (hotărâre a Consiliului local/judeţean) atrage eliminarea beneficiarului din program, acesta urmând a fi reintrodus la momentul transmiterii avizului. Lista se va completa pe măsura comunicării acesteia de Ministerul Educaţiei şi se va aproba prin ordin al ministrului Dezvoltării, lucrărilor publice şi administraţiei", a explicat MDLPA.

Lista celor 31 de obiective incluse la finanţare în cadrul Programului naţional de investiţii "Şcoli sigure şi sănătoase" este disponibilă la adresa: https://www.mdlpa.ro/uploads/articole/attachments/642d32c9d8819252463903.xlsx.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cine sunt cei 20 de piloți care intră în luptă în noul sezon de Formula 1
Cine sunt cei 20 de piloți care intră în luptă în noul sezon de Formula 1
Marea Britanie are cei mai mulţi piloţi, trei, în ediţia 2024 a Campionatului Mondial de Formula 1, care va debuta sâmbătă 2 martie, pe circuitul Sakhir, cu Marele Premiu al Bahrainului....
Ludovic Orban, atac la actuala guvernare: "Sunt nişte slugi nătânge, nişte marionete, nişte prăpădiţi"
Ludovic Orban, atac la actuala guvernare: "Sunt nişte slugi nătânge, nişte marionete, nişte prăpădiţi"
Preşedintele Forţa Dreptei, fostul premier Ludovic Orban, a criticat, sâmbătă, 2 martie, actuala guvernare care a modificat legislaţia pentru a stabili data alegerilor locale în aceeaşi zi...
#scoli, #risc seismic, #reabilitare, #consolidare, #lista, #ministrul Dezvoltarii , #stiri invatamant
Comentarii
Poza MacGigi
MacGigi
rank 5
Care este lista acestor scoli ?