Rusia caută doi scrimeri, soț și soție, care au participat la campionatele americane fără acordul Moscovei

Miercuri, 27 Decembrie 2023, ora 10:49
4040 citiri
Rusia caută doi scrimeri, soț și soție, care au participat la campionatele americane fără acordul Moscovei
Scrimerii sunt de negăsit

Rusia îi caută pe scrimerii Serghei şi Violetta Brida, pe care îi acuză că au participat la campionatele americane fără acordul Moscovei, relatează AFP.

Rusia a plasat marţi cuplul de scrimeri pe lista celor căutaţi, într-un moment în care se dezbate participarea sportivilor ruşi la Jocurile Olimpice din 2024 de la Paris.

Serghei Brida şi soţia sa, Violetta Brida, ambii scrimeri, au părăsit Rusia pentru Statele Unite după începerea ofensivei ruseşti în Ucraina. Cuplul este căutat "în temeiul unui articol din codul penal", a precizat Ministerul de Interne, fără a preciza acuzaţiile aduse celor doi scrimeri.

Serghei Brida este medaliat cu argint pe echipe la Jocurile Olimpice din 2020 de la Tokyo, iar Violetta Brida (ex-Khrapina) este medaliată cu argint pe echipe la Campionatele Mondiale din 2019 de la Budapesta. Cuplul locuieşte în California.

Cuplul ar fi trebuit să ceară permisiunea Rusiei

Potrivit agenţiei de presă de stat TASS, Serghei Brida este ofiţer în Garda Naţională Rusă şi militar activ, iar cuplul ar fi trebuit să ceară permisiunea autorităţilor sportive ruse înainte de a participa la campionatele americane.

În urmă cu câteva săptămâni, Comitetul Internaţional Olimpic a autorizat sportivii ruşi şi belaruşi să participe la Jocurile Olimpice din 2024 de la Paris (26 iulie-11 august), cu mai multe condiţii: sub un drapel neutru, în afara probelor pe echipe, dacă nu au sprijinit activ ofensiva rusă din Ucraina şi dacă au trecut pragul de calificare.

Potrivit CIO, în prezent există doar 11 astfel de sportivi, opt ruşi şi trei belaruşi, faţă de aproximativ şaizeci de ucraineni. Cu toate acestea, mai mulţi sportivi ruşi au părăsit ţara pentru a participa la campionate străine.

Quarterly Report - Editia 4

Ce sugerează ascensiunea „prințișorilor” în Rusia lui Putin
Ce sugerează ascensiunea „prințișorilor” în Rusia lui Putin
Recenta remaniere a guvernului rus și a administrației prezidențiale reprezintă schimbări calitative ale regimului îmbătrânit al lui Vladimir Putin. Perdanții au fost cei direct...
Ce indică tentativa de asasinat asupra premierului Slovaciei despre influența Rusiei
Ce indică tentativa de asasinat asupra premierului Slovaciei despre influența Rusiei
Alegerile pentru Parlamentul European, care vor avea loc peste câteva săptămâni, au provocat rareori o asemenea anxietate în legătură cu viitorul continentului. Tentativa de asasinat asupra...
#scrima, #Rusia, #serghei, #violetta brida , #stiri din sport