Scurgere de substanță periculoasă la o fabrică din Timiș. Pompierii intervin cu o autospecială de transport victime multiple

Vineri, 10 Februarie 2023, ora 16:48
1414 citiri
Scurgere de substanță periculoasă la o fabrică din Timiș. Pompierii intervin cu o autospecială de transport victime multiple
Mai multe echipe de salvatori intervin FOTO / https://www.opiniatimisoarei.ro

O scurgere de substanţă chimică s-a produs vineri, la o fabrică de spumă poliuretanică, din oraşul Buziaş, judeţul Timiş. Accidentul chimic s-a produs într-o hală a firmei unde s-a deversat substanţa izocianat, din mai multe butoaie neasigurate. Angajaţii s-au autoevacuat. Intervin pompierii, dar şi un echipaj CBRN şi SMURD.

Accidentul chimic a avut loc vineri după-amiază la o fabrică din oraşul Buziaş. S-a deversat izocianat din nişte butoaie neasigurate. Angajaţii s-au autoevacuat imediat, iar responsabilii fabricii au sunat la numărul de urgenţe 112. Vineri, în tură erau 28 de angajaţi.

Un număr de 20 de pompieri intervin, dar şi un echipaj specializat în accidente chimice-biologice-radiologice sau nucleare. De asemenea, un echipaj SMURD a sosit la faţa locului cu o autospecială de transport victime multiple.

Substanţa izocianat este nocivă în cazul în care este inhalată. Acesta duce la iritarea gravă a ochilor şi a pielii, poate provoca simptome de alergie sau astm sau dificultăţi de inhalaţie, poate irita căile respiratorii şi, în cazul expunerii prelungite sau repetate, poate leza organele interne. De asemenea, este susceptibilă de a provoca cancer.

În urma incidentului nimeni nu a fost rănit.

Au fost chemate la locul accidentului, Garda de Mediu şi Poliţia.

#scurgere, #substanta periculoasa, #fabrica, #Timis, #pompieri , #incendiu