Bodu cere AVAS revocarea lui Liviu Voinea din CA al Eximbank

Miercuri, 22 Februarie 2012, ora 14:02
3159 citiri
Bodu cere AVAS revocarea lui Liviu Voinea din CA al Eximbank
Foto: Arhiva

Sebastian Bodu cere AVAS sa il revoce imediat din functia de membru al Consiliului de Administratie al Eximbank pe Liviu Voinea pentru criticile pe care acesta le-a adus impotriva Tratatului Fiscal, Bodu spunand ca, odata eliberat din acest post, economistul va putea sa critice statul pe banii lui.

"Solicit AVAS sa dispuna revocarea imediata din functia de membru al Consiliului de Administratie al Eximbank a d-lui Liviu Voinea, de unde incaseaza cateva mii de euro pe sedinta, dupa care acesta va fi liber sa critice orice si oriunde, atata vreme cat o va face pe banii lui si nu pe banii celui criticat.

Constat zilele acestea cum diversi analisti, mai mult sau mai putin economici, critica proiectul final al Tratatul Fiscal la care Romania a aderat cu ocazia Summit-ului European din 8 decembrie 2011. Acest tratat a fost convenit de catre toate partile prezente, fara rezerve si fara clauze individuale aplicabile doar uneia sau unora dintre ele. De altfel, astfel de clauze nu sunt specifice tratatelor internationale, unde esti sau nu esti parte, iar daca devii pe parcurs, aderi in corpore la prevederile tratatului in speta", se arata intr-un comunicat de presa al eurodeputatului.

Bodu spune ca fara a nega libertatea oricarei persoane de a dezbate si de a critica prevederile unui tratat international nu poate accepta ca astfel de critici sa vina chiar din partea unui reprezentant al statului, de la cineva care, in afara activitatii de comentator economic, reprezinta statul roman intr-o functie remunerata.

"In aceste conditii, consider ca Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) trebuie sa dispuna revocarea imediata din functia de membru al Consiliului de Administratie al Eximbank a d-lui Liviu Voinea, de unde incaseaza cateva mii de euro pe sedinta, chiar si cand nu se duce.

Dupa care dl. Liviu Voinea va fi, desigur, liber sa critice orice si oriunde, atata vreme cat o face pe banii lui si nu pe banii celui criticat. Mentionez in final ca administratorii unei societati comerciale nu sunt angajati ai societatii, deci ai Eximbank. Ei reprezinta in cadrul societatii interesele actionarului care i-a numit in acea functie - in cazul de fata statul roman prin AVAS - iar functia in speta este exercitata in temeiul unui mandat esentialmente revocabil", conchide Bodu.

Eximbank este condusa de Ionut Costea, cumnatul lui Mircea Geoana. Actuala putere a incercat sa-l schimbe pe Costea, insa un asemenea gest ar fi antrenat riscul ca statul sa fie dat in judecata de acesta, contractul sau continand clauze de reziliere ce il avantajaeaza pe actualul presedinte al CA. Liviu Voinea este membru neexecutiv in CA al Eximbank.

Presa a scris in urma cu cativa ani ca daca Geoana devenea presedinte, l-ar fi desemnat premier pe Voinea. De altfel, in campania lui Geoana, Voinea a participat deseori la dezbaterile despre programul de guvernare al PSD de la acea vreme.

Citește și:
Marcel Ciolacu, pe aceeași pagină cu BOR pe tema Religiei la BAC: „Religia aduce cunoaștere. Și Sportul e opțional”
Marcel Ciolacu, pe aceeași pagină cu BOR pe tema Religiei la BAC: „Religia aduce cunoaștere. Și Sportul e opțional”
Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a precizat că progresiştii din România duc o campanie de denigrare împotriva Bisericii Ortodoxe Române (BOR), în contextul propunerii cultelor religioase ca...
Marcel Ciolacu: "USL s-a făcut împotriva cuiva, domnule. Eu nu fac alianţe ca să mă duşmănesc cu cineva"
Marcel Ciolacu: "USL s-a făcut împotriva cuiva, domnule. Eu nu fac alianţe ca să mă duşmănesc cu cineva"
Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat că nu îşi doreşte un alt USL, vorbind despre coaliţia actuală PSD-PNL şi UDMR. Acesta a reamintit că USL a fost făcut împotriva lui Traian Băsescu,...
#Sebastian Bodu Avas, #Bodu revocare Eximbank Voinea , #stiri Sebastian Bodu