Europarlamentarul Bodu, atitudine xenofoba: Ii numeste "ciuhabi" pe arabi

Luni, 11 Februarie 2013, ora 15:14
8407 citiri
Europarlamentarul Bodu, atitudine xenofoba: Ii numeste "ciuhabi" pe arabi
Foto: Adevarul

Europarlamentarul PDL Sebastian Bodu foloseste un termen depreciativ si batjocoritor la adresa cetatenilor arabi, pe care ii numeste "ciuhabi".

Intr-un post pe Facebook, in care Sebastian Bodu comenta procesul penal care il vizeaza pe Gigi Becali (sentinta ulterioare fiind de 3 ani de inchisoare cu suspendare, n.red.) si deplasarea acestuia in Dubai, europarlamentarul utilizeaza un termen xenofob la adresa arabilor, pe care ii numeste "ciuhabi".

"Daca Gigi Becali va fi condamnat, mai bine ramane definitiv pe la ciuhabi, pe acolo, sa se faca dragul sau coleg Stroe ca il cauta cu Interpolul, decat sa vina inapoi unde sa faca doar vreun an jumate de parnaie. Si uite asa poate ramane Crin fara succesor la presedintia partidului Bratienilor", a scris europarlamentarul PDL.

"Ciuhab" este un termen peiorativ, depreciativ. Termenul a fost inventat in perioada comunista, astfel fiind denumiti studentii straini de origine araba sau africana.

Ironia face ca tocmai subiectul celor scrise de Sebastian Bodu, Gigi Becali, a fost invinuit de numeroase ori pentru atitudini rasiste si xenofobe. In 2009, jurnalistii spanioli l-au pozitionat pe Gigi Becali pe unul dintre primele locuri intr-un top al europarlamentarilor cei mai xenofobi.

ABC il pune pe Gigi Becali in topul europarlamentarilor xenofobi

Sebastian Bodu este vicepresedinte al Comisiei pentru Afaceri Juridice din Parlamentul European si membru in delegatia pentru relatia cu Canada. Europarlamentarul PDL este avocat de profesie.

Update: Sebastian Bodu a sters textul referitor la "ciuhabi" de pe pagina sa de Facebook dupa ce Ziare.com a publicat acest material.

O.A.

#Sebastian Bodu xenofobie, #Sebastian Bodu arabi, #Sebastian Bodu Gigi Becali , #stiri Sebastian Bodu