Raportul pe Justitie - Bodu: Partidele sa-si aleaga oamenii mai bine

Vineri, 18 Februarie 2011, ora 19:28
1213 citiri

Europarlamentarul PD-L Sebastian Bodu s-a aratat de parere ca partidele din Romania ar trebui sa-si aleaga dupa niste criterii mai corecte oamenii pe care-i pun pe listele parlamentare, pentru a evita situatii de genul celor criticate de raportul Comisiei Europene pe Justitie, din cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare.

"Ce ar trebui facut? Data viitoare sa pune oameni pe niste criterii mai corecte pe liste", a declarat fostul sef al ANAf pentru Ziare.com.

El considera ca raportul prezentat joi e unul neutru, care "pe de o parte, constata niste neajunsuri, pe de o parte, constata niste pasi inainte si te incurajeaza".

Totodata, el a raspuns scurt si cand a fost intrebat daca raportul MCV va afecta in vreun fel aderarea Romaniei la Spatiul Schengen sau va fi un pas spre ridicarea monitorizarii UE pe justitie.

"MCV e legata de Schengen doar din punct de vedere politic. Nu cred ca va avea vreo pondere in decizia pe Schengen(...) Ridicarea monitorizarii? Se va ridica atunci cand vom fi ok", a mai spus Bodu. El a evitat sa raspunda daca PD-L ar trebui sa se considere vizat in raport, cand se vorbeste de blocarea dosarului deputatului Pasat. "MCv nu vorbeste de partide", a spus acesta.

Raportul CE pe Justitie lauda DNA si critica Parlamentul.

Raportul Comisiei Europene pe Mecanismul de Cooperare si Verificare in justitie pentru Romania lauda DNA pentru lupta impotriva coruptiei, subliniaza progresele facute de aceasta in ultimul timp, referindu-se mai ales la actiunile din vami, dar in acelasi timp critica Parlamentul pentru blocarea dosarelor de coruptie.

Purtatorul de cuvant al presedintelui CE, Pia Ahrenkilde, a declarat ca "Romania, de la ultimul raport, a raspuns intr-un mod constructiv la problemele pe care le-a ridicat Comisia.

Citește și:
Marcel Ciolacu, pe aceeași pagină cu BOR pe tema Religiei la BAC: „Religia aduce cunoaștere. Și Sportul e opțional”
Marcel Ciolacu, pe aceeași pagină cu BOR pe tema Religiei la BAC: „Religia aduce cunoaștere. Și Sportul e opțional”
Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a precizat că progresiştii din România duc o campanie de denigrare împotriva Bisericii Ortodoxe Române (BOR), în contextul propunerii cultelor religioase ca...
Marcel Ciolacu: "USL s-a făcut împotriva cuiva, domnule. Eu nu fac alianţe ca să mă duşmănesc cu cineva"
Marcel Ciolacu: "USL s-a făcut împotriva cuiva, domnule. Eu nu fac alianţe ca să mă duşmănesc cu cineva"
Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat că nu îşi doreşte un alt USL, vorbind despre coaliţia actuală PSD-PNL şi UDMR. Acesta a reamintit că USL a fost făcut împotriva lui Traian Băsescu,...
#Bodu raport MCV, #Bodu MCV Parlament , #stiri Sebastian Bodu