Sebastian Bodu: Coloana Infinitului, la concurenta cu fusta de tiganca

Duminica, 11 Noiembrie 2012, ora 20:26
4258 citiri
Sebastian Bodu: Coloana Infinitului, la concurenta cu fusta de tiganca

Europarlamentarul PDL Sebastian Bodu considera ca ospitalitatea, toleranta si veselia sunt lucrurile cu care romanii ar trebui sa se mandreasca cel mai mult.

Coloana Infinitului ar fi simbolul care ar reprezenta cel mai bine Romania, insa, in Europa de Vest, acest simbol ar fi "la concurenta cu fusta de tiganca". Nu in ultimul rand, Sebastian Bodu a dat un raspuns surprinzator, atunci cand a fost intrebat care este romanul mai putin cunoscut cu care s-ar mandri.

Sunteti mandru ca sunteti roman? De ce?

Evident ca sunt mandru ca sunt roman. Nascut in Romania, crescut in Romania, gandesc romaneste, n-am motive sa-mi fie rusine ca sunt roman. Si nici macar nu am simtit vreodata, cel putin in Parlamentul European, vreun fel de discriminare sau ceva de genul asta la adresa mea. In Parlamentul European, fiecare membru este vazut in functiile de calitatile si defectele personale.

Care este simbolul care se potriveste cel mai bine poporului roman?

Coloana Infinitului. Din pacate, daca intrebati asta prin Vest, s-ar putea sa va spuna ca o fusta de tiganca. E la concurenta cu Coloana Infinitului.

Puteti sa ne spuneti numele unui roman putin cunoscut cu care sa ne putem mandri?

Daca nu e cunoscut, de ce l-as promova, ca sa ma mandresc cu el? Promovam valorile si personalitatile, mi-e greu sa inteleg de ce am promova... Adica deja intrebarea ma duce cu gandul la Andrei Marga si la inventatul caloriferului.

Daca ma intrebati de scriitori, mie in general imi plac clasicii si in momentul de fata nu prea se mai promoveaza oameni de cultura.

Cel mai bun exemplu cu care ne putem mandri? S-au tot dat exemple: Brancusi, Aurel Vlaicu, Henri Coanda. Chiar acum o luna discutam despre subiectul asta, ca Henri Coanda a inventat avionul cu reactie pe care il folosim cu totii. Ionesco, Cioran, filosofii in general, pentru ca am avut destul de multi care dupa razboi au ramas in Franta.

Roman mai putin cunoscut cu care m-as mandri? Sincer, m-as mandri cu tatal meu, care are foarte multe inventii.

Care este cel mai important eveniment din istoria Romaniei?

Pai sa spunem ca a fost 1 decembrie 1918, ca a fost Unirea Mare, sa spunem ca a fost 1866 cand a fost pus Carol I domnitor in Principatele Unite, unirea din 1859.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Sebastian Bodu roman, #Sebastian Bodu mandru Romania , #stiri Sebastian Bodu