Sebastian Bodu despre ce trebuie sa faca PD-L ca sa nu se autodistruga

Duminica, 06 Martie 2011, ora 11:16
2316 citiri
Sebastian Bodu despre ce trebuie sa faca PD-L ca sa nu se autodistruga
Foto: Arhiva

Nu in asprimea regulilor sta rezolvarea problemei coruptiei. Ceea ce lipseste la noi, in partid si tara, este aplicarea regulilor existente sau, altfel spus, responsabilitatea aplicarii lor, este parerea europarlamentarului PD-L, Sebastian Bodu, despre masurile de integritate propuse de Cristian Preda, Monica Macovei si Sever Voinescu.

Democrat liberalul este de parere ca prin inasprirea regulilor se pot atinge situatii absurde si isterice, cand oameni nevinovati ori doar cu o vina marginala sa fie pusi in aceeasi oala cu cei a caror vina este maxima si apoi lapidati.

Europarlamentarul crede ca "elitistii" si restul membrilor din partidul democrat liberal pot ajunge la un acord daca s-ar crea mecanisme de control care sa se aplice cand sunt numiti oameni in diferite functii guvernamentale si administrative cu responsabilitate.

"Daca suntem de acord ca politica se face pe voturi, i-as spune lui Cristian Preda ca, asa cum el a avut dreptate cand i-a replicat lui Adriean Videanu ca omul de rand nu intelege macroeconomie cand voteaza, ci vede doar ca nu mai are bani sa cumpere imbracaminte la copii, acelasi argument poate fi folosit si atunci cand stabilim ca draconizarea regulilor morale da satisfactie doar unui grup restrans de votanti.

Or, daca suntem de acord ca politica se face pe voturi si la guvernare nu se ajunge doar cu voturile celor 200.000 de elitisti, atunci aceeasi logica se aplica atat fata de votantul cu burta goala ca si fata de votantul preocupat mai mult de nivelul lui de trai decat de morala in politica", scrie pe blog Sebastian Bodu.

Europarlamentarul crede ca PD-L ar fi mai castigat daca ar stabili criterii de eligibilitate, care sa si fie respectate in fapt, altfel va ajunge sa se autodistruga.

"Continuand cu transparenta acestor numiri si terminand cu raspunderea celui care a sustinut sau impus o persoana pentru a ocupa o astfel de functie. Altfel vom ajunge sa ne autodistrugem, atat ca partid cat si ca clasa politica, in general si, odata cu noi, sa distrugem economia si societatea. Iar daca credem, precum Vasile Blaga, ca daca am castigat toate alegerile partiale, o sa castigam si alegerile generale din 2012, ne imbatam cu apa rece", mai noteaza acesta.

Sebastian Bodu reitereaza ca in cazul in care PD-L va trata in continuare cu durere in cot procesul de numiri politice, nici burta romanului nu se va umple prea curand si nici tolba de principii a elitistului.

"Si vom avea in acest fel toate sansele sa ajungem a cincea roata la caruta politicii pentru ca, sa nu uitam, e adevarat ca am castigat alegeri partiale, dar ele au avut loc in mediul rural. In mediu urban (cu exceptia Valcei), am pierdut cam tot", conchide Bodu.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Sebastian Bodu PDL autodsitrugere, #Bodu statut PDL, #Bodu reguli coruptie, #sisteme integritate numiri PDL , #stiri Sebastian Bodu
Comentarii
Poza mitiro
mitiro
rank 4
pdlul are niste criterii stricte dupa care sunt numiti oamenii in functii
Poza DUTTY
DUTTY
rank 5
Sebastian Bodu despre ce trebuie sa faca PD-L ca sa nu se autodistruga